Prijava

Badnjak prvo sikirom složi
Onda isti na ognjištu naloži
Srbija do Tokija vjekovni je san
Srećan svima srbski Badnji dan!

Seneka

Kakve su ti misli takav ti je život

Dado Polumenta

http://vukajlija.com/forum/teme/15936-moram-nekom-da-se-izjadam?strana=1560#post_2766476

http://x.vukajlija.com/var/uploads/avatars/201203/213885/medium_hqdefault.jpg
Оно кад у два и десет ујутру радиш јебени домаћи из информатике и причаш на фејсу са ликом из Лебана док ти на компу пиче Листови концерти за клавир по реду, а сутра устајеш у пола седам ујутру и не враћаш се кући до 4 поподне. И онда опет идеш у пола 7 увече у школу и не враћаш се до неодређено. Јеа.

http://i.imgur.com/3rUXo0K.jpg

Hteo bih i ja, verovatno, u petak ću raščistiti svoj podrum do kraja, a sad subota ili nedelja, nisam sasvim siguran, moram da koljem neku živinu, mora da se preživi u ruševinama

http://vukajlija.com/forum/teme/61933-pomoc-evakuisanima-sa-vukajlije?strana=43#post_2831302

ahahha dobro se uklopilo ovo

"Troll or get trolled"
FalichniTOM®

http://x.vukajlija.com/var/uploads/avatars/201102/45307/medium_gnj.jpg

onda vec oprobanu tehniku o kojoj sam vec pisao mnogo puta, pozoves je na pice u centar, i kazes da povede neku svoju drugaricu, i kad sedente za sto ti ga ispod stola izvadi i pocni da ga masiras i gnjavis i da gledas bez treptanja u njenu drugaricu dok to radis....onda ce njoj da proradi ta zenska zavist i htece odma da se takmici sa drugaricom koja ce te pre osvojiti i eto...em ces je jebati, em ce se mozda tako zaljubiti u tebe...

http://vukajlija.com/forum/teme/20068-podijeli-sa-vukajlijasima?strana=1358#post_2933955

http://i.imgur.com/gxdyH4a.jpg

ВеликиСрбин
Prvo, mare, da si takav maestro onda bi znao sta je flange focal distance ili ti rastojanje flanse od senzora. Posto nemas pojma, onda recimo da je m42 mount (ono na sta zavrces, posto verovatno ne znas ni mount sta je) blizi senzoru od f mounta (ovo je Nikonov navoj za objektive, posto verovatno ni to ne znas sta je). E sad, ubaci jos ovaj tvoj adapter i imas objektiv koji u startu treba da bude blizi senzoru nego sto je to moguce, a ti ga jos odaljis. Posto verovatno nemas pojma kakve to posledice ostavlja, onda da ti kazem da ces heliosom moci da fotografises samo neciju glavu i vrat, buduci da neces moci da fokusiras nista dalje od 1m. Naravno, postoje adapteri o kojima takodje nemas pojma, koji ovaj problem distance flanse koriguju optickim elementom, ali degradiraju kvalitet slike i skuplji su. U prevodu, daces vece pare, a on ce da usere kvalitet objektiva koji kacis.
Kad uzmes u obzir da imas mikro trazilo na svom aparatu, onda ces da shvatis da je takva zajebancija totalno neprimerena i nerealna i da se moze iskoristiti pretezno za makro, tj ovo cvece koje jako lose radis. Zasto jako lose? zato sto ne valja. Zapitaj se sta je toliko jedinstveno na tvojoj fotografiji sto ne bi uradio bilo ko ko uperi aparat u cvet. Centralna kompozicija, flat boje, sranje sve ukupno, insekti koji su ti dupetom okrenuti jer te bolo kurac da im pridjes spreda. Jednostavno se to tako ne radi, a ti mozes da mi kazes da serem. Keva ti je rekla da su ekstra slike, verovatno i riba i par drugara ako ih imas i imas veliki crni aparat, naravno da je sve sto uslikas umetnicko delo. Jeste kitu. Nista sto si postavio ne valja.
Ko sto sam reko, Mil'ca moze predavanja da vam drzi. A vi procitajte nesto, tipa Milana Fizija - Fotografija ili nesto o kompoziciji, to je univerzalno, i slikarske su dobre, pa onda serite o kupovini objektiva. Trenutno radite isto sto ste mogli saa najbednijim kompaktom od pre 5 godina. I manje. Da se ne lazemo.

A video sam da znas da ces da imas samo MF, ali je apsurdno kupovati toliko prevazidjen objektiv kakav je 50f1.8 afd kad za 20e vise imas najbolji dx nikon objektiv do sada za te pare, 35mm f1.8, koji je u svakom aspektu bolji, plus imas AF na svom telu. A ako vec hoces da uzmes 50 f1.8 iz samo tebi poznatih razloga, isto ti je da uzmes afd ili neki bolji primerak iz stare nikonove e serije, kojih ima za 40-50e, a tebi je isto jer su ti oba manuelna.

A i teske ste nubare. I apsolutno je ok da kazem da ste nubare, jer se niste ni po kurca potrudili da nesto naucite, vec bi roditeljsku kintu da trosite na objektive koje ne znate da koristite. To je univerzalni detektor nubara, kad hoce samo da pucanjem kinte napreduju, a nista ne postizu. I jos se tripujete da cete proslave da slikate. Mislim, kako to sve rade, nije ni da ne mozete, ali jebeni 18-200 za zatvoreni prostor? Pa dal si ti decko realan? Dal si ikad pozeleo da jos malo zumiras, da se tako retardirano izrazim da me shvatis, u zatvorenom prostoru, ili je veci problem da svi stanu u kadar? I ti bi za poslovicno tamne proslave da uzmes 18-200 objektiv, koji je isto tako poslovicno govno, poslovicno male svetlosne moci, poslovicno beskoristan za tako nesto. I svaki takav zum je govno. A ako te interesuje zasto, boli me kurac da ti objasnjavam teoriju optike, uzmi fizija i citaj za pocetak, bar ces znati zasto ti treba f1.8. Mada, za proslave ti ne treba nista osim toga sto imas od objektiva, ali ti treba blic. A onda ces ti da mi kazes da imas pop-up blic na aparatu.
A ja cu da ti kazem da uzmes knjigu i da ucis, jer se i fotografija kao i sve drugo uci.

Drugo, deco moja, ja nisam rekao da sam ja Bog, nego da ste vi nubare. Dok je Mil'ca Bog za vas.

A ti Loksi, nauci sta je pravilno eksponiranje. Sasvim je ok da ti zelis da ti fotografije izgledaju tamnije ili sta vec ne, ali to ne znaci da treba ovako ofrlje da eksponiras. Senzor nije film pa da podnosi svakakve zajebancije. Moras da eksponiras pravilno aparatom, a onda potamnjuj u obradi ako ti se vec hoce.
I nemoj da jedes burek pored aparata, imas fleku na senzoru.

http://vukajlija.com/forum/teme/459-foto-za-sve-ljubitelje-fotografije?strana=52#post_3072378

Radijacija
Skineš gaće. Skine ona gaće(ili on).
Ona legne. Širi noge. Ti ga poizdodiruješ malo da se ukruti. Kad se ukruti uzmeš kondom otvoriš ga RUKAMA! ne zubima da ispadneš faca. sa dva prsta ga uvatiš za vrh i turiš na kurac drugom rukom pokretima ka jajima ga navučeš. DO JAJA! Ako turiš i jaja u kurton pretero si. Onda legneš preko nje.
Ljubiš sisu, lizneš, ljubiš, lizneš odokativno ponavljaš od 10 do 15 puta, onda vrat ližeš, grickaš i tu joj ga muneš.
Ako kaže "NE U TU RUPU!" vadi probaj ponovo dok ne pogodiš.

Onda gore dižeš dupe pa spuštaš, dižeš, spuštaš, dižeš, spuštaš, dižeš, spuštaš, dižeš, spuštaš, dižeš, spuštaš, dižeš, spuštaš, dižeš, spuštaš, dižeš, spuštaš, dižeš, spuštaš, dižeš, spuštaš, dižeš, spuštaš, dižeš, spuštaš, dižeš, spuštaš.

I kad osetiš da te golica kurac vadi ga! Izdrkaj u kondom. Skini kondom i obriši kurac vlažnom maramicom. Turi kurton u maramicu baci u kantu. Vrati se u sobu daj joj maramice da se obriše.

Posegni za cigarama, ponudi damu i zapali joj. Onda možeš i ti.
Pitaj je kako je bilo? Bilo kakav odgovor da da boli te kurac ti si jebo.

Daj joj pare za taksi i isprati damu iz topline doma svog.
Uloguj se na Vukajliju i napiši "JA JEBO!" i gledaj kako te Yeahbatch napušava kurcem.

End program

sadam husein kupa se i ljytog duvana przi