Prijava

Зашто ниједна новинска агенција не зове овај народ са југа Балкана њиховим правим именом? Правилно би било Шкиптари или Шћиптари, али просто влада неки фашизам који не дозвољава да тај народ зовемо његовим именом. Да апсурд буде већи, Мађари допуштају да их зовемо искварено по српски - Мађари, а Шиптари се буне. Нисам (љ)убитељ Шиптара, али не разумем тај однос према имену једног народа (тј дивљег племена задуженог за дистрибуцију свега и свачега што подлеже кривичном гоњењу).
Ајмо ваша мишљења.

Jebeš Albance ili
jebeš Šiptare

isti kurac

идиотизам велики. они сами себе зову шиптари. исти случај са циганима. роми пази молим те. испадоше сад носиоци римске културе они јбт. не знам одакле тако кретенски назив.

SHQIPERIA ETNIKE

Шиптари, Арбанаси, Арнаути, Албанци... То су све наши називи за један те исти народ.

Иако је назив Шиптар уствари најсличнији како себе сами Албанци називају - Шћиптари, код нас тај термин углавном има погрдно значење. Једноставно у нашем језику пристојније звучи Албанац него Шиптар.

Е, сад Цигани или Роми? Више су Цигани били поштовани док смо их звали Циганима него сад кад је политички коректно звати их Ромима. За мене ће Циганин увек бити Циганин, никад неће бити Ром.

Мађари допуштају да их зовемо искварено по српски - Мађари

A?

Цигани, Шиптари, Црнчуге, Јеше, Обрезани...ко им бре јебе матер и кога боли курац дал се буне?

Једноставно у нашем језику пристојније звучи Албанац него Шиптар.

Нисам приметио. На исто мислим када кажем рингла (германизам) и плотна (славизам).
А што се тиче Цигана, млађе зовем Роми, а старије Цигани, јер старији знају циганске песме и то им не смета, а ови млађи воле да се лудирају да су Ромови.

Zašto Nemačku Srbi ne zovu Dojčland, kad je tako Švabe zovu, zašto diskriminišu Nemce nazivajući ih Nemcima (mutavcima), a takav narod ima Helderlina, Getea, Šilera i Mana! Diskriminacija. Zašto Finsku ne Suomi, već Finska, zašto Grčku ne Helas... Zašto nas Mađari Hungari zovu Raci... Suviše suviše glupih pitanja. Ja bih ovu temu zatvorio, jer ne nudi ništa novo, samo prežvakavanje već triput prežvakanih tema.

Šćiptar je pravi naziv. Shquiperija se čita kao Šćiperija.
Mada na našim prostorima Šiptar ima loš prizvuk. Isto kao npr. ako bi Hrvatu rekao u Srbiji da je Ustaša on bi se uvrijedio ali ako bi mu to rekao neki Hrvat u Hrvatskoj bio bi ponosan kapiraš? Istina, ođe se radi o imenu naroda ali ono ođe ako nekog albanca gotiviš reć'eš za njega da je ALbanac a ako ga ne gotiviš onda je Šiptar.
Inače, nijesu svi Albanci tako loši ljudi. Bar ne ovi koje ja znam. Otprilike su 50/50, s tim što su svi Malisori (Albanci katolici) mnogo pošteni ljudi... ali i skloni raskalašnom životu obzirom da su u 90% slučajeva bogati.

a takav narod ima Helderlina, Getea, Šilera i Mana!

A Niče? A Oto fon Srbmark?

Zašto nas Mađari Hungari zovu Raci?

То им остало до Мађарица - ``ево нам (Q)Раци долазе``.

pa to je ko u americi sa "the N word" (msm, nije isto, al princip je isti)....

a takav narod ima Helderlina, Getea, Šilera i Mana!

А Менгеле, а Ајхман, а Хитлерина, а Гебелс? Од Немаца, само су Енглези гори!

ХИТЛЕРА НЕ ДАМО, ХИТЛЕР ЈЕ АУСТРИЈАНАЦ, ЈЕБИТЕ СЕ НЕМЦИ

Истрошили су израз Шиптар, па морају да промене. За 10-20 година ће и ово Албанац да буде погрдно, јер ништа добро и људски не умеју да ураде.

mene živo zabole, ja ih ne zovem uopšte... doduše, volim šiptarski sladoled, ali kad ga prave Goranci :)

Hitler je za mene najveći svjetski lider svih vremena!
Mengele mi je uzor u ljekarskoj profesiji.

EDIT: Naci njemci su jedina kul stvar u evropi još od stare Grčke i Rima.

ako bi Hrvatu rekao u Srbiji da je Ustaša on bi se uvrijedio ali ako bi mu to rekao neki Hrvat u Hrvatskoj bio bi ponosan

Ja sam se na brodu Hrvatima uvek javljao sa "Gde ste ustase" a oni meni "Gde si cetnik".
Nikakav problem, ekstra smo se lepo druzili.