Prijava

sretao sam ljude koji su tvrdili da je covek samo zivotinja koja je ponekad razumna, ali u sustini je rob svojih instikta, rob onoga zivotinskog u sebi i nikad ne moze biti potpuno racionalna

takodje sam sretao ljude koji tvrde da covek bas ima izbor da bude racionalan, i da moze da se odupre svojim porivima

cinjenica je da covek za razliku od zivotinja ima taj "alat" komad mozga koji mu daje priliku za apstraktna razmisljanja i kompleksniju komunikaciju

koliko je po vasem misljenju covek zaista sposoban da se odupre svojim porivima? sta je ono sto ga cini covekom za razliku od zivotinja?

inspirisan sam ovim postom http://vukajlija.com/forum/teme/60558-jebem-ti-mater?strana=4#post_2721675

zavisi, ako je covek iz grada onda je obicno govno

edit: ali i ovi sa sela isto, jebem im mater neracionalnu

ako ne mozes obuzdati svoje porive kad treba,onda si samo era ojdanic i nista vise...od svih lozenja,ovo je najsmesnije

Mnogo bi čovek izgubio kad ne bi bio i životinja. Samo treba dovesti životinju u sklad sa onim "višim" delom sebe, pomiriti ih. A životinje nisu ni loše ni zle, to su prirodna bića. Malo ima životinja koje bi masakrirale druge životinje bez razloga. Grabljivice, love da bi jele, nerado ulaze u sukob sa drugim grabljivicama zato što bi i ako pobede mogle da dobiju ranu koja bi ih posle usporavala u lovu, pa bi bile gladnije, a što gladnije, opet nemoćnije... Nekad mislim da je životinja što se tiče nasilja mudrija od čoveka.

cak i zivotinje se ponasaju civilizovanije od ere ojdanica hahahh

@valdemar otrovne morske raze ce te izbosti iz cista mira visestrukim udarcima u prsa

gledao sam nesto na farmi,era bleji pored krava i lupeta nesto,cak i krave ga gledaju u fazonu ,,ae smiri se,budalo,,

@valdemar otrovne morske raze ce te izbosti iz cista mira visestrukim udarcima u prsa

Ko te tera da ideš i čačkaš otrovne morske raže? Za njih si ti predator, a one se brane. Ko onaj Australijanac - tražio đavola, i dobio ga.

jel moze covek biti sretan bez zadovoljavanja nekih zivotinskih potreba? jedenja/pijenja pa dalje seksa/druzenja itd

може. погледај будистичке монахе

Jebiga, instikt kao odbrambeni mehanizak bez apstraktnog razmišljanja. Ovo što reče Vlad, što čačka nešto kada je SVJESTAN da ne bi trebao.

nisu oni srećni, oni su zen

Leprikon

може. погледај будистичке монахе

jesu li oni zapravo sretni, ili su na nuli? bez oscilacija

pade mi na pamet kad sam kao klinac citao sidartu, da mi recimo duh iz lapme il zlatna ribica ponudi ispunjenje nekih zelja i da mi je zelja recimo "hocu da imam IQ 10.000" da bih tada imao svest o svemu i svacemu, i da mi zivot nebi bio zanimljiv, nebi bilo drame, bas ko ti svestenici odem ujutru, meditiram na vrh nekog brda, i vratim se...to mi nije delovalo kao sreca

Ја сам животиња у кревету, спавам као медвед хехехехе

Treba kombinovati odlike jednih sa odlikama drugih. Biti prirodan i obazriv.
Prirodno se ponašati i biti opušten a opet sa druge strane biti obazriv na neke norme.
Kada bi svi bili prirodni, manje bi bilo frustracije, glume i neuspelih planova na ovom svetu što bi umanjilo broj raznih nesreća namerno prouzrokovanih ljudskom rukom.

Зашто човек, биће које се, дакле, по мозгу разликује од животиња, своје мишљење, брани на исти начин као (да је) животиња? Животиње бране своју територију и своје потомство, човек брани своје мишљење, и сматра себе вишим бићем од оног човека који брани само своју територију и своје потомство. Због мишљења ће у рат ићи, због мишљења ће се побити у кафани, због мишљења ће убити, и, на послетку, због мишљења ће се расправљати са неким на овој теми. Зашто је то тако? Мишљење је захваљујући мозгу, и неће му се мозак одузети ако неко има другачије мишљење од његовог, како то није схватио до сада. Зашто хоће да обезбеди опстанак свог мишљења, када је оно ионако подложно забораву, али и промени. Он мења своје мишљење али не дозвољава да то други чини. Како није укапирао до сада да се то не решава животињским методама, убиј, побегни, итд. Други ти неће изменити мишљење на много једноставнији начин: ако то нећеш. Не мораш то чак ни да изговориш. Не треба да оплемењујеш средства одбране и напада, већ себе. Е то, како није схватио до сада, бар у последњих стотинак година. Мени то мистерија.

kad bi imao iq 10000 to bi značilo da imaš fatalnu paranoju, veću nego što ti je potrebna da preživiš (od nekih 70 - 200), jer nekakav matematičko-logički iq nije merilo svesti već merilo paranoje prema okolnom svetu, i verovatno uz to bi imao tumorčinu na mozgu i epilepsiju i šta sve ne i umro bi za jedno 3 sekunde od moždanog udara ili bi trajno prso nakon prve pomisli na bilo šta i postao bi biljka. sreća je u krvi i mesu i prljanju ruku životom, što veći bol doživiš, povećaće ti se intenzitet i istančanost zadovoljstva i sreće.

srbijanka, ima kultura koje tako ramisljajui tako se ponasaju, nego ih guse ovi divljaci sto zele vise moci

oc joil, verujem da bi duh iz lampe il zlatna ribica nasli nacin da ti obezbede dobar hardver bez nus pojava kao sto su mozdani udar tumora itd., takodje mislim da uz visok matematicko-logicki iq idu i druge vrste inteligencije, ovaj je samo najlakse izmeriti i predstaviti ga brojem, na to sam mislio kad sam razmisljao o tih 10.000

Због мишљења ће у рат ићи, због мишљења ће се побити у кафани, због мишљења ће убити, и, на послетку, због мишљења ће се расправљати са неким на овој теми.

:)
Mislim da će u rat ići zato što MISLI da mu pripadaju određeni resursi ili teritorija, ubiće jer misli da mu je neko uvredio kuma u kafani itd. Nije mišljenje samo po sebi problem, već kad treba delovati u skladu sa njim, onda dolazi do nasilja. Nije svaka razmena mišljenja akademska debata. Čak i filozofski sistemi, mišljenje najvišeg nivoa, od njih nastane ideologija, od ideologije rat. Da li je Furije razmišljao o Staljinu, ili Niče o Hitleru (možda Niče i jeste razmišljao o Hitleru).