Prijava

Branislave, ja priznajem da postoje stvari u koje se razumeš, međutim, ne bi trebalo da se mešaš u stvari u koje se ne razumeš.

Po tom principu bi ti trebalo da zauvek ćutiš na ovom forumu.

Ako se setimo šta su Regan, Nikson, Truman i Kenedi rekli za nas Srbe, uglavnom sve Pravoslavce i kakva je politika bila vođena od strane SAD protiv komunističke Jugoslavije, lako Vam je shvatiti gde nam je mesto. Pa zašto je "ubijen" Kenedi, šta mislite? Dok je on za te 2-3 godine dok je bio na vlasti pre smrti vodio političku kampanju protiv Srba, drug Tito je znao šta se dešava i čemu sve ovo vodi. Da sad ne pričam o svemirskom programu, ali se zna da smo mi Srbi prvi to izumili, svu moguću mehanizaciju, tehnologiju koja je u to vreme bila "veliki zalogaj" za sve druge naučnike u svetu.
Kao što ste primetili, stavio sam navodnike na ubijen. Znate što? Pa zato što on i nije ubijen, već je CIA iscenirala ubistvo da bi se našao razlog za invaziju na Jugoslaviju.
Li Harvi Osvald je ni kriv ni dužan optužen, jer se znalo da ima jugoslovenske krvi u sebi. Majka mu je bila iz Kraljeva. Da tad drug Tito nije urgirao i alarmirao da se sve nuklearne rakete iz Zenice upere ka SAD-u, ko zna šta bi bilo. Da, tačno ste pročitali, ka SAD-u.
Zna se da smo tad imali prekookeanske rakete, sa najvećim dometom ikada. I dan danas niko ne može bolje da napravi. "Sloboda" Čačak, vrhunski majstori svog zanata, prikriveni kao proizvođači usisivača, su najbolje obavljali svoj posao u svetu. Pa šta mislite, što vam usisvači rade i posle 30 godina. Sve se to zna, ali se ljudi prave da ne vide...

broj nobelovih nagrada mi izgleda kao sasvim zadovoljavajuci kriterijum

Poenta je da nema objektivnosti, svaki iole filozofski sofisticirani čovek to zna. Ali ne i Valdemar. On nije sofisticiran.

Pali, Branislave. Nemaš pojma, u tome je stvar, možeš vređati koliko hoćeš, i misliti da si time poentirao, ali kad nemaš pojma (a nemaš pojma), onda jednostavno nemaš pojma. Nisi se time bavio, ne znaš.

Nikada, ali nikada ne govorite nekome da ne zna, kad vi sami ne znate ni 5% materije vezane za ovo.
Ne razumem kako možete da govorite nekome da ne zna, kad nikakve veze nemate sa dešavanjima. To što vidite na TV-u, preko interneta, vi mislite da je to to? ha ha

Da vam ja nešto kažem, pročitao sam celu temu, i mogu vam reći da niko od vas ne zna šta piše. Toliko glupih postova, toliko nadmenosti, glumite neke intelektualce, a nemate 30 godina, od toga 10 godina studirali Filozofiju ili Istoriju, učili o Džingis Kanu i te fore.

Evo da vas vidimo.
Da li znate pravi razlog iskrcavanja Amerikanaca na Normandiju?

Što će koji kurac Amer da se iskrcava ako nema nafte.

A koji je pravi razlog što imaš potrebu da kažeš svima kako ne znaju ništa, a sebe istakneš kao osobu koja zna nešto, i onda postaviš pitanje na koje ćeš verovatno sam odgovoriti, nekom suludom teorijom? Ne, neću da pogađam...
Nego, Amerikanci su sleteli NA Mesec, ali se nisu iskrcali NA Normandiju.

Ljudi, Valdemar se bavio time, pa zna. Nemojte da ga izazivate.

Švabo je nadrasa, bre.
Treba doći Švabo.
Znate šta, bar bi se znao red i disciplina. Znalo bi se ko šta radi.

Nego, Amerikanci su sleteli NA Mesec, ali se nisu iskrcali NA Normandiju.

Ovo je dokaz nemoći. Totalni poraz na trenutnu temu, pa se prelazi na gramatiku. ha ha
Pa ti čak i ne znaš istinu o Vuku Karadžiću ha ha

Ej, Valdemar, a da li Rusi jebu Srbe u književnosti i muzici? Da li su Rusi kulturniji od Srba?

A Japanace?
A Nigerijce?
A Norvežane?
A Peruance?

EDIT: Zanima me koliko tvoj palanački duh duboko seže?

palanački, lolčić

Nemojte se tući, zagrlite se i zapevajte svi zajedno:
https://www.youtube.com/watch?v=xWa9sJzgM4A

Po33!

Amerikanci koje sam čitao ne mogu da se porede sa Rusima koje sam čitao, a čitao sam dosta. Japanci su super, skoro sam čitao Kenzaburo Oe-a, topla preporuka. Možeš i Mišimu, lik je genije. Norvežani isto, probaj Askilsena, o Hamsunu i da ne pišem, on je klasik. Nisam čitao Nigerijce i Peruance, slabo se prevode kod nas, ali kad pročitam nešto, preporučiću ti, pa pogledaj, ukoliko uvažiš preporuke nekoga čiji duh je palanački. Srpska književnost je onako, ima zanimljivih pisaca, da si to studirao, znao bi. Mada ne mogu baš da se porede s Rusima.

Al serete, usro sam se sad kolko čitate Koeningsega i tako te dance i norvežane, njih ne čitaju ni roditelji a došo čoban sa Balkana pa čita. Ne serite. Al sad stvarno, ne serite.