Prijava

Кад год се појави нека спортска вест у којој се помиње неки од Свете тројице - Зидан, Роналдо или Роналдињо, обавезно креће поплава коментара "ово је најбољи икад, какви Роналдо и Меси, нек освоје СП прво, фудбал данас више нема душу, каце сетим Серије А недељом у три, ееее..."

Пошто сам и овде приметио сличну појаву, морам да вас замолим да се за тренутак замислите, али стварно да се замислите... А можда мене само дрма носталгија и можда стварно Нинџа корњаче нису најбољи цртани на свету, и можда су Кристијано и Меси већ сад прешишали ову Свету тројицу?

Покушаћу да образложим.

Роналдо (који можда има највећу подршку) - током 12 година играња за 4 великана европског фудбала, укључујући јебене Галактикосе, није успео да освоји Лигу шампиона. Док се Месију и Кристијану замера што нису узели СП са својим смешним репрезентацијама (Аргентина нема добру одбрану, Португал нема крштеног шпица (за такве амбиције)).

Роналдињо - две и по сезоне сезоне врхунског фудбала су ипак премало, прерано је почео да га боли курац за тренинге да би ушао у озбиљно разматрање. Не спорим да је мађионичар са лоптом, али најбољи фудбалер у историји? Не будите смешни.

Зидан - узео све титуле, вероватно спада у топ 10 свих времена. Само што заборављају људи да је за 5 година у оном Реалу узео једну ЛШ и само једно првенство Шпаније и дао укупно 37 голова. Рекордан број у једној сезони 9 голова, што је стварно смешно кад се упореди са Месијем и КР који неколико година дају по 40 голова и 20 асистенција, ако не и више.

Да се разумемо, никоме ова двојица не морају да буду омиљени играчи, ни мени није ниједан од њих двојице, али стварно је смешно што омаловажавате све што су постигли досад, кад је остало само да се види ко ће на крају њихових каријера бити први, а ко други најбољи фудбалер у историји.

кога боли курац јебено више, удавили сте са спортом ај убиј се

Ja samo imam da izjavim da Pele i Euzebijo pojma nisu imali.

Stevo, znas da te mnogo volim, ali otvaranje sportskih tema nece ukloniti cinjenicu da si gej.

Koja je poenta teme? Zna se da je Zuba najbolji, cemu otvaranje teme gde se aksiomi dovode u pitanje?

http://www.vivedeporte.com/wp-content/uploads/2011/02/ronaldo-nazario-da-lima.jpg

Ronaldo: Mesi? Je l' to onaj mali iz Argentine što ume brzo da promeni smer i ima solidan šut desnom?

Најбољи у такмичењу за најглупљу фризуру?

Панинаро, па фудбал је поприлично геј, нема баш логике та твоја претпоставка.

Da, frizura mu je bila glupa.

Ako ćemo realno, meni je Rajan Gigs najveći.

20+ godina šparta po levom krilu, svake sezone je imao konstantu po kvalitetu igre, najbolji asistent Premijer lige na daleko (oko 30+ asistencija više od Lamparda, koji je drugi), nikad za to vreme nije dobio crveni karton, nikad nije pravio sranja u svetu fudbala, rispektovan od svakoga. Od demonskog krila je sebe prešaltao na centralnog veznjaka, dakle, drugi igrač, i opet jebe i sa 40 godina. I sad je dobio da bude jebeni menadžer Mančestera, nek' je samo do kraja sezone ove, ali jebem ti, sa 13 godina dođeš u klub, izdmoniraš sve te godine, pa sa 40 dobiješ da vodiš taj isti klub.

Trofeje nema potrebe nabrajati, čovek ih sam ima više nego ceo Arsenal i ostala bagra ispod. O internacionalnoj karijeri nema šta da se priča, jebiga, Vels.

Tako da, ono, debeli Ronaldo, Ronaldinjo i Zidan po svim tim parametrima su ipak iza Gigsa.
A Mesi i Ronaldo prvo moraju da odigraju svoje do kraja, pa onda da im se sudi. Videćemo šta će i kako će oni raditi kad budu imali 33+ godine, gde će biti agilnosti i noge.

Po meni su Gigs, Skols, Maldini i Zaneti iznad ostatka sveta, with all due respect, iako su mi debeli Ronaldo i Zidan jedni d najdražih likova ikada i bila je privilegija gledati ih.

Е, децо, нисте ви Ђузепеа Меацу никад гледали. Какав је то само играч био.

http://www.canalejuve.it/wp-content/uploads/2012/11/jugovic_GN.jpg

A jel ima tema najbolji srpski fudbaler? Cini mi se da ima i da sam je mozda cak i ja otvorio?

Imas pretragu. Ako hoces mogu te nauciti u pvt(privatna poruka) kako se koristi.

Видиш, матори, ова тројица које си навео, можда нису освојили то што си ти навео. Можда то њима и није толико било битно. А зашто? Зато што су прије свега уживали у фудбалу, а тек онда покушавали да освоје нешто. То се видјело по њиховом осмјеху на лицу док шпартају зеленим тепихом, а исто се преносило на нас гледаоце крај телевизора.

Имали су нешто што те просто опчини да и кад мислиш да ће ти бешика експлодирати, да не одеш до ве цеа, него трпиш и гледаш утакмицу до краја, баш зато што у тренутку кад се будеш руковао са вршњаком неко од њих направи неку бравуру која ће се сутрадан са ортацима препричавати у школи. Није било јебеног једног фудбала на улици а да се није чуло име једног од поменуте тројице.

Једноставно, да не серендам, знали су да пренесу радост на гледаоце, за разлику од Роналда зализаног и Месија који јуре само да оборе неки од рекорда и цијели тим је подређен њима како би се то и десило. Зубо, Дебели и Ћелави су играли за тим, а резултати и рекорди су долазили сами по себи. Данас кад сједнем да гледам утакмицу, коментатори свршавају на поменуту двојицу неким небитним стварима, типа колико ко гела овај стави на косу, колико је центиметара имао онај кад га је матори у врећи од ламине длаке донио на емигрантском броду у Шпанију и слично. Из тог разлога не могу да гледам никога од поменуте двојице. Да су играчине, јесу, то је неоспорно, али Роналдо, Роналдињо и Зидан су имали нешто што ова двојица немају. Срце које су подијелили са милионима људи. Толико.

Sve je to subjektivno. Meni je uvek bilo najsmešnije to "najbolji svih vremena". Neki igrači su obeležili neke dekade fudbala i to je to. Kako ja da poredim Pelea i Zidana? Po golovima, asistencijama....po čemu? Nemam pojma, Pelea nisam gledao, a od kada gledam fudbal postoji dosta fudbalera koji su objašnjavali.