Prijava

Dobro enemi, znamo da si mali ćetnik.

Можда не знаш шта сам, ал знаш да сам велик јер сам те јебо ахахахахах

Ovaj narod je toliko gluv ili lenj da se tri melodije vrte ukrug, možeš na istu melodiju pevati i o Draži i o Titu, uklopi se. Mnoge su komunisti uzimali i od Rusa. Još navijačke kad uzmeš, sve neki pop-hitovi. Ma katastrofa.
A mislim da 27. marta nije narod izašao na ulice (bez obzira bilo to podstaknuto od strane Engleza ili ne) da se bori protiv fašizma, već zbog starog osećaja neprijateljstva prema Švabi. Dve trećine tada živih muškaraca još uvek su pamtili WWI, a o fašizmu se nije mnogo znalo, u stvari fašizam je najveće užase napravio u ratu koji kod nas još nije ni počeo tada, pa nisu mogli da znaju... U stvari o nacističkoj Nemačkoj su najviše stvari otkrili saveznici kad su je zauzeli, tako da toliko o narodnoj svesti protiv fašizma. I drugo, u Jugoslaviji je nekoliko godina bila diktatura, apsolutistička vladavina kralja Aleksandra, koji je raspustio Skupštinu, zabranio rad stranaka i udruženja i uveo cenzuru medija. I posle nametnuo Oktroisani ustav, kojim je sebi dao dosta ovlašćenja. Narodu to očigledno nije smetalo, ne znam da je bilo masovnih demonstracija u Beogradu. Da opet podvučem, ne smeta Srbima autoritarizam, nego Švabo. Živeli su mirno i pod Titom i jeli svinjske polutke preko sindikata i ćutali da ne bi najebali. Većina naroda bila je za Miloševića dosta vremena. Evo sad i ovaj Vučić...

Misliš dan pobjede nad Njemačkom, na koljena bačenim Hitlerom i njegovih saveznika? Ispičaj nam, kako je to tačno fašizam izgubio...Kontam da smo najgori pagani bili koliko praznika godišnje imamo.

Ispičaj nam, kako je to tačno fašizam izgubio...

Fašizam je izgubio, u ratu, a ovo sve danas, ne može se sve što je loše ili zlo proglasiti za fašizam. Ni svaka desnica nije fašizam. On ima svojstva koja ga razlikuju od drugih desničarskih pokreta, i kao takav uglavnom je uništen.

Svaki put kada Bono kihne, rodi se jedan primus inter pares, hehe.
Nisam ni mišljelja da sve što jeste loše(zlo) podilazi pod fašizam, ekstremni fašizam je izgubio, eto, može tako...do kada, pitanje je.

Mislim da je fašizam izgubio, a ovo danas što vidiš da su male zaista fašističke stranke i velike tendencije naroda ka bazičnoj autoritarnosti. Fašizam ne možeš gledati van epohe u kojoj je nastao i uticao na svet: gde je bio fašizam u 17. veku? Nigde... Postojalo je nešto za šta bi današnji posmatrač, površno poredeći to sa ideologijom 20. veka, možda mogao da kaže: ovo je neki protofašizam. Isto u 21. veku. Jedino ako se vrate iste društvene okolnosti u kojoma je fašizam nastao, onda i on može da se vrati. Dotad tražimo nešto novo :)