Prijava

informacija: pre poplava palo 200l vode po metru kvadratnom

ta voda mora da dodje do nivoa mora jer ne moze sva stici da se upije u zemlju

cilj: iskoristiti tu energiju sto je vise moguce

moguca korist: u isto vreme tu energiju koristiti za nekakve pumpe koje ce tu vodu da izbacuju negde gde ne pravi stetu...

da li je to moguce? da li je isplativo? jel ima neko informacije koliko su hidroelektrane skupe i uopste koliko je skupo kopanje kanala, posto mozda je jeftinije jednom u 100 godina poplaviti Obrenovac i obnoviti ga

samo za ludake:

ukoliko HAARP moze da usmeri oblake gde oce i da ih tamo zadrzi, mozda HAARPu treba manje energije da navuce oblake iznad nekog akomulacionog jezera, nego sto se energije dobija iz hidroelektrane koja je na tom jezeru

drugim recima:
da li HAARP trosi manje struje nego sto moze da prozvede ta elektrana? i ako da, odakle ta energija koja se u razlici dobija? predpostavimo da perpetum mobile ne postoji...
http://www.iflscience.com/environment/no-solar-panels-will-not-drain-suns-energy

LOL

Brutalno mi je kad neko okrivi harp za poplave, nije nikome palo na pamet da bi recimo određene države plaćale da im periodično donosi kiši i na taj način povećali prinose. Ne, to je sranje napravljeno da sjeba nas pa da nam izvezu GMO. Haos.

Зимус пола Америке изгинуло у снегу и леду "Зајебали се, то су хтели на Србију да пошаљу али погрешно наштеловали харп"

Ideja nije preterano originalna, ali ne znači da je loša. Ima po Internetu tih radova i skica kako bi se to sve moglo realizovati. Treba samo proveriti autorska prava, da ne bi dolazilo do tužbi. Npr.
http://www.trollscientist.com/image/554-infinite-energy-troll-physics.png

Podržavam, ovom narodu je potrebna energija a kao što vidite imamo je na pretek.

WHITE POWER

Kasno si se setio Sose, sve najbolje je već otišlo Jatom. Cenim da je 90% "neplanirane" vode vraćeno u korito ili izliveno u neki kanal nešto, i pretvoreno u stajaću vodu. A vodu u reci si imao i pre, niko te nije sprečavao da praviš recimo mini he (jedino te država obavezuje da baš njoj po unapred dogovorenoj ceni prodaješ tu struju).

A gugluj perpetuum mobile izaće ti gomila nekih slika/aplkacija da bukvalno ni iz čega dobijaš energiju. Od postanka sveta do danas niko nije uspeo, ko zna, možda ćeš ti nešto smisliti. Ako smisliš imaćeš para da se setiš i nas Vukajlijaša.
Najplastičniji primer je recimo ovo: Ne može zbog zakona spojenih sudova.
http://blogs.technet.com/resized-image.ashx/__size/550x0/__key/communityserver-blogs-components-weblogfiles/00-00-00-91-10/2656.250px_2D00_Boyle_2700_sSelfFlowingFlask.png

Ja sam dečko sa sela pa svašta znam, stoga moja logika kaže da bi voda stajala do crvene crte imghttp://www.dodaj.rs/f/1O/1K/3KpqJrIo/1.png/img

perpetuum mobile je jednostavan za napraviti, problem je što ga ne možeš iskoristiti

Baš tako i Maestro i Bruce.

Baš tako i Dionysio i Maestro i Bruce.

Možete vi biti sarkastični kol'ko 'oćete, ali to je već napravljena stvar, stisla ih je muka što ne radi na Zemlji :)
Na, samo zamislite da superprovodnik ne hladite azotom nego da cela skalamerija stoji u svemiru:

http://www.adafruit.com/blog/2013/07/29/levitating-superconductor-on-a-mobius-strip-2/

Nisam sarkastičan, nekad sam i razmšljao o tome, davno. Između ostalog i o tome da je u svemiru taj pm, ali opet tamo važe drugi zakoni, nedovoljno istraženi, pa i kad bismo ih istražili i uspeli da ga napravimo, kako bismo "preneli" tu energiju, i onda razmišljao koja bi fora bila da recimo na mesec (zbog putanje najviše, ne možemo sa Uranom recimo jer imamo gomilu drugih tela koje bi presecale put), pa onda da imamo neke ogromne akumulatore, da "bežično" prenosimo dobijenu struju, pa da li bi bilo isplativo (da li bi bila skuplja Dara nego Vera) i na kraju odem toliko u sf, da mi naduvani vanzemaljci iz "Spejs nigrutina" preskaču vijaču (taj kabal) a pola sveta misli da je apokalipsa jer im se prekida dotok struje... :)

ma jok, ovo je samo misaona vežba - perpetuum mobile nije zamišljen da PROIZVODI energiju nego samo da je NE TROŠI dodatno posle početnog impulsa, to ti je kao hepi mil u Meku, jednako nejestiv kao i sve ostalo što prave ali malo duže traje bez truljenja

Da daje rad bez utroška energije. A iz tog rada možeš da dobiješ i energiju ako hoćeš.
Ti mu predaš impuls, i on sam radi ostatak ciklusa, to može svako, ali treba napraviti da taj sistem sam započne novi ciklus. Tu nastaju muke.

Stvarno bi mi legla tako neka sprava, da radi za mene a da me ništa ne košta. Ako Srbin ne ovaploti do kraja tu ideju neće niko

Jebo državu, umeju da iskoriste samo ono što im tutneš u džep. Nego ako imaš kvalitetan potok na imanju da piči preko čitave godine i ima solidan pad napraviš vodenicu pa praviš domaće integralno brašno, jal mini hidroturbinu, pa bar da imaš struje za sebe a višak prodaš komšiji da priključi na kravu, bilo je ovde kod nas, pravili su ljudi.

Ali ovo što mi sad imamo teško se iskoristi, možda jedne godine padne pa druge ne padne, ne isplati se ulaganje za rpoizvodnju energije a vode valjda imamo dovoljno. Gde je to ranije znalo da se iskoristi je po istri i dalmaciji, iskopaš gušternu pa sprovedeš s krova i iz dvorišta, pa kako kiše pada sve se skuplja tu, posle s tim zalivaš baštu i vinograd kad udari suša.

I jebo vas više taj KRAP i HASAP da vas jebo, da kod nas ima sistem koji na neki volšeban način može da manipuliše pritiskom i temperaturom tolike vazdušne mase primetili bi to vrlo, vrlo brzo - kolabirao bi nam eps u milisekundi.

Ископати одводне канале и поплавити циганска насеља по Србији, евентуално да их воде спере до Црног мора.

Хидроцентрале се сигурно не праве да се исплате за 5-10 година, већ 15-20-30 штатијазнам. Дакле ако би имао хидроцентралу која ради једном у сто година, исплатила би се за 3000 година.
А уз то ти не можеш са толико сигурношћу да знаш куда ће вода проћи. Једино што ми пада на памет су неке мобилне хидроцентрале, генератори или тако нешто, што је опет бзвз јер ми као што видиш не можемо ни да стигнемо да спасемо људе пре него што дође вода а камоли да монтирамо ту неку хипотетичку мобилну хидроцентралу.

Уз све то, колико сам разумео Ђердап је морао да пропушта воду приликом ових поплава да би смањио ниво Дунава, индиректно Саве, индиректно Колубаре, индиректно Обреновца. Тако да и није могао да искористи сву ту воду која је пала.

ono jes enemi, a jos jedan problem kod tih mobilnih bi bio kako ih prikljuciti na mrezu, nemoz za sad bezicno, a nezgodno je i kablove da razvlacis po poplavi

Хидроцентрале се сигурно не праве да се исплате за 5-10 година

Mogu manje hidrocentrale koje idu na manje reke. Bar sam tako učio iz energetike u srednjoj. Davili nas sa tim iako smo elektroničari.

Edit: to sam i u Austriji video, jednostavno kad im se topi sneg sa planina imaju već te elektrane postavljene. A i nisu nešto skupe.

А уз то ти не можеш са толико сигурношћу да знаш куда ће вода проћи.

Prave se ''drenažni'' kanali da se usmeri ta voda. Uostalom to sve ciklično dolazi. Da imamo bolje klimatologe i meteorologe pa da objasne to.