Prijava

- Ovaj, političari jebem vam majku milosnu, što ste stoka koja se izdaje za poštenjačine? Niste ni za kurac ponavljam, a imate po dve plate...i žena i deca vam rade, i kućnog ljubimca ste zaposlili pička vam materina ona lopovska. Jel vi mislite da smo mi stoka?
- Za koga glasate?
- Za brata od tetke, pa rod mi je!

Meni je u ovoj drzavi lepo, pozz.

I meni. A nisam sa Kosova. pozz brate

I meni je ovde lepo, a bilo bi mi stvarno fantastično da imam neke veće novce i da ne razmišljam da li će i ovo što imam da otme poresko, kriminalci, država, ili ću propasti zbog toga što je tržište osiromašilo i svi kupuju leba a ne softvera.

Неко је већ рекао напред - реци то у лице некоме ко је заиста одговоран (већнику, службенику, шалтерској аждаји). У Срба приче има, али муда нема.

Ево бољег предлога од овог виртуелног кукања: напишите неки предлог локалној самоуправи како да се побољша неки посао. Још боље - понудите се сами да им помогнете. Дајте позитиван допринос. Макар скупите све папире са листе која је окачена испред канцеларије у коју улазите јер она треба вама, а не ви њој. Будите део решења, немојте довека бити део проблема.

Или најбоље - наставите по старом. Ту смо где смо, јер смо то што јесмо.

Ne verujem da bi moja lokalna samouprava, u kojoj sede lopovi, kriminalci, zaposleni po stranačkoj i rodbinskoj liniji, i naravno, izglasani na demokratskim izborima, htela da primi moj pozitivan doprinos. Kao i većina lokalnih samouprava kod nas. Sa druge strane, građani su potrebni takvoj administraciji, pogotovo poreske krave muzare, a ona njima nije, pogotovo ne takva. Kad je kuća nakrivo sagrađena, verovatnije je da je arhitekta ili zidar deo problema nego same cigle... A deo rešenja... Hm... Pa istorija predlaže nekoliko scenarija.

Неверовати има исте резултате као и незнати.
Ко није пробао, није ни успео. Никада не треба ићи сам, јер мењање система који смо поставили својим чињењем и нечињењем не може да промени један човек (па макар имао уста као А. Џоли и опак рад руку као А. Меркел).

Нажалост, порески систем још увек није уређен тако да локална самоуправа финансира своје трошкове из средстава које прикупи од наплаћених пореза на својој територији, тако да још увек грађани НИСУ потребни локалној самоуправи. Њој требају само трансфери са републичког нивоа и то је то. Међутим, полако се и то мења, па ће ускоро ЛС заиста морати да брине о својим грађанима. Било би лепо и да грађани почну да брину о својим ЛС, јер како год да окренеш - докле год се грађани масовно не заинтересују за своја права (и обавезе) ништа не може да се промени на боље.

Не сумњам да ћемо од свих историјских примера на овом свету узети најгоре - према својој мери. Још увек смо пећинског менталитета који мисли тољагом, споразумева се рукама и сматра да је радикално и брзо решење најбоља опција. Просто, није нас срамота да кажемо да трудницама треба смањити боловање или да неистомишљеника треба пребити - ако није са нама, онда је против нас. А то значи - тољага је решење.

Још увек смо пећинског менталитета који мисли тољагом, споразумева се рукама и сматра да је радикално и брзо решење најбоља опција.

Ja ne znam koje je tvoje iskustvo kao građanina sa ovom državom, ali ja evo blizu sam četrdesete, radim od svoje osamnaeste, a radnog staža imam duplo manje nego što sam radio... Veoma sam spreman da svoje kosti ugradim u veličanstvenu buduću tvorevinu socijalne i svake druge pravde u ovoj državi, po principu evolucije, da im šaljem predloge za poboljšanje funkcionisanja njihvovog aparata, bahatoj bagri koja pljačka, krade, zapošljava svoje strine i ujne, falsifikuje akademske titule, namešta tendere i sisa krv ljudima... I to ću raditi, na lebu i vodi, sve dok mi ne dođe vreme za mizernu penziju. Mirno, bez toljage, ne ropćući, jer, najzad, neko mora da se žrtvuje, jelte... A kad si živeo... Nikad.

Моје искуство као грађанина са овим државама (свака власт прави другачију државу према својој мери) је ужасно. То ме ипак не спречава да дајем свој допринос колико је у мојој моћи да свој посао радим како треба и да унапређујем рад осталих служби (већ сам раније писао о томе, па нећу да се понављам и не сматрам да је то похвално нити много важно).

Прво, престани да наседаш на пропаганду о томе да у државној служби (не)раде само људождери и кретени. Поента покварних и лоших људи јесте да се о свима мисли и говори најгоре могуће, јер тако они дуже опстају на власти.

Друго, почни да тражиш позитивне примере и да се поводиш за њима. Организуј се, не мораш ићи у екстреме да би оправдао своју немоћ. Наравно да један сам човек не може ништа да промени (то сам јасно написао). Зато је потребно организовати се са другим грађанима. Гледај шта у својој струци можеш да урадиш за унапређење рада своје локалне самоуправе. Ти си електронска мастиљара. Види како да се удружиш са људима из своје професије да се у Србији уведе ПејПал и ето већ великог доприноса не само за ЛС, већ и за све грађане. Глупо би било тражити од тебе да мењаш нешто што није твој посао. Али, немој да ти је тешко да се обратиш начелнику општине ако те неки шалтерски мајмун шета тамо вамо без разлога. Ако то не помогне - зовеш радну инспекцију. Нађи истомишљенике, окупите се и направите промену која вам је потребна.

Живео си онда када си се борио. Старост је страшна само зато што нам у њој више не преостане снаге и воље за борбу.

Неверовати има исте резултате као и незнати.

Je li, Mujo, je li gore neznanje ili nezainteresovanost? - Ne znam i ne interesuje me.

Iz koje rupe si ti izmileo da delis "proaktivne" savete, a ne umes ni negacije da odvojis?

dakle kukaju babe i studenti.

ovo nije tema za kukanje nego za prosto ljucko pljuvanje.

ako mod, da ne imenujem koji ne ume da čita nema šta da traži na netu.

kome je pun kurac ovog ili onog nek nadje nešto da jebe, to je odlično za pražnjenje kurca.

to što je nekom lepo u ovoj državui ne znači automatski da se slaže sa svakim potezom vlasti, kako lokalne tako i globalne. ili jeste? drug tito i jednoumlje. ili nemate mišljenje i stav?

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/483081/Vujovic-Penzije-i-plate-u-javnom-sektoru-manje-do-10-odsto-i-NI-DINAR-VISE

Vujovuću, jebo te premijer, te jebe, i šta sad, treba da budemo srećni što nam od bede od 40 iljada niste oteli 20 posto? pa srbi digli bunu protiv dahija zbog desetka, ej bre. nemoj da ti se desi neka crna ruka da te jebe u prkno.

to što je nekom lepo u ovoj državui ne znači automatski da se slaže sa svakim potezom vlasti, kako lokalne tako i globalne. ili jeste? drug tito i jednoumlje. ili nemate mišljenje i stav?

Nije istina. Nego mi je isti kurac ko god dođe na vlast, dok se ne rinta neće biti za jahte i kokain.

Ali aj da se pridržim ovako neodređeno: POLITICXARI JEBEM WAM MAIKU NEPRAVOSLAWNU WASXE RIBE SU MI PUSXILE GOWNO

a pazi sad, onaj što je imao platu od 55 iljada on nije imao nikakav porez solidarnosti, dakle 0 dinara, dok je onaj što je imao platu 140 iljada imao porez solidarnisti od 14 iljada, a tek je taj porez bio budalaština... a sad tek kurac bato, 55 iljada 10 posto, 5 i po iljada, 140 iljada, 10 posto opet 14 iljada...i ko je najebo?

pa jebem vam matematiku onu što ste je naučili na megatrendu svi vi nabedjeni stručnjaci.

i najbolje što državna uprava nije javni sektor, za njih važi poseban zakon o državnoj upravi i ovaj zakon se neće primenjivati.

jebem li vam seme prevarantsko1

i najbolje što državna uprava nije javni sektor, za njih važi poseban zakon o državnoj upravi i ovaj zakon se neće primenjivati.

да се понови још једном, закон о државној управи и закон о државним службеницима и намештеницима. шта их бре боли курац, ако, јеби сиротињу док су јој ноге у лавору.

pa jebem ja njih sve u usta. baš. usranom motkom. ne bi turo onu stvar u njihova usta ni sa tri kondoma, zarazno je to što imaju.

Прво, престани да наседаш на пропаганду о томе да у државној служби (не)раде само људождери и кретени. Поента покварних и лоших људи јесте да се о свима мисли и говори најгоре могуће, јер тако они дуже опстају на власти.

Naravno da nije tako, neki od mojih najboljih prijatelja su državni službenici.

већ сам раније писао о томе, па нећу да се понављам и не сматрам да је то похвално нити много важно)

(то сам јасно написао)

Bre, sve si nešto već pisao :)

Али, немој да ти је тешко да се обратиш начелнику општине ако те неки шалтерски мајмун шета тамо вамо без разлога. Ако то не помогне - зовеш радну инспекцију. Нађи истомишљенике, окупите се и направите промену која вам је потребна.

Ili živiš u Švajcarskoj, pa si se istripovao da pišeš na srpskom forumu, ili živiš u Srbiji, a gadno si se istripovao da živiš u Švajcarskoj...

Vlade, ovo što se tiče opštinski službenika i šalteruša je u pravu, mene kad krenu da cimaju ja samo pitam 'jel ima ovde načelnik' i odma druga pesma.

al je jebeno kad moram kod načelnika, oni ne jebu ni dva posto kad im pretiš predsednikom ili premijerom.

ali to nije tema, tema je prosto ljucko pljuvanje, s razlogom.

Jebem im majku onu lopovsku

pička im materina