Prijava

to ribe usrane rade tako, sednu u kafic i cirkaju jednu kafu 5 sati, i onda kad dodje lik i ponudi ih picem odma naruce 3-4 ture za manje od pola sata....jebote nekad imam osecaj da bi na bulju ugurale pice kad im ponudis

ko je kriv i zbog toga Petre? da imaju kintu ne bi mogo da ih kupiš za tri pića, morao bi i večeru da platiš...

ali ko je kriv?

A i realno šta možeš da priuštiš sebi sa prosečnom dnevnicom od (lupam) oko hiljadu dinara? Cigare, odeš sa društvom, sprdaš se i kukaš, dođeš kući i legneš da spavaš. Matorci spremili hranu. Keva ti oprala odeću. Jebe ti se. Matori kupio šampon i sapun. Ujutru ustaneš, kupiš usput paštetu u crevu od 40din. Veknu hleba i to je to. Vratiš se i ispočetka.

Za čega da se stiskaš? Da kupiš tv ili tako neku elektro robu a znaš da najgori krš stiže u Srbiju. Da kupiš sebi patike od 150e a iste takve u inostranstvu koštaju 40? Da uplatiš sebi kredi za telefon i da ti skinu 5din za sms ili možda 100din za nepuna 2min razgovora? Da se štekaš za neki vikend na planini gde će te brkati gedžovan u siledžijki odrati za čašu piva 300din? Da kupiš malo namirnica za kuću pa da ti podvale kancerogeno mleko ili neki mesni specijalitet iz hladnjača brazilske vojske?
Preskupo je ovde živeti. Zna se dobro koji se glodar se u koju rupu zavlači...

Prodati smo mi odavno. Mora za škart postojati tržište.

što se ne buniš? dižeš revoluciju, praviš organizacije, tajne ili javne, crne ruke i zaverenike?

Zato što iskreno, znam da se ništa ne bi menjalo jer smo kompletno uspavani i nespremni.
Šta sad kao rokne se revolucija i dovedu se stručnjaci na funkcije? Koji stručnjaci kad su oni što su imali šanse zapalili čim su mogli preko a ovi sa slabijim vezama tapaciraju nameštaj po garažama i ne pada im na pamet da se uhvate vlasti jer znaju da moraju odgovarati. Nisu navikli da se provlače.

taj defetizam 'ne možeš ništa da promeniš' je gori nego nedelovanje, gori nego što su na vlasti takvi kakvi jesu...

ne trebaju nama stručnjaci, treba nam sistem koji funkcioniše i gde postoji odgovornost, sistem u kome odgovaraš za svoje postupke, gde postoji kontrola, sistem u kome ne možeš da pljuješ beka zarad poena a sutra mu ponudiš železnice, na primer..

na kraju, niko se naučen nije rodio, naučićeš da upravljaš epsom i ti, i to su ljudi što sad upravljaju nisu marsovci, samo što su ti sadašnji lopovi...

vrni se u školu, pako :)

Pa da ali ja ne mogu da budem na toj poziciji jer nije institucija ili preduzeće jedna osoba. Ne može biti da je ceo eps do jaja pošten a da je samo diša lopurda. To je nemoguće.
Baš zbog toga ne bih izdržao jer te funjarice nemaju kodeks pa rokaju svim oružjem u sve mete pa bi mi verovatno bila spakovana neka izmišljena afera jer ne bih mogao da se povinujem naredbi "ćuti i radi kako ti se kaže" a da ne zapitam zašto ili kao.
Jednostavno, nemam toleranciju na te dečije fazone. Ne znam kako da se ponašam jer imam poštovanje i svest da nisam sam na ovom svetu i da postoji sutra i da postoji pravosudni sistem i da ću kad-tad najebati ako krenem da muljam. Prevelika je odgovornost, obraz je dugotrajniji.

Nekako nametnutno nam je sadašnje stanje kao jedina moguća realnost. Znamo da je sve loše, ali nemamo drugu opciju.

I sad fazon 30.000 mladih da izađe na ulice da se buni jer ne može da se zaposli, ne može da zaradi za svoj stan, za svoju porodicu, za letovanje, da živi pošteno od svog rada bla bla. I razmišljam nešto, dođe novinar i pita nas: Pa šta hoćete.
-Hoćemo posao, da se poštuje škola, drugačiji sistem bla bla
-Pa kako hoćete da se to ostvari?
-Pa ne znamo...
-Pa šta da radimo?
-Pa ne znamo...

I tu se fazon svi raziđu jer ne znamo šta bi činili... Zapravo je to taj problem. Nema ideologije, nema druge opcije, nema prave opozicije, ovo nam je nametnuto kao jedina realnost.

Treba da prođe 100 godina dok se ne smisli neka nova ideologija za koju bi vredelo boriti se.

kad nismo uspeli da stvorimo etnicki cistu srbiju, mozemo se jebati.
Pa onda, sta fali demokratiji? Demokratiji u pravom smislu te reci. Ne americka kao demokratija.

Aj prepricaj, dugo je ovo.

https://www.facebook.com/branko.dragas?ref=ts&fref=ts
Mislim da je ovo rešenje, tekstovi gosn. Dragaš Branka.

https://www.youtube.com/watch?v=6xwxiVSdxEE
Odličan čas, ovo nije teorija zavere nego teorija zarade.

A što se tiče mog stava on je jasan, duhovno-moralna obnova pa tek materijalna. Bogatstvo te može odvesti u siromaštvo. Kad bi političari koji su metafora naroda imali morala sigurno bi čovekova egzistencija u Srbiji bila bolja nego sad. Manje bi se pljačkalo, privatizovalo, doneo bi se zakon o poreklu imovine. Ne treba gledati kako ćemo biti u Eu, sarađivati sa Rusima, to je kompleks više vrednosti i država se na prvoj prepreci demorališe.

Citirao bih na kraju Pekića: Treba gledati pravo jer da se htelo gledati iza sebe dobili bi smo oči na potiljku. Treba ljubiti zemlju dece svoje, a ne dedova svojih jer čast neće zavisiti od toga odakle dolazimo nego kuda idemo.

Зашто се Срби не буне?
Зато што ама баш свако гледа своје дупе и живи од јутра до вечери, јер је толика немаштина да не може да се живи ни од данас до сутра.

Једноставан пример. Радници једне веће фабрике се буне против терора свог директора који је касније постао и председник општине. У предизборној кампањи ука, бука, најављују му вешање. Дођу избори, за време предизборне тишине (ноћ између суботе и недеље), тај исти директор је куповао гласове тих истих букача за 20 евра и сендвич. Његова група грађана је била друга по броју гласова.

Jer su vredni ljudi, a bune su za džabalebaroše što hoće 'leba bez motike. E pa ne može 'leba bez motike, gospodo.

Čekali smo novu pesmu BSa.