Prijava

Волим да читам политичке теме на Вукајлији иако слабо учествујем. Шта ви мислите о новој развојној банци и њеном утицају на глобалну економију у будућности? Да ли ће Бразил, Русија, Индија, Кина и Јужна Африка успети да се поставе као јака алтернатива ММФ-у и Светској банци и да ли је ово можда почетак краја долара који влада још од 1944. ако се не варам. Да ли ће и како ово испровоцирати запад?

Суштина : Да ли је ово добро или лоше за свет и нашу будућност?

Jao bože.
Idi gledaj teletabise.

Sad otvori temu: kako se pravi hleb WAU

пуца ми курац

Волим да читам политичке теме на Вукајлији иако слабо учествујем

ovo ti je mudra odluka. Definitivno.

Суштина : Да ли је ово добро или лоше за свет и нашу будућност?

Kako to misliš našu?
Misliš za nas Srbe, pa kao pripojimo se istoku?

A Nedović se povredi jebote.

El neko rudario bit koine?

Ili bar lite koine?

ja sam rudario slince po nosu

Темае била кул само сте ви дркоши упали дизнападате јуношу јер сте тако у могућности.

Мене интересује твој став. Ја лично не мислим да ће у ближој будућности доћи до колапса долара. Наведене државе никада неће бити пријетња емемефу.

Fora sparama je što uvek možeš da oštampaš još para.

Nećemo propasti još ajde sada lok idemo svi an haksball temu

Pare nisu problem.
Para nema
HHHEHEHEHEHEHEHEHE

Неће бити колапса долара јер му праве додатно тржиште. Мегалол
Русофили одмах кренули да се ложе.

Teško da će bila šta učiniti ta bankica nasuprot mmf.
U kooperaciji su na mnogim poljima mmf i te države. Možda je to igrica koju igra Putin ali ameri ne mogu bez rusije kao što sama rusija ne može bez amerike. Brazil je tu samo provoda radi.
Iako nama godi da postavimo to kao da je rusija inicijator ali očito je da je kina tu glavni zagovarač. Ipak oni drže ameriku za muda jer su otkupili skoro sve američke dugove pa praktično, kinezi skoro da poseduju ameriku.

Moj recept za siguran propast amerike i cele njihove ekonomije je kada bi se arapi osilii pa odbacili dolar kao ekskluzivnu valutom kojom se trguje na polju nafte. Svi ti silni dolari bi bili bezvredni. Inflacija nepredvidivih razmera. Kula od karata bi pala a amerika bi se okrenula kini koja bi je šutnula u siguran ponor. Zato oni guše arape i opominju ih svako malo svojim vojnim arsenalom po komšiluku. Čisto da im pokažu šta će biti ako odbiju poslušnost. Oni su im sve.
Arapi i kinezi praktično održavaju ameriku. Samo je pitanje koliko je njima amerika korisna. Arapi su tu jako mali što se tiče ekonomije u odnosu na kinu ali čim im prdne da ih šutnu i okrenu se lupam rublji ili juanu, dogodio bi se prasak i domino efekat koji bi zahvatio sve kontinente. U zavisnosti od odabrane valute ta država koja bi baratala tom valutom bi bila sledeća mega sila. Bio bi jackpot kada bi odabrali juan. To bi urušilo mnoge države a kinu bi lansiralo na mesto večitog planetarnog vlasnika. Srbija koliko god da je mala, osetila bi to. ništa manje od bilo koje države na svetu.

Neću više... Ide mi voda na usta

Da rezimiramo

Да ли је ово добро или лоше за свет и нашу будућност?

Jeste. Što više strana, više mogućnosti za nas. Treba proceniti koja strana više i bolje nudi. Kao kada biraš mobilnog operatera. Imajući u vidu da smo debelo u džepu mmf, ne verujem da mi tu imamo izbora. Jedino da se prešaltamo pa uzmemo refinansirajuće kredite pa se još dublje ukopamo u kamate. lol
Još kada bi to nama običnim građanima nešto značilo i kada bi se mi nešto za to pitali...