Prijava

Мене само нервирају људи који коментаришу ситуацију, а почели су да се занимају за тему тек кад је отворена тема или у најбољем случају кад су прочитали вести пре пар недеља. Ја за ИСИС знам већ дуже од годину дана, а пратим америчку политику и ситуацију у Ираку и Сирији дуже време и то не само из мејнстрим вести. Знам шта причам, вероватно боље од 99% људи на теми. Ситуација је много дубља од самог ИСИС-а и Америка не сме и неће опет да се више укључи.

Ма све је то небитно. Управо ово што каже Келт. Али хипотетички причано, као одговор на оне глупости које је написао Корнелије, чак и да било ко изазове све то, па нису они одговорни што ови имају психопата колико волиш и морона затуцаних вером коју користе да би оправдали своје садистичке пориве. О томе се ради. Не мож Амер да ти буде крив ако идеш по кућама и вадиш људе из кућа да их кољеш, вансеријска глупост.

Dajte ljudu, pa nema vise sta da se pise na ovoj temi, Ludi Cak prati ISIS i zbivanja na blistoku godinama ej! I mi nubovi sad tu treba nesto da komentarisemo...

Tacno Santjago. Gdje god ima dobra podloga da izbije sranje, sranje ce se i desiti, samo treba malo da se pogura.

Која дефиниција логичке грешке и класик психолошка одбрана овог Аутобуса. Глупане, ако немаш шта да напишеш осим: "Гррррр зла Америка", онда и немој.

Sta sam ja jebeno napisao pogresno? Samo sam se cudio sto ovako kilavo reaguju Ameri, ne prati svako geopoliticka zbivanja 24/7 ko ti, imaju ljudi i preca posla. Kakva psiholoska odbrana jebote, od tebe? lol. Iz svakog tvog posta izbija tolika kolicina arogancije i "ja sam najpametniji" stava, da se to mora primjetiti, i prokomentarisati, dakako. Primjecujes li ti uopste kako tvoji postovi zvuce?

Глупане, ако немаш шта да напишеш осим: "Гррррр зла Америка", онда и немој.

E sad ovo primjeni na sebe, samo umjesto "Amerika" ubaci "religija"

Daj nemoj mi sad tu neke sise ubacivati, u sred smo bitne diskusije, cekamo eksperta da nam konacno razjasni bliskoistocnu situaciju, jer kako drugacije zaspacu ja bez da krnem bensedin, dva!
u jebote, nisam htio da se rimuje, kako zvuci retardirano...

Значи ИСЛАМСКИ фундаменталисти који хоће да створе КАЛИФАТ и убијају због ВЕРЕ немају везе са религијом? Добро је знати да си познавалац геополитике, друштвених наука и психологије веровања.

Čitam da je ubijen onaj kosovar što je zaklao onog mladića. Ko se mača lati...
Treba ih sve pobiti.

Чак је помињао да Амери нису толико зависни од нафте тренутно, не пратим вести претерано ал' нигде се не помиње нека криза или нагли скокови цене нафте као раније током Либије нпр.

Скоро је била вест о томе да су Амери смањили увоз нафте, јер су повећали своју производњу наводно због новооткривених резерви нафте код њих.
Што се тиче срања са Либијом, тада је нафта скочила на око 147 долара по барелу,а сада је негде 100.98, а до краја године предвиђен је пад на 100.45 .
Пронаћи ћу касније линкове.

Амери нису направили ИСИС, одговорни су за тону срања која је задесила Ирак закључно са Садамом и за атмосферу која је изнедрила овако нешто, ал' они сами нису мозгали "е ај да сјебемо бафер зону која спречава поделу Средњег Истока између Ирана и Саудијске Арабије заједно са стварањем нове државе која ће Турцима нашим савезницима да прави срања по југу земље."

Искрено, не би ме чудило да је Ердоган ту умешао своје прсте јер му не одговара формирање Курдске републике (ИСИС се случајно налази на Курдској територији).
А што се тиче њиховог савезништва између УСА и Турске, нисам пратио па не могу да кажем да какво је, и то да ли их Амери трпе само због базе коју су им дали Турци.
А Садам је сам крив из више разлога, нешто као и Гадафи, егоманијак који је утриповао да може да економски уцењује пола света (е па не може, ПРЦ).
(Иначе Гадафи је присвајао себи више територије на мору од договорених 12 миља)

Убр, не знам да ли ће учитати видео јер је са Фејсбука али Нетанијаху говори о ИСИС и Хамасу
https://www.facebook.com/photo.php?v=918854054796007&set=vb.124149704266450&type=2&theater

o cemu ti to broto? aj procitaj moje postove pazljivije pa onda odgovaraj. caos

Једна од анализа са MyCity Foruma..
Иначе су линковали од rt.com, руска новинска агенција "Russia Today"
http://rt.com/files/news/2c/35/40/00/france_isis.png

dje nadjose od RT, pa to je ruski CNN, cista propaganda.

Ova analiza pretpostavljam ovakva zbog velikog broja muslimana u Francuskoj. Ali su mi i ove ostale brojke prevelike. Kako neko može da ima pozitivan stav prema džihadistima, ljudima koji bi išli i redom klali i silovali, samo da bi napravili veliki muslimanski kalifat?

Ova analiza pretpostavljam ovakva zbog velikog broja muslimana u Francuskoj. Ali su mi i ove ostale brojke prevelike. Kako neko može da ima pozitivan stav prema džihadistima, ljudima koji bi išli i redom klali i silovali, samo da bi napravili veliki muslimanski kalifat?

Из истог разлога што можемо да видимо коментаре подршке за онај милитаристилчко-православни камп..

па и британија и немачка су пуне муслиманчуга, шта вам је чудна ова статистика

Da ali ne zivi bas toliki broj muslimana u Francuskoj. Nesto vise nego u Britaniji ili Njemackoj npr. 10% je apsolutni maksimum prema svim statistikama, realna brojka je vjerovatno oko 7%. Neka je u ovim starosnim grupama, dakle mladja populacija, broj muslimana 18%, pa ispade da su svi do jednog ekstremisti, i momci i djevojke i jos pokoji pravi Francuz. A u Britaniji i Njemackoj svi umjereni. Dakle statistika tesko lupetanje

јесте, ти си ми стручњак у пичку материну и спроводио си анкете у тим земљама па можеш да причаш о процентима

ај не лупај

Dakle statistika tesko lupetanje

Пре бих рекао да ти не умеш да читаш.

Јел видиш да пише да се гледа _део_ популације, и да од тог _дела_ се гледа тај постотак?

Imaju na internetu podaci da se nadju, ne mora se ici od vrata do vrata.

A evo sta si ti lupio:

па и британија и немачка су пуне муслиманчуга, шта вам је чудна ова статистика

Pa upravo zbog toga i jeste cudna statistika. Sto su ovi u FR veci ekstremisti od onih u Njemackoj ili Engleskoj.
I ja jebacu u Francuskoj provodim veci dio godine pa znam koliko ljude boli kurac i za ISIS i za Islam i za politiku