Prijava

Ovo je mala komp galerija stripa

Nije ista tema

Ne znam jesam li ostavljao link, ali jedan od retkih naših blogova danas gde se mogu naći free stripovi za čitanje.. bez registracije.. Svakog meseca apdejtuju nešto novo, od skoro je to Sendmen, inače su počeli da smaraju sa nekim erotskim romanima itd. Za one kojima se ne kupuju stripovi ili bi da pročitaju par komada pre nego što se odluče da kupe: dušu dalo.

http://striputopija.blogspot.com/p/the-sandman.html

Bejah na master klasu R.M. Gere; baš zanimljivo predavanje i fina diskusija sa posetiocima.

Evo brzinskog Pobesnelog Maksa kojeg sam dobio :)

http://i59.tinypic.com/21br9ls.jpg

Super crtež Lari, mada da budem iskren mene nikad nije privlačilo da cimam ljude za te crteže, a znam neke koji imaju zavidnu kolekciju od gomile crtača.

refresh...

Je l' čitao ko Napoleona, novi strip Veselog Četvrtka?

Nije loš prvi broj. Kupujem drugi sigurno.

Ja uzeo prvi stoji mi neotpakovan vec fazon mesec dana i jace...znaci dobar? sjajno...na tri meseca ce izlaziti inace

Taj prvi broj je kod nas izašao još negde 1998. kada je postojala izdavačka kuća Maverik iz Kraljeva. Kratko su radili, a Napoleon je bio jedno od njihovih izdanja.
Što se tiče sadašnjeg Napoleona, nemam pojma da li da ga uzimam jer mi se kenja od ideja Veselog četvrtka koji krene sa novim junakom i onda stavi tromesečni ritam. Ne znam kako misle da na taj način privuku ljude da kupuju Napoleona. Što je najtužnije relativko je kratak serijal, ima valjda samo 54 epizode, a ovim tromesečnim tempom ćemo dočekati krj za nepunih 15 godina usta ih jebem.

Tako su radili i sa Bred Beronom. Nisu mi ponekad jasni uopste, pre svega zasto se drze italijansih (generalno Bonelli) edicija? Zasto ne prosire malo to, kao Darkwood?

Doduse Darkwood se zalio na ocajnu prodaju mangi, kad vidim prevod u tim mangama bude mi jasno cemu slaba prodaja. Kriminalan prevod.

Drugi broj Napoleona mnogo bolji od prvog. Odličan mi strip za sada, bolji je je od brojeva Dilana Doga koje trenutno izdaje VČ. Nervira me što su opet poskupeli stripovi VČ. sad su skoro duplo skuplji nego kad su počeli da izdaju 2008. Nervira me i što Napoleon izlazi na 3 meseca pa će valjda trebati 13 i po godina da se završi serijal a ne verujem da će VČ opstati toliko dugo tako da još uvek razmišljam da li da nastavim sa kupovinom serijala. Znali neko jesu li Hrvati izdavali Napoleona? I ako jesu gde mogu da nabavim njihova izdanja?

Fađo iako se ni meni ne dopada što je VČ poskupeo svoja izdanja, nije baš realno da od 2008. ostane ista cena jebi ga.
Koliko znam niko osim kraljevačkog Maverika i sada Veselog četvrtka nije pokušao sa izdavanjem Napoleona, pa ni u Hrvatskoj.

Nisam ni mislio da ostane ista, ali su poskupeli skoro duplo, no nema veze, skupi se za strip uvek. Veći je problem što mislim da će prekinuti Napoleona kao i Dampira i objavljivati samo knjige jednom godišnje a šteta stvarno se čini kao odličan strip.

Ma Veseli četvrtak ima neku nedefinisanu izdavačku politiku. Kolekcionarska izdanja su im potpuno bila stopirana prošle godine jer su valjda imali problema sa krađama u štampariji ili tokom distribucije (nisam siguran šta je tačno bio razlog). I onda su na sva zvona objavili da su rešili problem, pa su za evo skoro pola godine objavili samo po jednu knjigu kolekcionarskod Dilan Doga i Zagora. šŠta bi tek bilo da nisu rešili problem lol

Ne znam gde kupujete stripove,ali ako vas put nanese
http://www.alanford.co.rs/

Da si živ i zdrav Blek, kupujem ih i u Alan Fordu i u Darkvudu, a ponešt ose može naći čak i na pijacama da se dopuni kolekcija za male pare.

Ja u Alan Fordu od kad sam poceo da citam stripove,i ako naletim negde ovako..U darkvudu nisam nikad bio,samo sto sam video na sajmu.

Darkvud je samo malo veća striparnica, inače takođe odlično snabdevena, a na stranu što vlasnik Darkvuda ima i spostvenu izdavačku kuću, pa daju lepe popuste kada izbace neko novo izdanje.
U Alan Fordu je trenutno dobra akcija na albume Bukgloba i Strip-agenta. Jedini je problem što su u pitanju serijali koje ta dva izdavača neće najverovatnije nikad završiti, pa je zajebano ako nije u izdatim makar neka celina sklopljena. Ali u svakom slučaju 250 ili 350 kinti za album u koloru u tvrdom povezu je bagatela.

Darkwood je majka, trenutno su im mange na brutalnom popustu, a i npr. na sajmu imaju baš lepe popuste, do tada skupljam keš za grafičke novele što su izdali, koje su inače opravdano skupe.

Džanki čak i njih možeš da kupiš jeftinije kada su na popustu prilikom izlaska ili recimo na sajmu gde Darkvud uvek da dobre akcije i popuste. Ja sam tako za novogodišnju akciju Darkvuda uzeo Džokera, Betmen: Crno i belo 2 i Betmen: Kult za ukupno, čini mi se 3500 dindži.
Meračim za narednu kupovinu Ludnicu Arkam i Betmen: Vampir, ali od kako je došlo dete teže je izdvojiti novac i za to.