Prijava

...лепила би жваке по прозорима аутобуса, да.

Дегенерици мали, баш сам јутрос размишљао како је дете од 10 или 11 година способно за било које кривично дело, а нарочито за неку тучу или разбојништво, ма дај. па то има 40 кила са све ранцем и не више од метар четрес, који курац то може да изврши 300 кривичних дела? може курац.
мада океј, верујем да је раша попов занемоћ'о, прегурао чичица осамдесет, па и не може ништа, вероватно такве и циљају, ал' опет јебемуматер, није ми јасно како. и ако се већ зна да су извршили 300 кривичних дела за која као деца испод 14 година не одговарају кривично, онда су извршили бар још 100 до 200 за које се не зна. 500? нереалне неке цифре, па и за криминалце од 50 година.

све у свему, отишло је све у курац, то стоји, овакви мали болиди ће са 15 већ да ваде пиштоље и глуме богданова, а 17 већ да почну да ваљају нешто, а држава фалабогу немоћна, ал' опет ми је баш запала за очи цифра, претерано је гарант.

...лепила би жваке по прозорима аутобуса, да.

E, to! lolo

баш сам јутрос размишљао како је дете од 10 или 11 година способно за било које кривично дело, а нарочито за неку тучу или разбојништво, ма дај. па то има 40 кила са све ранцем и не више од метар четрес, који курац то може да изврши 300 кривичних дела?

Moguće da ih uglavnom ima više u grupi kada prave sranja, ali eto sada su se ova dvojica neustrašivih sami okomili na čoveka od osamdeset godina.
Ko će ga znati, napumpano, što kada je Blic u pitanju ili bilo koja naša novina je vrlo verovatno, nenapumpano, njuz net ne bi mogao ovako nešto smisliti koliko je žalosno.

Je l' još nekom smrdi ova priča sa dečicom i nebrigom centra za socijalni rad ili sam ja samo postao paranoičan?

Imajući u vidu da godinama poturaju neke vesti, i oni raniji, a ovi baš (na)prednjače u tome, ne bi me iznenadilo da je ovo početak neke "reforme" centra za socijalni rad, neke krupnije promene, da tu neko koči, sedi u nekom UO, ili na mestu direktora, a nije "podoban" (čitaj: van stranačka ličnost), pa je ovo legitiman način da ga smaknu, jer se prepušta narodu da osudi (ne)rad socijalnih službi, Neronu ostaju čiste ruke, a završava posao.
Raša Popov, jedno od najvoljenijih TV lica biva pretučen od strane dva deteta od 10-ak godina koja uzgred imaju još 300 (ej, bre, 300, pa kad su počeli, krali pelene dok ih je keva šetala?!) krivičnih prijava iza sebe, potencira se na tome da je loš rad sa decom izgrednicima, i da nešto mora da se menja. Nije bilo dovoljno pisati da su ti isti pre nekog vremena (navodno) bili nekog drugog starca koji je kasnije podlegao povredama, Raša Popov ipak budi više saosećanja u čoveku.

Ne kažem da rade kako treba, daleko od toga, al' živimo u zemlji gde ništa nije slučajno i ne treba da čudi, pa me ne bi iznenadilo da se stvarno nešto krije iza ovakve priče. A vreme će pokazati.
Ili to, ili ću stvarno da postanem paranoičan.

Ja pocinjem za sebe da mislim da sam paranoican. Tolika je manipulacija u medijima (ne samo nasim) tako da svaku mogucu vest gledam sa rezervom i kao spin i neki visi cilj. Npr sad se nesto forsira u blicu oko moto bandi.

@Milos-88, nisi paranoican. Ili smo obojica paranoicni.

Ma ovde je 99 posto vesti koje se predstavljaju kao ozbiljne u stvari spinovanje ili manipulacija javnošću kao uvod u neku nepopularnu akciju vlasti, a ostatak je beskorisno đubre, u stvari korisno (opet za vlast) ispiranje mozgova. Nije paranoja. Svaka čast Vučiću, za samo dve i po godine uspeo je da usavrši nasleđeni sistem kontrole medija do neslućenih visina.

Ne kažem da je paranoja, ko me zna, zna da većeg paranoika kada su ovakve stvari u pitanju nema, ali moram da kažem da mi ova priča o klincima koji napadaju starce "kao vukovi" kako ih je opisao Raša Popov, potpuno verodostojna.
Solženjicin je u "Arhipelagu" opisivao upravo sličnu pojavu u staljinističkim logorima, u kojima je bilo i ovako male dece (što rođene u logorima što osuđene, jer u SSSR u tom periodu su i deca bila potpuno krivično odgovorna). Opisivao je stare robijaše kojima su najveća muka bili upravo čopori ekstremno agresivnih klinaca koji bi opkolili žrtvu, maltretirali je i tukli i otimali sve što vredi (hranu, odeću i bilo šta drugo od skromne imovine). Opisao je čak i jednog robijaša koji je pričao kako se svetio tako što bi primamio nekog od klinaca u stranu, nasamo ga savlađivao (pošto, kada su u grupi, neuporedivo su jači od svakog starca), bacao na zemlju a onda pritiskao kolenima grudi dok mu ne smrska grudni koš i ubije ga. Odvratno.
Sad, može se praviti paralela između Staljinovih logora i sistema vrednosti koji su deca tamo usvajala i Srbije danas, ali ja ne bih išao tako daleko.

ovde je 99 posto vesti koje se predstavljaju kao ozbiljne u stvari spinovanje ili manipulacija javnošću kao uvod u neku nepopularnu akciju vlasti

Samo ovo treba shvatiti na vreme kako čovek ne bi izgubio svoj kompas i to je sve.

Možda je advokado u pravu, nije toliko daleko porediti stanje u zemlji sa stanjem u sibirskim zatvorima pre sedamdeset godina. Pa ne zvuči to tako loše, možda se u svemu ovome pojavi neko ko će da autentično svetu dočara stanje u Srbiji, kako mi živimo a ne živimo, da dobijemo novog nobelovca... Naići će već neki novi Beket koji će napisati "Čekajući nadu" i verodostojno svetu predstaviti apsurd cele države u svojoj drami apsurda.

Nije to tema, nego trula Srbija, a mene i dalje drži utisak da se, možda ne baš odmah, ali za par meseci, tu po božiću, sprema neka veća promena u tim socijalnim službama. Da li (samo) izmena zakona, neke kadrovske promene ili nešto krupnije - videćemo.
A ako je tako, onda će im trebati bar još 2 incidenta, narod je zlatna ribica, brzo zaboravi Rašu Popova, pa se izgubi legitimitet za promene, za svom snagom napred u reforme.

A ako je tako, onda će im trebati bar još 2 incidenta, narod je zlatna ribica, brzo zaboravi Rašu Popova, pa se izgubi legitimitet za promene, za svom snagom napred u reforme.

E, pa to ti je zapravo super stvar. Ono, toliko im stvari serviraš, da ih više smori i krenu da zaboravljaju tačno šta je bilo (neke stvari su toliko nadrealne da prosto počne čovek malo i da sumnja čak i ako nema mozga), ali ono, ljudi negde znaju da je nešto bilo i da su negde napisali jako ogorčen komentar. Događaj se zaboravi, ali osećaj ostaje negde zakopan, jer mozak to uvek drži u šteku i lakše memoriše od činjenica, i onda samo čeka da se vrati. Novi događaji se nižu, osećaj se vraća, taman se vežbaš da gutaš sve što ti se servira, moramo da se menjamo da ne bi ponovo bilo onako kako mi negde stoji u malom mozgu, bla, bla. Uz to brzo zaboravljaš jer će svakakao nešto novo da iskrsne, a ko će sve to popamtiti, narod ne zna ni da se ubije kako treba, a ne da pamti takve zamorne stvarčice. Sjajno!

Oni bi Marčela u udžbenike. To je isto ko Vendija.

http://021.rs/Info/Srbija/Ministarka-za-hitne-izmene-Mladim-od-21-godine-zabraniti-voznju-nocu.html

Treba zabraniti mladjima od 18 da ulaze u zgrade jer su oni klinci napali Rasu

sto rece jedan u komentarima

http://rtv.rs/sr_lat/vojvodina/novi-sad/matica-askalija-napadnuti-zbog-maternjeg-jezika_539629.html

Muškarca, njegovu ženu i maloletno dete su počeli da udaraju pesnicama i nogama, tako da su komšije koje su čule vrisku pozvale policiju a napadači su otišli na burek u obližnju pekaru.

Policajci su, pošto im je rečeno šta se dogodilo i gde se nalaze mladić i devojka, obavili razgovor sa napadačima i tom prilikom, kako se navodi u saopštenju Matice Aškalija, jedan od policajaca mladiću je rekao "brate, nisi to trebao" a "sa ženskom osobom nisu ni reč progovorili, te su se sa njima i lepo pozdravili".

Svaki dan se odusevim ovim novinama i vestima
http://www.021.rs/Novi-Sad/Hronika/Masovna-tuca-ispred-Baroka-devojke-protiv-mladica.html

promenise vest, ipak nisu devojke

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2014&mm=11&dd=27&nav_id=929401
kakav naslov i kakav tekst.jebemo kevu.rekorderi!
mene ovde neko zajebava!

Pa plačem. Ne od smeha.