Prijava

Bolest tropske Subsaharske Afrike. Procenat smrtnosti od 50-90%. Prenosi se preko telesnih tečnosti. Trenutno epidemija katastrofalnih razmera vlada u Gvineji, Sijera Leoneu i posebno Liberiji. Teoretičari zavere tvrde napravljena u zapadnim farmaceutskim laboratorijama da bi se prodavali eksperimentalni lekovi, a sirotinja u Africi je savršen pokusni kunić. Ono što ide u prilog ovoj tvrdnji je da telo ne stvara nikakav imunološki odgovor (ne stvara antitela) što znači samo jedno... da se telo prvi put susreće sa ovim virusom! Drugi tvrde da je bolest potekla od životinja, i zato što se tamošnji narod hrani bušmitom (bushmeat) odnocno majmunima i ostalim divljim životinjama.
Koje je vaše mišljenje? Da li je ovaj događaj u moru trenutnih svetskih problema nepravedno sklonjen u stranu jer se događa u Africi a ne u nekoj zapadnoj zemlji, i da li bi trebalo da se bojimo za svoje zdravlje?
https://www.youtube.com/watch?v=XasTcDsDfMg
https://www.youtube.com/watch?v=4AZidJ36nA0

требало је да пусте вирус овде

nikad nisam ovo sve uzimao za ozbiljno,mislim da je to samo ulivanje paranoje u glave...sve od sarsa pa do ebole

a i da nije,bitno je da mi se ne desava da dobijam te bolesti,to sto drugi umiru,boli me kurac lolo

nikad nisam ovo sve uzimao za ozbiljno

zapitaj se sledeći put kad budeš uzimao bušmit od babe sa pijace

reci cu joj da pojede da vidim da li ce nesto da joj se desi,ako je sve ok,onda nek ispovraca i proda

mislim da bi jedan ozb komentar na prvoj strani bio uspeh

Teebore, vid ol dju rispekt, ali ljudi nisu navikli da otvaraš ozbiljne teme.

elem, sigurno da je nivo bola u qurtzu proporcionalan tome koliko je daleko, a naročito ako je u Africi, gde se inače rokaju i razboljevaju i umiru non-stop

u pravu si...povlacim se onda,neam pojma sta da kazem o ovome osim jbg i tako to

Ono što ide u prilog ovoj tvrdnji je da telo ne stvara nikakav imunološki odgovor (ne stvara antitela)

Može da znači i da je RNK virusa rekombinovan humanim RNK pa ga telo vidi kao svoj deo. To bi bilo i potvrda da je laboratorijski stvoren.
Takođe, može da znači i da u sebi ima neku vrstu supresanta imunološke reakcije, kao HIV koji je zapravo neuspela opcija.

Svetska populacija se mora smanjiti za 30%, obzirom da Kineze, Ruse i Indijce ne smeju dirati Afrikanci i Amerike su idealni.

Još jedna činjenica koja ide u prilog teoretičarima zavere je da ovaj virus se pojavljuje u pravilnim razmacima od dve decenije (tri epidemije), nakon toga potpuno se primiri i ne pokazuje znakove mutacije... ni najmanje. što može da ukaže da se virus nalazi zamrznut u laboratoriji i neki pojedinac ili pre će biti organizacija ga pušta...

Par zanimljivih zapažanja:
U Africi je stopa smrtnosti u ovoj, tekućoj epidemiji oko 50% (oko 7000 obolelih, oko 3000 i nešto više umrlih).
U SAD je zabeleženo 5 slučajeva, 4 pacijenta obolela u africi pa prebačena na lečenje u SAD a peti simptome ispoljio tek u SAD, (takozvani "Teksaški pacijent" - tipično holivudsko-CNN-ovska kreativnost) i stopa smrtnosti je 0%. Ako ništa drugo, ovaj podatak ponovo dokazuje razliku između bogatih i siromašnih.

Za teoretičare zavere ima mnogo materijala, pa tako postoji teorija potkrepljena nekim činjenicama, po kojoj je u pitanju testiranje novog leka, jer je kanadska farmaceutska kompanija (da ne tražim sad po netu kako se zove) pred izbijanje epidemije bila u završnoj fazi eksperimentalnog leka. Takođe, najveća koncentracija obolelih se nalazi oko nekog gradića u Africi u kom su ameri (pre izbijanja epidemije) instalirali svoju laboratoriju za ispitivanje zaraznih bolesti...

We are witnessing the birth of supervillain.
THANK YOU EBOLA

njah, tu foru je Pekić obradio u "Besnilu" još pre trideset i kusur godina

hit leta

edit: komentari jebu

Овај као да има сусам по себи лоло

Да проведете по 15 минута гуглајући те теорије завере, видели бисте да су срање.

forum vishe ne jebe zhivu silu, ni hajli kontejdzs diziz ne mozhe da prodje, molba aktivnim moderatorima da promene naslov u vuchic u strahu od ebole ili vuchicevog brata ebola udarila pendrekom u bubreg, a ja cu vec da osmislim pogodnu uvertiru u temu