Prijava

Наиме, упознао сам пољопривредника који производи сам себи био дизел, (није његов изум) квалитет је мало испод европске границе, што му дође на исто са овим који има да се купи у Србији.
Каже да га изађе око 60 динара литра, а на свим пумпама литра кошта дупло скупље + пдв. Рачунао је он, и с' обзиром да је уложио око 5000 евра, после 4 године улог му се врати, тако да, ако не лаже, ово је посао деценије.

Чак и да је све ово истина, а не још једна у низу превара које се могу наћи код нас, верујем да би држава стала на пут масовној производњи, јер држава по литри био дизела заради 70 динара, па да ли ви мислите да је паметно да пољопривредници крену масовно у куповину тих машина, или пак боље да тај посао препусте држави?

Ово је тема за дискусију, и ако неко зна нешто више о самом био дизелу, и да ли се још неко сусрео са тим, нека каже.

Brate zar ti ne znaš kad izbije Treći svetski rat da ćemo koristiti Fluk oli. Pravi se od izmeta. Pozz

ne, pise se methylenedioxy-methamphetamin i sumnjam da drzava nece stati na put masovnoj proizvodnji.

bio Dizel nekad dobar, ali Jason Statham ga ubija u zadnje vreme.

Одлично, успео сам да привучем пажњу и вас који волите да исправљате правописне грешке, шта су ти године у служби. А сад, озбиљно, мислите ли да би то могло да успе?
С' обзиром да имамо јако плодно земшљиште, да ли би било паметно да држава сво своје плодно земљиште искористи баш за производњу биодизела? И шта мислите да ли би то могло да поремети производњу, пшенице и кукуруза, и да ли би онда морали да повећамо увоз пшенице и кукуруза, и је л' боље увозити биодизел ил' пшеницу и кукуруз?

Brate zar ti nije lakše da kidnapuješ nekoliko likova sa ulice, priključiš im neke spravice na glavu, saznaš sta misli averedž srb i onda im izbrišeš pamćenje i ostaviš u Ugrinovcima?

је л' боље увозити биодизел ил' пшеницу и кукуруз?

A bolje je uvoziti biodizel jebogati, za njega ne smeta kad je genetski modifikovan.

Ako oćeš dobar biznis što ne kreneš ko kinezi da prerađuješ masnoću iz kanalizacije u jestivo ulje?

Директоре, да ли та пећ служи за грејање целе куће, као централно грејање, или?

Расни, одавно су престале да се примењују те технике, као што сам пре рекао ми сарађујемо и са неким новинарима, тако да мишљење обичног човека ил' по угоститељским објектима, ил' по интернету истражујемо, а најбоље је интернет, јер те на интернету неће напасти неки пијани гост ако зачује моторолу, ил' нешто слично. Наравно манипулације интернетом су огромне, али свакако је много ефикасније него одласци по угоститељским објектима.

Црнигрујане, фино размишљање, али ако ниси знао 90% соје на свету је ГМО, а ми користимо много соје у својој исхрани, а соја је такође и уљарица, па мислим да је можда боље да увозимо соју и правимо од ње биодизел, не знам колико може да се произведе уља из соје, јер овај човек што га знам биодизел производи од сунцокрета.

Црнигрујане, фино размишљање, али ако ниси знао 90% соје на свету је ГМО

Naravno da sam znao, zato i ne jedem parizer.

A jeste razmišljali o nuklearnoj TA peći?

Расни, о томе размишљају само необразована деца.

Malo ti bilo flaša benzina ispred kuća devedesetih, idi bre lezi spavaj.

Чуле, ја сам још на факсу, на Моторима СУС и Експлоатацији мотора слушао разне приче о алтеративама нафтних деривата и између осталог и једну па мало чудну причу. Не знам да л' је истинита прича, опет је то нешто из домена теорија завере, али сам да је неки лик, негде у Банату садио уљану репицу, да је имао малу фабрику за производњу био дизела од уљане репице и да су му буквално преко ноћи дошли "неки људи у црном", да су му запленили комплетну фабрику и забранили му производњу, дали су му "последњу опомену" да се не игра главом и да поново покреће производњу јер наводно нафтни лоби не дозвољава конкуренцију. Што би Ђура рек'о: "ЦИЈА, СНАЈКА! ЦИЈА!"

Chule samo cu ti reci LOOOOOOLCINA JEBENA

Cuj da li je istina? Naveliko se to radi. Nije da pricam na pamet, lik kod mene u ulici par kuca nize pravi biodizel vec par godina lagano.
Ima 4 traktora i 2 kombajna pa mu se za toliku masineriju itekako isplatilo da kupi masinu za biodizel.