Prijava

http://static.mondo.rs/Picture/388122/jpeg/hsbc-B-AP-Photo-Kirsty-Wigglesworth-File-5.jpg
Kap u moru, reklo bi se, HSBC, koju potresaju problemi sa velikim količinama neprijavljenog novca. Kako rekoše, u "poreskim oazama" na svetu skriva se 7,6 triliona dolara, što je neverovatan novac, a postavlja se pitanje, kako ga upumpati, a da se ne primeti.

Naravno, tu nema mnogo papirologije, zna se da je taj novac "prljav", tj da je nelegalno poreklo, pa se radi dobrim delom i u kešu. A i banke, kad dobiju novac, treba to koristiti.

Znači, šeme sa kockarnicama, pranjem para na CG primorju, sve što vam padne na pamet, ili što ste čuli (možda i radili), da se radi, podjelite.

Nama je svakako najbliži primer po Cg, a sve više i u Srb, gde dođe advokat nekog Rusa, kaže da hoće da kupi neki budžak, ponudi ti pare u kešu, naravno više nego lepu cenu, a naravno u kupoprodajnom ugovoru piše nešto levo. Tebe boli uvo, uzeo si pare, ako je i njemu lepo još bolje. A taj Rus nema poooojma ni gde je ta Cg, a kamoli šta je tamo kupio.

Serem vam se za vrat. :(

ovi naši bankari su jako alergični na pranje novca.
Jako zajebanu obuku moraju da prođu da bi bili spremni da uoče pranje novca.
Ovde svako svakog može da zajebe ali državu - nikad.

шта си очекивао дионисијо? да ти кажемо да смо отворили рачун на кајманским острвима и пребацили паре од инвестирања у новоградњу и продавања 20 станова по 5 пута сваки? не можемо зато што нисмо
а и да јесмо не би причали то по форуму

Očekivao sam da, pošto se u Srbiji (a naročito na Vukajliji) svi u sve razumeju, da razvuku priču i o ovome, al jbg...

A i Kuriru trebaju nove vesti, otvori se Šomaro slo bo dno. :)

Неко ми рече, не могу се сетити ко, да на Косову има више бензинских пумпи него у Мађарској и остатку Србије заједно. Перу паре масовно преко пумпи.