Prijava

Elem, danas mi je obrisana definicija i nazvana plagijatom!1 Jasno je da je plagijat neki prepisan rad, a pošto se ja time nisam time bavio (ko želi, a ima mogućnost pregleda groblja, neka pogleda moju poslednju definiciju) ne želim da se ja stavljam na nivo koje kakvih političara, a moja definicija naučnog rada!11 Mislim stvarno.

Koliko sam ja upoznat sa pravilima sajta on ne razlikuje pojmove "plagijat" i "već definisano", tj. isto ih kažnjava brisanjem. Tako da se ne bunim što je definicija obrisana.

Ovo bi takođe bila predhodnica tome da se u nekoj budućnosti ukine pravilo da se brišu već definisani izrazi pošto su ljudi već krenuli da vajnuju kako nema novih stvari da se definišu.

stojim uz ovo samo ako si nešto novo rekao svojom definicijom izraza koji je već definisan

Ne mora ništa novo da kaže, dovoljno je da definicija bude bolja od već postojeće.

Dobro, nije isto plagijat i već definisano. Tvoja je "već definisano" a u oba slučaja ide brisanje, što vidim da ti nije problem.

to je već komplikovana stvar na ovom sajtu reme

Ja sam samo za to da se ne nazivaju definicije plagijatima, ako je jasno da to nisu, iako istu stvar definišu.

A što se tiče pravila dal treba da se brišu ili ne to je druga priča.

Pa i ne brišu se već definisani izrazi, briše se samo u slučaju da je definisan na način koji je praktično isti kao i već upotrebljen (prim. tata - ćale, tata - otac, a ostavilo bi se tata - majstor neke radnje).

Sajt zapravo razlikuje pojmove "plagijat" i "već definisano" upravo na način koji sam objasnio. Ovde kod tebe je u pitanju nesrećan izbor reči kod brisanja, verovatno je moderator bio u brzini ili previše uposlen i nije imao vremena da razmišlja o sitnim semantičkim razlikama koje, priznaću, autoru mnogo znače.

Ne znam koji kolega je obrisao jer mi nešto nije do traženja linka, ali se nadam da sam ovim objašnjenjem uspeo malo da te umirim, ja se u ime tog kolege izvinjavam zbog pogrešnog razloga brisanja.

Pogrešno se izrazio Fejs, tek mu je prvi dan, brate, pusti ga...:)

Inače - ovo što kaže lepi dečko ombre. Ako uspeš defkom nešto novo da kažeš, isti naslov ili pojava su sasvim opravdani.

I ne slažem se da su istrošeni svi izrazi, idiomi i sleng uopšte, nego vas mrzi da tražite ili prosto niste dovoljno kreativni. Da - kreativni, jerbo sleng treba da se obogaćuje, oplemenjuje, osvežava...a kako ne bi (p)ostao duhom vremena prošlih.

Kurajber:
Da, da ne žalim se što je obrisana. Samo što je moderator to nazvao plagijatom, a ako razdvajamo pojmove treba od moderatora da se krene ipak oni sprovode pravdu.

Inače Reme brišu se defke koje govore potpuno o istoj stvari bez obzira da li su bolje ili lošije definisane.

brus, objasni mi to moderator bio previše uposlen, ili u brzini
jako težak i naporan posao moderatora je?
ako jeste, zašto je rađen tako preko kurca kao što si ti naveo?

Nema potrebe za izvinjenjem zbog brisanja, samo zbog nazivanja plagijatom, kao što rekoh neću da se svrtavam u one mutne ljude što se time bave.

Prestigao me Bruce. Moglo ovo i na raznorazna pitanja, ne znam čemu otvaranje teme...

Šta znam, jes da me niko ne pita, ali ja mislim da bi trebalo ukinuti to da se brišu definicije jer već postoje. Što ne bi mogao opet da se definiše neki izraz samo zato što ga je već neko loše definisao 2008? A i čemu služi ono sortiranje u pretrazi uostalom, ako ne da bi se lako došlo do najboljih definicija za istu stvar.

brus, objasni mi to moderator bio previše uposlen, ili u brzini
jako težak i naporan posao moderatora je?
ako jeste, zašto je rađen tako preko kurca kao što si ti naveo?

Ne znam šta bih ti rekao, ja sam iz vremena kad je moderator morao pročitati 15+ strana defki dnevno i obrisati samo loše, samo plagijate i samo gluposti. To je bio dobar osmočasovni posao za džabe, a od nečeg se mora i živeti. Sad uglavnom brišem samo one koje su totalna glupost ili u debelom minusu pa ne grešim toliko. Naveo sam to samo kao mogućnost. Otkud ja znam šta je neko drugi mislio i šta su mu razlozi?