Prijava

да смо убацили тројку, не би стигао ни до репесажа, лол.

Nećeš verovati ali mi nije omiljeni ni Transporter ni Paklene ulice mada Transportera volim lolo. Neki Prestiž, Šater nešto. Taj neki pravac

Bez trojke su kumovi jebeni gone girl. Film bez kraja, tako nesto...

:D

Ајде, нећу више да инсистирам.

Brišite ovaj spem, ne mogu ovako gledati ko je kako glasao i posle neću znati koga da hejtujem. I, da, banuj Bohora pošto uz kera88 sabotira temu.

Ne sabotiram, ja obožavam filmove.

papet ima pravo donekle

Bez trojke su kumovi jebeni gone girl. Film bez kraja, tako nesto...

ма јок, брт, кец и двојка су целина. око тројке се ништа није знало, онај тражи онолико пара, овај оволико, неке важне ликове избацили из трећег дела због тога, а умало да трећи део буде без мајкла корлеонеа, лол. сад јесте копола цар који је успео да направи праву трилогију из такве ситуације, иако је дуго одбијао да сними трећи део, па су преговарали са другим редитељима. имам пар другара који су манијаци што се тиче кумова, мислим да би они сад из главе дали још петнаест информација који би оспорили теорију трилогије. ако се не варам, трећи део је требало да режира и глуми у њему сталоне док је копола био против да се снима. само толико. ЕДИТ: или шварценегер, али пре ће бити да је сталоне. :)

PuppetMaster
hvala

Kao što vidite, ovo nije vrsta hvaljenja, već zahvaljivanja

ja bih da dodam da je uvodna scena prvog dela prosto savrsena, ne moze se ponoviti tako nesto

mada i na ovo se najezim svaki put
https://www.youtube.com/watch?v=fU0uiGAm_SY

ali kum ipak 10 klasa iznad svega

Jeste, znam to za Stalonea... ali ti sad pricas sta bi bilo kad bi bilo.
Imas Majkla Korleonea, imas Kopolu, imas celinu od sva 3 dela. Da ne bude zabune, slazem se da je mnooogo slabiji 3. deo od prva 2. Ali da su kec i dvojka celine, ne bih se slozio.

Inače, pre pet godina sam gledao Kuma keca, ugasio posle petnes minuta, a onda pre neki dan pustio, baš pod uticajem ove teme i moram reći da ipak nije precenjeno djelo U KOJE SE NE DIRA JER ETO KUM JE U PITANJU i odma sam morao i dvojku da pustim, sad je na meniju i trojka jebiga

jebeno remek delo. Moze lock

Što se kuma tiče, ima dosta zanimljivih stvari na wiki such as:

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Godfather#Production

добро, условно речено целина. кад сам их предлагао, нисам могао да се одлучим који да ставим од два, па сам их убацио оба да не бисмо гласали одвојено. пало ми је на памет да ставим и сва три, али просто сам рачунао да ће овако боље проћи на гласању. то је једини разлог што гласамо за два филма, а не за један или три.

ово сад што причамо о целинама, само филозофирамо 'нако. прва два су снимана један за другим, екипа је иста. трећи део је сниман значајно касније и прво није требало да буде снимљен, него је продукцијска кућа инсистирала и цимала кополу, разне игрице, преговоре и шта већ да сними. избацили су хејгена противно кополиним жељама, пре тога се није знало ни по ком сценарију ће га радити ни ко ће га режирати, ни ко ће бити ликови. за мене је трећи део исфорсиран због зараде и само срећа да се копола прихватио тога је је учинила да то буде одлична трилогија. у том смислу се слажем да је трилогија, али са фуснотом *избаци уљеза.

фала, прове. овај део ми је одмах занимљив:

Even though not Italian, Peter Bogdanovich was offered the job, but he was not interested in the mafia.

кладим се да у сопраносима има референци на ову информацију имајући у виду ког лика глуми богдановић. :)

A što se mene tiče, treći deo nije baš toliko loš da zasluži izbacivanje i narušavanje trilogije. Jeste da ima malo Brus Vilis akcionih scena, incesta i užasne Sofije Kopole, ali ako bi se gledao kao "nezavisan" film, bio bi dostojan barem jedne jake sedmice.

pa da... incest ti isto pokazuje koliko je Majkl doveo porodicu do dna.

Truće, a zamisli Lorensa Olivijea u ulozi matorog Korleonea. Uh, po meni dva najbolja glumca ikada, ali je mogao glumiti samo jedan. Džek Nikolson (navodno) odbio ulogu, mada je pitanje da li bi i on mogao odraditi bolje od Paćina. Ko zna, možda i bi.

Elem, kad smo već kod finalista, znate li da je Dej-Luis odbio ulogu Vinsenta Vege, kao što je (ako kučka ne laže) Kortni Lav trebala glumiti Džudi, a Kurt Kobejn čuvenog "Step in my office" dilera.