Prijava

Penzose ti si moj idol. Samo nije valjda invalida neka, Bože me prosti.

Za Penzosa:

Jedna od prvih stvari koje sam morao da rešim kad sam ušao u kasarnu je snabdevanje pljugama. Samo što mi je uspelo počnu da nas vode na zakopvanje mina u konkurentsku kasarnu, i sve iz početka ... i provalim sistem, pored žice je trafika, ispod trafike je neko pametan stavio cev koja ide ispod žice, a pored kraja cevi koja ulazi u dvorište ima malo parče te cevi odsečeno da sa njime lupaš u cev da prodavac to čuje i da dođe do žice da ti proda pljuge. Na pamet mi nije palo da su ludaci drugi kraj cevi savili i ubacili u trafiku da se bolje čuje kad neko lupa. Prvi put sam došao do cevi, uzeo ono parče i razlupao se iz sve snage. Panika, nestaju mi pljuge. Za par sekundi vrata od trafike eksplodiraju i pojavljuje se prodavac koji hoće da ubije i urla : Jesi ti bre normalan, od takvih budala sam ogluveo, šta koji kurac ´oćeš ?

Tražim ašovčić od vojnika. Gađam guštera. Ašovčić se zabada i otkida gušteru glavu.

Čoveče, zašto, šta ti je jadna životnja bila kriva?
Ja sam unosio radžu u kasarnu tako što sam je ubrizgavao u tetrapakove sokova, rupe lepio, a vutru sam pakovao u kutije pljuga pa posle vraćao najlon, ali skidao sam ga odozdo, da se ne primeti da je otvarano, jednostavan trik. Mada, samo u kasarni u Nišu je ikoga bolelo uvo šta unosiš, a u Bujanovcu si mogao da uneseš laboratoriju za pravljenje kristal meta.

U Nišu si mogao da uneseš šta god si hteo u bilo koju kasarnu ako si stvarno hteo nešto da uneseš.

Ja se okrećem šmekerski i kažem praktična primena ašovčića kao oružja

Setih se ovoga (na 3:58):
https://www.youtube.com/watch?v=b60OZhrTB6o
Da se ne lažemo, spasio si im život tog dana.

U Nišu si mogao da uneseš šta god si hteo u bilo koju kasarnu ako si stvarno hteo nešto da uneseš.

Bubanjskih heroja, vojna policija? Smeo si možda ako si bio među starijom vojskom, ali ja sam samo u Bujanovcu bio starija vojska, a tamo je bilo svejedno. Nego, ako si dovoljno pametan, unećeš bilo šta bilo gde, samo negde ćeš verovatnije najebati, a negde manje verovatno, negde će te neko drukati obavezno, a negde možda niko i neće. Ima sto faktora.

Prepoznao si po šipci .... :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Pakle samo 80%... :-)

Sos daj ljudima priču o napaljenom potporučniku koji je 80% invalid. Vidim da si imao traumatična iskustva. Oće to kad se sagneš po sapun.

Sos daj ljudima priču o napaljenom potporučniku koji je 80% invalid. Vidim da si imao traumatična iskustva. Oće to kad se sagneš po sapun.

Nijesam ja sos jadan. To sam mijenja nadimak neđe ranije :D

Vojsku nijesam služio i ne bih ni učestvovao u bilo kakvom ratu ako ne bih bio materijalno kompenzovan za to jer će ionako za nekih 2-3 vijeka naši potomci živjeti u svijetu u kojem su nacionalne države stvar prošlosti.

A dobro, makar nisi ciganin LOOL

jer će ionako za nekih 2-3 vijeka naši potomci živjeti u svijetu u kojem su nacionalne države stvar prošlosti.

Misliš da je nacionalna država jedino što stvara ratove? Imaš Ameriku i EU, NATO, sve nadnacionalne tvorevine, sprečava li ih to da vode ratove? Ili, mešanjem kultura i naroda nastanu novi narodi, kao što je bilo početkom i sredinom srednjeg veka, pa onda oni ratuju jedni protiv drugih. Možda se pojave neki tehno-sajber-varvari, koji pljačkaju, pale i ostavljaju pustoš za sobom? Ili, možda u budućnosti ne bude nacija, već tri-četiri svetske superdržave, kao kod Orvela, pa onda one međusobno ratuju? Ili će možda ratovati multinacionalne kompanije jedna protiv druge? Ili, nema država i nacija: udri po građanskom, klasnom ratu - ideologija stupa ponovo na scenu. Ili ljudi protiv mašina? Vanzemaljaca? Ili, kolonizujemo svemir, pa se borimo protiv otcepljenih kolonija? Ili, svi se ujedinimo u jednu svetsku državu, pa se iscrpe resursi, šta znam, voda, rude, nafta, obradivo zemljište, i onda se oni koji imaju kakve-takve resurse krenu da odvoje, a ovi što nemaju ne daju im, pa ih napadaju, a ovi se brane - rat. Ili, uhvatićemo se svi za ruke, zapevati, zaigrati i pustiti jedni druge da žive u miru, ljubavi i slozi? Šta misliš, koji je scenario najmanje verovatan?

Valdemare, nijesam rekao da neće biti ratova. Ne znam kakvo će biti društveno uređenje za 200 godina i kakva će biti tehnološka dostignuća ali i dalje vjerujem da će biti prostora za neke krupnije sukobe.

Ja sam samo rekao da ne mislim da je vrijedno ratovati za interese nacionalne države obzirom da će ona vrlo brzo postati stvar prošlosti i da ćemo prolivanjem krvi samo odložiti trenutak kad će naši potomci živjeti sa ostatkom svijeta u slozi i prestati da se dijele po karakteristikama koje su uglavnom stekli rođenjem.

Postojala su vremena kad smo se dijelili na porodice i plemena i klali se međusobno samo zbog toga što su nam se čukunđedovi odlučili naseliti na različitim livadama. Danas meni to npr. izgleda totalno besmisleno, tako će vjerovatno i mom čukununuku, kad imamo u vidu kakvom brzinom svijet napreduje, današnje društveno uređenje biti smiješno.

To da će živeti u slozi, to je utopija. Uvek su pravljeni projekti da se živi u slozi, miru, ljubavi, radu, redu i disciplini, oš da vidiš jedan? :)

http://forum.net.hr/cfs-filesystemfile.ashx/__key/CommunityServer.Discussions.Components.Files/19/0880.plakat45.jpg

A za interese koje bi ti nacionalne države ratovao stupanjem u vojsku zemlje u kojoj živiš? Crna Gora je država svih njenih građana, a ne jedne nacije. Valjda :)

Danas meni to npr. izgleda totalno besmisleno, tako će vjerovatno i mom čukununuku, kad imamo u vidu kakvom brzinom svijet napreduje, današnje društveno uređenje biti smiješno.

Meni recimo totalno besmisleno izgleda ovo današnje društveno uređenje, dok mi jednopartijski socijalistički sistem ima sve više i više smisla. Nemoj da te zavodi misao da je razvoj sloboda linearan proces. Potrebno je da društvo, osim razvoja sloboda, ne uroni u dekadenciju, jer onda propada, a stupa sveža i surova krv na scenu. Toliko puta već viđeno u istoriji.

Vojna tajna. Pročitaj pravilo službe, ponovo. Neprijatelj sluša(čita).

Mene učili da je samo moral vojske vojna tajna Anđelko! ;-) Sve ostalo se zna.

Clannad mene je upravo sukob naučio da poštujem i one sa druge strane. I tamo i ovde imaš ljude i neljude. I mnogo je lako da to kažeš kada kuckaš za tastaturom a mnogo teško u praksi kad se gledaš preko nišana. Oni su ceo život učeni da je Kosovo njihovo. Počneš od toga pa idemo dalje...

Cilj teme NIJE nikako ozbiljan. Ovo je Vukajlija. Molim da se ovde zajebavamo. Malo više humora. Crnila ima u vestima dana pa tamo komentarišite. Niko nikog ne tera da bude na ovoj temi.

A za interese koje bi ti nacionalne države ratovao stupanjem u vojsku zemlje u kojoj živiš? Crna Gora je država svih njenih građana, a ne jedne nacije. Valjda :)

Građanin je sinonim za državljanina neke države. Dakle čovjeka koji ima njeno državljanostvo.
Žerard Depardje npr. ima rusko državljanstvo ali to ne znači da je on etnički Rus.

Ne možeš da očekuješ da u današnjem vremenu jedan Albanac iz Ulcinja iako ima državljanstvo Crne Gore osjeća da mu je komšija Crnogorac bliži od nekog Albanca iz Tirane.
Isto tako ni ja kao Crnogorac ne mogu da mislim da mi je Albanac koji živi 200 metara od mene bliži nego npr. Crnogorac koji je poslije studija u Njemačkoj odlučio da uzme tamošnje državljanostvo...
Dobro, ovo je stvarno (što se mene tiče) manje izraženo kad se radi o Srbima koje smatram praktično podjednako bliskim kao druge Crnogorce a to se u dobroj mjeri odnosi i na muslimane koje smatram dosta bližim od ostalih naroda uprkos istorijskoj netrepeljivosti.
Normalno ne znači da ja imam išta protiv Albanaca, imam nekih dobrih prijatelja među njima ali jbg praprapra...praprapra...prađedovi nam nijesu zajedno sišli sa Karpata lol.

Što se tiče samog pitanja, iskreno me ne bi mnogo zanimalo za čije interese bih ratovao ukoliko bih bio adekvatno kompenzovan, mada opet ne bih volio ni da ratujem protiv bilo kog naroda iz Ex-Yu pa vala ni Albanaca.
Protiv ostatka svijeta bih ratovao za određenu naknadu bez obzira ko će imati najviše koristi od toga.

Meni recimo totalno besmisleno izgleda ovo današnje društveno uređenje, dok mi jednopartijski socijalistički sistem ima sve više i više smisla.

Šta znam. Po meni jednopartijski sistem može biti odličan ukoliko se na čelu države naleze kvalitetni pojedinci i ukoliko ne traje toliko dugo da ideologija vlade prestane pratiti moderne tekovine.
Tada je pratkično jedino rješenje revolucija... šta znam "high risk - high gain"

Nemoj da te zavodi misao da je razvoj sloboda linearan proces. Potrebno je da društvo, osim razvoja sloboda, ne uroni u dekadenciju, jer onda propada, a stupa sveža i surova krv na scenu. Toliko puta već viđeno u istoriji.

Mislim da je problem sa današnjim viđenjem sloboda u tome što se ne formulišu kao slobode, već kao ograničavanja prava jedne grupe kako bi neka druga imala veće šanse za uspjeh.

Npr. čitao sam skoro da neka država u SAD planira da uvede pravnu normu prema kojoj bi 30% zaposlenih u određenim preduzećima moralo biti žene.
U praksi ne znam kako će da se pokaže ali na papiru zvuči kao da je nacrt radio neki klinac koji je rastao pod staklenim zvonom, jer nigdje ne kaže da isto tako bar 30% zaposlenih mora biti muškog pola.
Naravno, teško da ćemo imati prilike da vidimo pretjeranu zlouptrebu ovog prava poslodavaca obzirom da privatnici preferiraju zapošljavati muškarce jer nemaju matericu i jajnike, ali obzirom da je ovo trend u borbi protiv diskriminacije strah me da će se te "rupe" u zakonu nagomilati što će na kraju dovesti do vraćanja krajnje desnice na scenu.

U suštni, pitanje je možeš li stvarno prijetnjom sanckijom da utičeš na reformu moralnih i običajnih normi? Valjda bi pravo trebalo da bude svojevrsna kodifikacija pomenutih pa mi ovo zvuči nekako pogrešno.

dajte još neku anegdotu iz vojske

čitamo porodično :))

Kad sam bio u vojsci, gadno je bilo, umiralo se na sve strane.

Tako je kad te rasporede u starački dom, jbg.
:D