Prijava

Konačno dolazi i taj brutalan dan. Dan kada se stomaci preplavljuju mesinom sa ćumura i obilno zalivaju pivčinom uz gmazno podrigivanje i opštenardno veselje. Trešte narodnjaci, dan kada i metalci slušaju Eru Ojdanića, hteli to ili ne. Poslepodne može da se pripali i neki punomasni kotlić, kako bi se uveče oko vatre okupile mudre glave i natezale rakiju do besvesti. To je prvi maj.

Da li ikog boli kurac za prava radnika i ostala govna, i to baš na taj jedini sveti dan. Dušebrižnici kukaju cele godine kako se nema para i stalno pozivaju na neke proteste, e pa neka nas ove godine zaobiđu, nek idu u kurac.

Ajde pičke, de će te vi ove godine, dajte savete za dobre kotliće, šta da se rokne unutra, koliko luka, koje meso da se uzme, dajte neki doživljaj sa prvog maja...ko je koga jebao, terao da drka...

Pišali drugu na glavu s prikolice.

Kosmaj destinacija je.
Dogodovština je ta da je prošle godine ludom Žući u šatoru gurana držalica od sikirice u dupe. Kasnije se i upišao. Neki kažu da je bio toliko pijan a neki da mu je držalja pocepala prostatu pa od tad piška svakmalo

Mi obično idemo sa decom na Palić u Zoo, mada je ove godine upitan odlazak. Najverovatnije ću izneti roštilj na dvorište i izgrilovati neku piletinicu i kilo ćevapa i toeto. Imam otvoren poziv u susedno selo, ali nisam nešto rad ni tamo da idem. Bemliga.

Brus, nemoj ćevape ko boga te molim. To je jako prevaziđeno za roštilj, i pljeskavica takođe, nafiluju ga sa đubretom, smanji se za 50% nakon pečanja, skvrči se. Za razliku od roštilj kobasice, koja što je punija đubreta to je ukusnija.

Uzmi sirovu slaninu, uzmi vrat od svinje, krilca su super može i batak, samo dobro izvrti piletinu sa svih strana da ne ostane krvavo unutra. Tek kad viljuškom probodeš a ide kao kroz hleb znaj da je gotovo, i pazi da vatra ne bude prejaka.

Zaboravio sam da naglasim da sam pravim ćevape, otud zabuna, ja sam iz postojbine ćevapa ne sramotim se kupovnim :)

Krilca ne jedem jer već više od 20 godina ne konzumiram pileću kožu, spremam ih samo za goste koji vole, batake i karabatake obično otkostim i malo narežem pa budu reš, a jedino svinjski vrat i krmenadlu pečem da unutra bude svetloroze, da ne izgori. Inače, obavezno držim vrelu mast ili ulje pa sirovo meso prvo umočim da ga zatvorim spolja pa tek onda na roštilj.

Povadi kosti iz mesa, izgubiš malo vremena na početku, ali posle možeš da se daviš bez straha od davljenja (koliko god ovo čudno zvučalolo).

EDIT: pretekao me Sremac hehe

Bačvanin, ne Sremac :)

Zašto kožuricu milosnu ne konzumiraš neuki mladiću Bruce?

Imaš dobre fore. Vidi se da si dobar roštiljdžija. Prkaljenog tipa.

Jel imaš neki dobar recept za kotlić. Prošle godine sam preterao sa mesom, čorbe skoro da nije bilo sve živo se raskuvalo, kuvao sam ga 5 sati uz rakiju, nije mi se išlo od vatre?

I koja je fora sa kožicom?

Jebe holesterol deki.

Vikendica kod druga, pivo, skank, roštilj, lukčina, kotlić, po koja žena, i tako u krug godinama, od 30.aprila do 2.maja

Bačvanin, ne Sremac :)

Mislio da napišem Banijac, posle razmišljam može i Crnogorac, Ličanin... U svakom slučaju razumeli smo se.
Caro trpaj krompir u čorbu, on pusti vodu. I ne štedi na belom vinu lolo

Holester je poenta, nači i ti si od ovih iz društva za zaštitu miokarda :,(

Ok Stiže, tefterim u roman.
Mislim da je krompir kul, taman mogu da izbegnem hlebinu. Hleb je balast, samo zauzima prostor.

Peaks89
Vikendica kod druga, pivo, skank, roštilj, lukčina, kotlić, po koja žena, i tako u krug godinama, od 30.aprila do 2.maja

Proveren recept. Nema greške

Kožica je najveći izvor lošeg holesterola, a za kotlić nije problem količina mesa nego dužina kuvanja - što duže kuvaš to si bliži gulašu. Ja obično udinstam luk na malo ulja i malo vode (tek da prelije luk), ubacim meso i dolijem vode do tri prsta ispod ruba i onda kuvam dok se meso ne skuva. Gledam da ne dolivam vodu. Posebno umešam kuvani paradajz sa alevinim začinom za riblju čorbu (bez obzira koje meso kuvam) i kad je meso skuvano onda lagano rastvorim taj začin u kotliću (kašiku po kašiku). Kuvam još dok ne ispari voda do potrebne konačne količine i to je to. Naravno, so, biber i ostalo prema ukusu ubaciš pre koncentrata.

Piletina i riba su gotove za plafon sat vremena, juneće se kuva najduže - skoro dva sata.