Prijava

Dana 23.08.2015 formalno se na uvid svim posjetiocima ovog sajta iznosi osnivački ugovor instituta za daunologiju. Ukoliko želite da se pridružite meni prof. dr Clannadu i mom cijenjenom kolegi prof. dr Ollaniku u istraživanju daunova, zamolio bih vas da pročitate sledeći pravni tekst u njegovoj cijelosti i da ukoliko odlučite da aplicirate za poziciju daunologa i budete prihvaćeni, u svom radu vodite računa da ne prekršite regulative sadržane u njemu.

Osnivački ugovor instituta za daunologiju

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Preambula:

Institut za daunologiju je naučna ustanova čiji je primarni cilj istraživanje postojećih i otkrivanje još uvijek nepoznatih daunova, pronalaženje načina da se njihov štetni uticaj po ovo društvo smanji, kao i rad na razvoju već postojećih i stvaranju novih tehnika za liječenje i olakšavanje njihovog stanja.

Iz gore navedenog se da zaključiti da institut za daunologiju djeluje u interesu svih posjetilaca ovog sajta uključujući i same daunove, a imajući u vidu da se prema njima često postupa na krajnje nehuman način, mi, kao ljudi koji najbolje poznajemo njihovo stanje apelujemo na sve posjetioce ovog sajta da pročitaju ovaj pravni tekst u cijelosti uprkos tome što ne podliježu većini pravnih normi koje predstoje u njegovom nastavku, u nadi da će promijeniti svoj tretman daunova. Na kraju, čak i ako ne posjeduju ni najmanju dozu humanosti u sebi, neka budu svjesni da je svaki bezrazložno eliminisan daun jedan eksperimentalni primjerak manje

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

član 1: Svaki član instituta za daunologiju se obavezuje da će uvijek i krajnje objektivno istraživati sve one pojedince za koje postoji opravdana sumnja da su daunovci, trudeći se pritom da ne ugrozi njihov ugled i privatnost dok se sa sigurnošću ne utvrdi da su istinski oboljeli.

član 2: Svaki član instituta za daunologiju je u obavezi da na poznate daunove i na one osobe na koje se sumnja da su daunovi, gleda kao na oboljele osobe kojima je potrebna zaštita a ne kao na pojedince koji pripadaju nekoj nižoj rasi.

član 3: Svi oni koji nijesu registrovani daunovi a pritom nijesu u fazi ispitivanja, imaju pravo da prijave loš tretman daunova ili osoba koje su u fazi ispitivanja, od strane jednog od članova instituta za daunologiju, nekom drugom članu istog ili višeg ranga koji će ispitati da li je stvarno došlo do kršenja prava.

član 4: Svi oni koji žele aplicirati za članstvo u institut za daunlogiju moraju biti potvrđeni nedaunovi. Odluku o tome da li je neko daun ili ne donosi komisija u sastavu prof. dr Clannada i prof. dr Ollanika kojima se ujedno i prezentuju aplikacije za članstvo.

član 5: Osobe koje su nekada pogrešno smatrane daunovima ili su na neki način uspjele da preboluju ovu tešku bolest, takođe mogu aplicirati za članstvo ali ukoliko spadaju u ovu drugu kategoriju, mora proći barem pola godine od njihovog izliječenja prije nego što su u stanju podnijeti aplikaciju za članstvo.

član 6: Cilj postojanja ove institucije nije prosto istraživanje daunova radi sticanja novih znanja o njima kako bi se mogao informisati zdravi dio populacije, već i ulaganje napora da se ukoliko je to moguće stvore uslovi za suživot oboljelih i zdravih. U pravo zbog toga, istraživači nijesu u obavezi prihvatiti zahtjeve za istraživanje od stane onih osoba za koje je potvđeno da su u prošlosti zlostavljali daunove.

član 7: Stav najviših članova instituta za daunologiju je da su daunovi nešto najbliže pokemonima što naš univezum može da ponudi. Upravo zbog toga, bez obzira na sve njihove nedostatke treba ih tretirati humano u nadi da će evoluirati u naprednije organizme. Pomenuvši ovo, u obavezi smo još napomenuti da je držanje daunova kao robova ilegalno i da je jedini način da imate dauna pod sobom da ga usvojite kao svojevrsnog kućnog ljubimca a to se ostvaruje podizanjem zahtjeva za adopciju dauna kod nekog od viših članova instituta (prvi i drugi rang; više o tome u nastavku teksta).

član 8: Svi članovi instituta za daunologiju su jednaki pred zakonom ali ipak podliježu određenoj hijerarhiji. Mada neki istraživač slabijeg ranga može biti u pravu kada neki od istraživača višeg ranga griješe to ne znači da on može samostalno donositi administrativne odluke vezane za one iznad sebe. Sve žalbe na rad određenog člana instituta sagledavaju članovi višeg ranga, ili istog ukoliko pripada onom najvišem.

član 9: Postoje četiri ranga istraživača. U četvrtom, ujedno i najnižem najnižem rangu nalaze se studenti daunologije, one osobe kojima je tek odobreno članstvo u institutu. U trećem rangu srećemo one istraživače koji su obavili više naučnih radova sa kojima su članovi viših rangova zadovoljni i na taj način stekli zvanje diplomiranog daunologa. U drugom rangu se nalaze magistri daunologije, dokazani stručnjaci na polju daunologije kojima to zvanje dodjeljuju članovi najvišeg ranga. Članovi prvog ranga su doktori nauka najbolji istraživači koji su se pored istraživačkog rada sa daunovima pokazali i kao odlični lideri ovog instituta.

član 10: Proglašenje neke osobe za dauna mogu samostalno obaviti samo članovi prvog i drugog ranga. Autori trećeg i četvrog ranga se mogu baviti istraživanjem daunova i iznijeti svoj stav članovima prvog ili drugog ranga ali samo proglašenje ne mogu obaviti.

član 11: Osobe kojima su proglešene za daunovce gube pravo slobode govora i svi oni koji ih oslovljavaju kao daunove ne podliježu nikakvim sankcijama.

član 12: Osoba koja je proglašena za dauna gubi sva prava garantovana isključivo nedaunovima 48 sati od proglašenja za dauna.

član 13: Sve osobe starije od 18 godina mogu se izučavati kao daunovi. Osobe mlađe od 18 godina se mogu izučavati kao daunovi samo u slučaju kada pokazuju ozbiljan stepen karakteristika daunova ali tek nakon pola godine od njihovog otkrivanja ukoiko i dalje pokazuju simptome istog ili jačeg stepena.

član 14: Sve osobe nezadovolje odlukom mogu priložiti žalbu nekom od članova višeg ranga od onog kom pripada osoba koja je obavljala istraživanje nad njima. Dakle ukoliko ih je za dauna proglasio član trećeg ranga, a samo istraživanje je obavio član drugog ranga u tom slučaju se ponovno istraživanje sprovodi od istraživača trećeg ranga. Ukoliko je istraživanej obavio član najvišeg ranga, potrebno je da prođe bar mjesec dana od proglašenja prije nego daun ima pravo da podigne žalbu.

član 15: Osobe koje su ilegalno proglašene za daunove bez učešća instituta u toj odluci, nemaju pravo podnositi žalbu našem institutu po pitanju lošeg tretmana od strane drugih posjetilaca ovog sajta.

član 16: Svi članovi drugog, trećeg i četvrtog ranga instituta za daunologiju podliježu u potpunosti svim članovima ovog ugovora. Članovi prvog ranga nijesu uvijek dužni postupiti u skladu sa ovim normama ukoliko situacija zahtjeva drugačiji pristup kako bi se riješila što efikasnije i brže. Članovi drugog ranga imaju pravo podnijeti članovima provog ranga zahtjev za odstupanje od ovih normi a isti zahtjev mogu podnijeti i članovi trećeg ranga s tim što u njihovom slučaju prije nego zahtjev dođe do članova prvog ranga, on mora proći procijenu članova drugog ranga koji ga dalje proslijeđuju najuglednijim članovima.

Dopuna osnivačkog akta:

član 1: Samo osobe starije od 18 godina mogu aplicirati za članstvo u institut a samo osobe starije od 20 godina mogu biti istraživači prvog i drugog ranga.

član 2: Institut za daunologiju poznaje kategoriju probnog rada za autore koji, tako da kažemo, nijesu ni tamo ni vamo. Tj. za one autore za koje nijesmo u potpunosti sigurni da li ispunjavaju sve kriterijume za položaj za koji apliciraju. U toj situaciji imaju dogovorom utvrđen rok da ispune očekivanja i nakon toga se vrši evaluacija njihovog učinka kojom se dolazi do odluke da li su vrijedni biti zadržani kao punopravni članovi ili ne.

Uskoro možete očekivati početak objavljivanja magnum opusa autora najvišeg ranga - prof. dr Clannada i prof. dr Ollanika "Velike enciklopedije daunovaca" iz više dijelova.

Svi koji žele aplicirati za članstvo mogu to uraditi tako što će nas kontaktirati na četu, preko PVT-a ili preko ove teme, ukoliko je njihova aplikacija odobrena njihovo prihvatanje u ovu elitnu instituciju biće objavljeno na ovoj temi.

Srećno i skupite ih sve!

Važna obavjštenja:

- Želimo vas obavjestiti da svi oni koji nijesu podobni da budu prihvaćeni kao punopravni članovi našeg instituta bilo kao predavači, istraživači ili studenti a željeli bi to biti mogu volontirati u logističkoj podršci i tako trudom zaslužiti svoje mjesto nekoj od ovih prestižnih pozicija. Vjerujte nam da sve oblike podrške cijenimo i bilježimo.

član 5: Osobe koje su nekada pogrešno smatrane daunovima ili su na neki način uspjele da preboluju ovu tešku bolest, takođe mogu aplicirati za članstvo ali ukoliko spadaju u ovu drugu kategoriju, mora proći barem pola godine od njihovog izliječenja prije nego što su u stanju podnijeti aplikaciju za članstvo.

Eru, evo je rupa u zakonu. :)

Gdje je rupa da je zakrpimo odma?

што ми мрско да читам...

Shir Kahn
што ми мрско да читам...

Nemoj čitati mili moj, biće i u slikovnici izdanje za početnike.

kakav je postupak usvajanja jednog đotoa? Volim egzotične kućne ljubimce.

prednost ovog posla je radno vreme koje je koliko ti hoces i kad ti hoces
ali svejedno nije ni malo lak posao
retko koji daun ne reaguje besno i nasilno kada mu saopstis stanje u kojem je,zato moras znati tacno koju inekciju da upotrebis za smirivanje pripadnika bilo koje od raznih vrsta

kakav je postupak usvajanja jednog đotoa? Volim egzotične kućne ljubimce.

Moram da vidim sa kolegom Ollanikom koja od Đotovih formi je najprihvatljivija za adopciju. Ja sam mišljenja da je to rebrasti ali ipak su u igri još i Jupiterac i sam Đoto oriđinale... Mukotrpan je to posao, uz to moramo da utvrdimo i stepen daunizma svih tih kategorija. Recimo ja ga doživljavam kao poprilično okej pojavu u Đoto formi dok u rebrastoj formi ga svrstavam u red hrskavih daunova.

Mogu da se pridruzim :-( Sam sam jedno vrijeme bio daun znam njihove potrebe i znam da ima kul daunovaca

Gde mogu da dam/ostavim primerak Kissarmija? Krenuo je da mi grize nameštaj po kući.

@jupiterac

retko koji daun ne reaguje besno i nasilno kada mu saopstis stanje u kojem je,zato moras znati tacno koju inekciju da upotrebis za smirivanje pripadnika bilo koje od raznih vrsta

@Eru Iluvatar

retko koji daun ne reaguje besno i nasilno kada mu saopstis stanje u kojem je,zato moras znati tacno koju inekciju da upotrebis za smirivanje pripadnika bilo koje od raznih vrsta

nema vise imena

Mogu da se pridruzim :-( Sam sam jedno vrijeme bio daun znam njihove potrebe i znam da ima kul daunovaca

Nema više imena, na žalost ne možemo prihvatiti tvoju aplikaciju. Upravo sam editovao post i dodao član 1 dopune osnivačkog akta u kom možeš pročitati razlog zbog kog nijesi podoban za članstvo.

Jupiterac
Gde mogu da dam/ostavim primerak Kissarmija? Krenuo je da mi grize nameštaj po kući.

Ovdje možeš prijaviti sve one za koje sumnjaš da su daunovi i uz to navesti razlog prijave. U roku od 24 sata bi trebalo da dobiješ odgovor da li ima osnove za sprovođenje istraživanja.

Aa pa ja sam trolovao ja sam 91 god

Nažalost, bez fotokopije lične ti više ne možemo vjerovati.

Marko i ja se prijavljujemo u komisiju.

ja bih ovim putem da obavestim sve proglasene daunovce da mi se smucilo da ih zastupam jer su barem oni primerci s kojima sam se susretala krajnje nekooperativni i odbijaju da se uljusture kada to situacija od njih zahteva kako bih kako tako mogla da obavljam svoj posa, tako da sta da vam kazem uzivajte sto ste punopravni primerci jedne doktorske enciklopedije. svako dobro

Recimo ja ga doživljavam kao poprilično okej pojavu u Đoto formi dok u rebrastoj formi ga svrstavam u red hrskavih daunova.

Poštovani,

Hteo bih da se prijavim, da radim za Vas to jest za Vašu laboratoriju, kao neka vrsta istraživača i izviđača. S obzirom na gore navedenu mogućnost moje adaptacije i u bilo koje okruženje, čini mi se da bih možda mogao da nalazim nove vrste, i da učim o njime, jer bih se lako mogao infiltrirati u njihove redove. Ovim bih mogao da Vam donosim neke korisne i ključne informacije.

Nadam se da ćete razmisliti o mojoj ponudi.

Unapred zahvalan, Đoto, Jupiterac.

hej gde vam je samopostovanje

Ja bi da se prijavim za rad na terenu po Bosanskim vrletima. Imam basic opremu za hvatanje bosanskog autohtonog dauna pica koji je po bosanskoj mitologiji nesto poput jetija. Njegova ljigavost mu ide u prilog jer kao ljepljiva masa sluzi i nema neki postojan oblik te je zbog toga jako tezak za lov i detaljnije ispitivanje. Iskreno se nadam da cu biti primljen u ovaj elitni klub, prije svega jer duboko vjerujem da je Picov dnk rijesenje za sve oboljele i da ce uveliko pomoci i lijecenju drugih teskih oboljenja. Da ne tusim dalje ostavljam vam ovu molbu za clanstvo i unaprijed se zahvaljujem na vremenu koje ste izdvojili da procitate sve ovo. Srdacno i z ljubavlju vas Kbo! Poyy drugari i uvazeni doktori.