Prijava

Gledam pre neki dan reportažu o ovoj situaciji u Folksvagenu. Ide neka nemačka baba što svog ljubimca vozi samo na pijacu, kaže kako ju je sada sramota što vozi Folksvagen. Sledeća scena je verovatno da će ga prodati budzašto.
Imam utisak da nam uskoro stiže veliki kontigent VW-a, Audija i Poršea, kojima je (ako sam razumeo) jedini feler što imaju softver koji laže koliko je zagađenje okoline, o čemu nas ionako boli ona stvar. Ako ne bude mnogo raznih koji bi kao posrednici da se ugrade, čini mi se da će moći da se nađe štošta kvalitetno.

Imam utisak da nam uskoro stiže veliki kontigent VW-a, Audija i Poršea,

uskoro stiže veliki kontigent VW-a

veliki kontigent VW-a

VW-a

GTD likes this.

Швапско ауто за сићу? Некако ми ово звучи превише лепо да би било реално.

Preferiram Bembare. Zato se nadam da će ovi iz VW-a uskoro propevati o tome šta radi konkurencija.
Stvarno mislim da im je ovo neko smestio da bi svoje bolje prodavao.

Svojevremeno je u Slovačkoj bila neka užasna poplava. Nove Škode Felacio prodavali za par hiljada. Jedina mana im što moraš investirati 4000 da bi vozio.
Ne verujem da će iko prodati auto budzašto samo zato što mu softver laže, pre će doplatiti VW da im ugrade novi softver.

Ne, nije to do toga Bruce. Ništa ne postižu sa novim softverom. Oni su imali softver da lažira zagađenost izduvnim zracima, ništa novi softver ne poboljšava, već bi samo prikazivao realnu zagađenost.
Problem je u motoru, koji sa normalnim softverom ne bi prošao testove.

Kako sam ja shvatio citajuci na preskoke problem je u svim tdi motorima od 2008 na ovamo, ta auta vec imate na putevima. Ne vjerujem da ce sad nesto drasticno pasti cijena a i sasvim je moguce da nasi poskupe registraciju zbog izduvnih gasova.

Nisam skontao po uvodnom postu, u tom slučaju postoji neka mogućnost da će nam uvaliti takve automobile, ali sam skloniji verovanju da će VW organizovano otkupiti škartove i uvaljati ih preko auto-kuća ili direktno izvesti u Indiju i Latinsku Ameriku.

сад неће моћи да се региструју дизел фолксвагени или ће морати да спроведу једну цев из ауспуха у унутрашњост и да тамо иде 40% гасова.

надам се томе, само да се промене голфови двојке, 2015. је, уозбиљите се људи брт

е да, БОСАНЦИ ЗАПАМТИТЕ ОВУ ТЕМУ ПИЧКЕ (и промените двојке плс)

Znaš kaki gater za balvane moš napraviti od golfa dvojke, jebo aran, ovo pila kroz gelere.

брусе брт ништа те нисам сконтао а знам да ти тако не причаш
фазон треба ми неки босанско-радничко-шумарски транслејтор за ово

Bruce
Znaš kaki gater za balvane moš napraviti od golfa dvojke ...

I gater, a bogami i prevozno sredstvo. :D

БОСАНЦИ ЗАПАМТИТЕ ОВУ ТЕМУ ПИЧКЕ

->

http://i.imgur.com/uvTy6Pi.png

Eh... dobro je što se malo više identifikujem sa Srbin iz Republike Rrpske na provremenom radu u inostransvu ;o)

Kao da to nekom od naših neće pasti na pamet da švercaju ovamo i prodaju po normalnoj ceni... tj. da uvaljuju kao i uvek...

A softver već neko može da sjebe... ili bar da pečuje pa da radi golf recimo kao nov :D

брусе брт ништа те нисам сконтао а знам да ти тако не причаш
фазон треба ми неки босанско-радничко-шумарски транслејтор за ово

Aran je marka motora na naftu koji se palio fitiljem (da, da, fitiljem) od kojeg su Bosanci pravili pogonsku mašineriju za tračnu testeru (gater) kojom su testerisali balvane u građu. Bučno, zagađuje, ali se nikad ne kvari i traje sto godina.

Ne, nije to do toga Bruce. Ništa ne postižu sa novim softverom. Oni su imali softver da lažira zagađenost izduvnim zracima, ništa novi softver ne poboljšava, već bi samo prikazivao realnu zagađenost.
Problem je u motoru, koji sa normalnim softverom ne bi prošao testove.

солидан транслејт нема шта, само још овај део "pila kroz gelere", све три речи су ми познате и знам њихово значење али ову фразу не разумем.. јел то значи да као толико добро пила да и у неком ратном стању кад лете гелери на све стране он кида? као можеш да бациш бонбу он ће и даље да пила?

ех лукше, кад вам живот понуди новије и јефтиније VW ви постанете задрте и сујетне главице уместо као што сам и предложио да ову тему ЗАПАМТИТЕ и искористите новонасталу ситуацију и тим чином се апгрејдујете

ДВОЈКА СЕМБЕРИЈОМ НЕ БИХ ТРЕБАЛО ВИШЕ ШЕТАТИ!!1 или бар да се полако редукује број

ne brate nego su naduvali u ratu drveće gelerima, a drveće u međuvremenu odebljalo pa geleri "potonuli u meso" - sad bosanski tesari nose one detektore za metal ko demineri pa prvo prekontrolišu čamovinu pre sečenja

ovo pila kroz gelere, pucaju zupci na testeri ali motor se ne zaustavlja :)

Ja, kao osnivač organizacije VW Haters, nisam zadovoljan razvojem događaja. Nedovoljno je da finansijski tonu samo zbog nekog softvera koji prati emisiju izduvnih gasova. Sada prvo želim da izbije pedofilski skandal u upravnom odboru, a sljedećeg dana želim da priznaju neki problem sa kinetičkim zglobovima. Najkasnije do petka hoću da proglase stečaj i/ili da ih kupi Kinez. Zar tražim puno, Bože na nebesima????