Prijava

http://mars.nasa.gov/images/mars-globe-valles-marineris-enhanced.jpg

Distance to Earth: 140,000,000 miles
Radius: 2,106 miles
Distance from Sun: 141,600,000 miles
Mass: 639E21 kg (0.107 Earth mass)
Gravity: 3.711 m/s²
Moons: Phobos, Deimos

ako smo uspeli da pronadjemo vodu na marsu, uspecemo i da vratimo nauku na vukajliju. ajmo zapazanja.

ima li ova tema neku svrhu Tibore

moglo je ovo da prođe i bez otvaranja teme, nego kao jednostavan skeč
otkrili vodu na Marsu => Mars - kupa se

ok pokusao sam da kroz promociju svog skecha ulovim jednog spejs entuzijastu koji bi raspalio vatru nauke na vukajliji

setimo se teme tripovanje svemira i koliko ona dobra bila jeste

Čekaj jebote ovo je stara vest zar nisu otkrili vodu na marsu u onoj epizodi breking beda kad je onaj sjebo avionsku nesreću!

Iskreno slaba vajda od Marsa, trebali bi topiti Antartik i zalivati Saharu, glad velika je, pola Afrike - ne kupa se.

ajmo zapazanja

Овај кањон по средини највећи или шта год да је, личи на подморницу која је испливала на површину те попила ракету ваздух-земља од стране овог црног изнад које подсећа на авион.

vreme je da izadjemo iz kolotecine ovosvetovnih novosti u kojima se brinemo da nam se imigranti ne poseru u zivote i da krenemo da tripujemo zivot u svemiru, evo npr

U susjedstvu Zemlje mnogo su više planine nego na našem planetu, a na brdovitome Marsu je čak pet od deset najvećih planinskih gorostasa viših od 20 km

brt koji trip

Rheasilvea Mons – 21,2 kilometra

Planina Rheasilvea nalazi se na asteroidu Vesta koji promatra svemirska letjelica Dawn u središtu kratera širokog 482 km. Iako se Rheasilvea Mons naziva najvišim vrhom u Sunčevu sustavu, podatke treba uzeti s rezervom jer je nadgledanje dalekih planeta i asteroida neprecizno.
Ekvatorijalni greben Iapetusa – 20 km

Zbog veliki kratera Saturnov mjesec Iapetus izgleda kao Zvijezda smrti iz “Ratova zvijezda”. Vrhovi njegova ekvatorijalnoga grebena dosežu i 19,3 km dajući Iapetusu izgled oraha. Znanstvenici pretpostavljaju da su to ostaci Mjesečeva prijašnjega plosnatog izgleda ili prstena.
Boösaule Montes – 17,5 kilometara

Boösaule Montes je skupina od triju planina na Jupiterovu mjesecu Iou koje su međusobno povezane uzdignutom ravnicom. Planina nazvana Jug najviša je od njih triju. Jedna padina toliko je strma (40°) da znanstvenici misle da su se na tome mjestu otklizale goleme količine tla.
Ascreaus Mons - 18,2 kilometara

Iz skupine planina Tharsis Montes, koje su u ravnoj liniji blizu Olympus Monsa, najviši je Ascreaus Mons. Središnji “kotao” dubok je 3,4 km. Prvi put ga je uočila svemirska letjelica Mariner 1971. Nazvan je Sjeverna točka jer se doimao kao točkica na fotografiji pješčane oluje koju je snimila letjelica. Poslije su fotografije pokazale da je riječ o vulkanu, tako da je preimenovan.
Olympus Mons - 25 kilometara

Najveći vulkan na Marsu je ujedno i najviša planina u Sunčevu sustavu. Sa 600 km u promjeru, čak je sto puta veći od vulkana Mauna Kea. Štoviše, cijeli lanac Havajskog otočja stao bi unutar Olympusa.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Znanost.

alo bre olimpus mons 25 km jebenih

Tibor Váci

alo bre olimpus mons 25 km jebenih

skoro ko moj kurac u centimetrima kad se pomnoži dvaput

mars je bio rimski bog malena

pola Afrike - ne kupa se

hahah

česmovača se toči

bas vickasti ste