Prijava

Ovde možete da postujete o korisnim savetima i uputstvima koje su nam davali naši dragi ljudi (roditelji, prijatelji, rodbina itd.) a koji se tiču mudrosti iz života koje će i nama koristiti. Takođe, svako od nas ima neki film ili citat iz filma koji mu je ostao urezan u sećanje. Isto kao i tekst pesme. Sve ono što vas je nateralo da se zamislite i još malo proanalizirate gde ste vi u sadašnjem trenutku.
Da li je na vas nešto toliko ostavilo utisak, da ste se, posle toga zaista i zamislili i promenili nešto kod sebe ili doneli neku odluku?
Od koga ste dobili najvažniji savet?

MOJA PRIČA

Moj glavni savet sam dobio od majke. I to u vidu jedne zen mudrosti (mislim da je to bilo u pitanju).

Jedan period svoga života bio sam poprilično tužan i činilo mi se da nikada neću izaći iz te tuge koju sam osećao.
Koliko god pokušavao nisam uspevao da je potpuno odagnam.
Pitao sam majku za savet a ona mi je ispričala priču o jednom čoveku.
On je imao sina kojem je dao dve malene kutijice (belu i crnu). I rekao mu je da ih uvek nosi sa sobom gde god bio, i da belu otvori kada mu bude najlepše, kada misli da srećniji ne može da bude, a da crnu otvori kada mu bude najteže i kada misli da nema izlaza.
I tako sin mu se oženio, dobio decu i na jednom odmoru sa ženom i decom od ponesen najsrećnijim osećanjem otvori belu kutiju i izvuče papirić na kojem je pisalo "I ovo će proći". Tada mu nije bilo najjasnije šta ta poruka znači, pošto je mislio da sreći zaista nema kraja.

Međutim, jednoga dana, dosta posle sreće sa porodicom, on ode na neku planinu i izgubi se. Napolju ciča zima, sneg, hladnoća a on bez skloništa i isrpljen. Išao je tako dva dana i na kraju leže na sneg i pomisli " Nikada mi nije bilo teže" i "Nema izlaza odavde".
Tada se setio očevih reči i uze i otvori crnu kutiju i izvuče opet papirić na kojem je pisalo "I ovo će proći".
Na kraju je uspeo da se izvuče i shvatio očevu poruku da se sve menja i da iako se činilo da nema izlaza UVEK, ALI UVEK postoji rešenje dobro za sve.

A DAAAJ BRE ŠTO SI ĐUBRE