Prijava

Pitah danas radjarda nešto u vezi ovoga, li pošto mi on nije mogao pomoći da dođem do odgovora, prekopiraću vam ođe PVT koji sam mu poslao uz par izmjena:

Pošto se vi ođe razumijete u dosta stvari, rekoh da vas pitam znate li za još neki narod koji dobro kolje domaće životinje?

Znači, prije neki dan sam ukucao na jutjubu "Klanje Turaka" i tu na drugoj strani vidim klip "klanje kurbana" i tu gledam kako neki Bosanci kolju bika ili kravu ne sjećam se šta je bilo i zainteresuje me to i počnem da pretražujem klipove klanja krava i bikova, a zatim i klanja svinja. Kad mi je ponestalo tih klipova krenuo sam da gledam klipove klanja ovaca ali to mi je iskreno nekako dosadno, a klanja konja nema baš mada mislim da bi mi to bilo zanimljivo.

Ubrzo sam međutim pregledao više manje sve klipove klanja sa prostora ex-yu (i neke iz Albanije) te sam počeo da gledam i klanja po Poljskoj, Turskoj i arapskim zemljama. Kapiram i da ima ruskih klipova ali oni većinu svojih klipova kače na ruske društvene mreže valjda tako da na jutjubu nema baš neka ponuda.
Probao sam i neke zapadne koljače da gledam ali oni uglavnom to nekako rade baš mehanički, ne znam nema mi to dušu što rade.

Kad je i ovih inostranih klipova počelo da mi ponestaje počeo sam da gledam klanje kamila i 'kurbanska čuda' koja kače oni Arapi, npr kad nekoj kravi vrat prerežu kad je kolju a ona ustane!
Ti klipovi su mi isto držali pažnju, ali jebi ga ne zna baš mnogo Al Bagdadija da jutjub postoji, tako da sam i te brzo potrošio...

Sad stvarno ne znam šta da gledam... Probao sam da gledam kastraciju konja i drugih domaćih životinja ali mi ne leži to nešto, a kod deranje kože po mesarama, mada me svakako impresionira vještina pojedinih mesara, jednostavno nema te domaćinske i/ili divljačke atmosfere koju odlično prenose klipovi klanja...

Mislim ako imate neku preporuku ja bih vam baš bio zahvalan. Pozdrav

Pa majka mu stara Ejduse! Šta rekosmo mi za otvaranja ovih spam tema??!?

EDIT: Aaaaaa ovo nije Ejdus otvorio.
Pa ništa onda pozdrav za otvarača teme o/

EDIT1.1: Brt, iskreno, ne razumem se u klanje domaćih, a bogme ni divljih životinja.

Svako dobro.

Hvala Đoto na podršci ali ja se nadam da će mi neko izaći u susret sa konkretnim odgovorom

Gledao sam i neka nepalska ritualna klanja ali ih nema mnogo, plus klanje zečeva ali 90% toga rade Ameri i ne rade to uopšte domaćinski, mada bilo je zanimljivo viđeti neke nove tehnike ubijanja životinje (npr prelamanje vrata)... Plus zna biti kul kako ameri iz pištolja ili puške opušteno pucaju u glavu, a ne kao kod nas što ovi što izbacuju klipove se useru pa moraju macom da udaraju umjesto pištoljem da im ne dolazi policija

Не разумем се у тему, али нешто ми говори да би Кинези и Јапанци могли да ти понуде оно што тражиш. Ипак су то нације са својом посебном, паралелном историјом зверстава.

brt ništa nisam čitao ali iz nekog razloga mislim da tražiš klipove o klanju životinja
https://www.youtube.com/watch?v=IYF9hfrkIps

Не разумем се у тему, али нешто ми говори да би Кинези и Јапанци могли да ти понуде оно што тражиш. Ипак су то нације са својом посебном, паралелном историјом зверстава.

Odličan prijedlog, pogledaću Japance svakako, gledao sam neke filipince isto... jedino je problem što i japanci slabo kače klipove na youtube, imaju onaj svoj nico nico, ali mislim da je ono više za muzičke klipove... Snaćiću se nešto već.

brt ništa nisam čitao ali iz nekog razloga mislim da tražiš klipove o klanju životinja

Da si pročita temu shvatio bi da je ovo baš baš mainstream klip koji svako ko se interesuje za klipove klanja životinja zna. Oću nešto što još nijesam viđeo do sad jer sam pregledao na stotine ako ne ihiljade klipova klanja

Haha, gledam neki video kako muslimanska porodica kolje domaće životinje i komentari "fuck islam", mada ovo nije ni čudno za jedan prosječan komentar na tjubu

Haha, gledam neki video kako muslimanska porodica kolje domaće životinje i komentari "fuck islam", mada ovo nije ni čudno za jedan prosječan komentar na tjubu

Da ovi klipovi su prepuni boraca za prava životinja haha. Predosadni su, narušvaju mnogo domaćinsku atmosferu.

Inače kad smo kod muslimana koji kolju:
https://www.youtube.com/watch?v=XxZGrA_HkPA

Klali su na haram način! Vjerovatno nijesu izgovorili "bismillahi rrahmani rrahim, Allahu akbar" prije nego su mu prerezali vrat.

Meksikanci imaju svinjokolj koji je isti kao naš. Prave i čvarke chicharon.

I Filipinci imaju čvarke ko i mi tako da kontam da je to sličan mehanizam.

meksikance su pogledati, filipnce sam gledao ali u nijednom klipu ne udaraju svinju macom ili sjekirom po glavi nego je kolju na živo.. i mada i to ima neki šmek, gubi se na divljaštvu jebi ga (malo kontrainuitivno zvuči ali jebi ga kad gledaš tako djeluje)

Pazle, probaj nekad da prikolješ nešto što ćeš da pojedeš. Samo tako se postiže pun krug mesožderstva. Kad kupiš u mesari - naprosto nije to to. Otkad su ljudi postali licemeri, pa se gade da sami sebi obezbede hranu, koji jedu vrlo rado kad je neko drugi prikolje? Fuj. Ja bih uveo nešto kao godišnju mesoždersku dozvolu: imaš knjižicu za kupovinu mesa u radnjama, bez koje ga ne možeš kupiti, a da bi je dobio, treba da ubiješ određen broj nekih životinja, ili neku baš veliku, kako se već udesi...

A evo... Ne baš, al postojim, to je glavno.

Ima nešto primalno smirujuće u ovim klipovima, kolko god da su krvavi.

Generalno i jevreji dobro kolju (od svih tih arapskih načina oni su usavršili zanat). Košer je izrazito brutalan i izrazito tehnički superioran.