Prijava

Malo kasno uključenje, s obzirom da se ovaj kup održava svake 4 godine, a sutra već može sve da bude gotovo.

Malo akcije od pre par dana:
https://youtu.be/CmeJQnJNWlo

Ovo je najstariji kup na svetu koji se još uvek održava. Počeo je krajem 19. veka i važi za jedan od najteže osvojivih nagrada, ne samo u jedrenju nego u bilo kojoj disciplini. Ime je dobio po brodu "Amerika", koji je osvojio prvi kup.
Format je uvek jedan na jedan, što je znatno drugačije od grupnih trka. Od osamdesetih se izazivač odlučuje u Lui Vuiton kupu, da bi dobio pravo da stane na crtu braniocu u Kupu Amerike.
Branilac ima prava da odluči gde će trka da se održava i da kroji sva pravila.
SAD su držale kup do osamdesetih, kada je Australija postala zemlja koja je po prvi put osvojila kup od njih, samo da bi ga izgubila sledeći put. '95. Novi Zeland osvaja kup i 4 godine kasnije postaje prva zemlja pored SAD da ga uspešno odbrani. Iako ga gube 4 godine nakon toga, NZ postaje super sila ovog takmičenja i NZ dizajneri i jedriličari osvajaju svaki kup od tada, premda kao članovi drugih timova.
Pre 4 godine NZ trpi jedan od najbolnijih poraza u istoriji sporta, kada SAD uspevaju da iz pozicije gde su gubili sa 8-1 pobede sa 9-8, u usta ih jebem i njih i onog reptila Lerija Elisona što ih finansira.
Danas - NZ vodi 6-1 u trci do 7 pobeda, znači sutra bi trebalo da im se najebemo mile majke, vratimo kup u NZ i napravimo pravilo da od sad tim jedne zemlje mora da sadrži ljude iz te zemlje, a ne da belosvetski bilioneri kupuju naš talenat i osvajaju kup za takve velesile jedrenja poput Švajcarske.

U poslednja dva kupa koriste se neverovatni lebdeći katamarani, koji na 10-ak čvorova vetra mogu da razviju 30-45 čvorova brzine - u skoro suprotnom smeru!

Eto - podržite pravi tim i pomozite da se kup vrati u NZ i da onda opet svi buržuji sveta dođu da troše pare ovde, a ne po nekim Bermudama :)

Klington je zena.

Ou jea, osvojili smo kup!
Sa 7 puta manjim budzetom!
Za 4 godine u Oklandu!

Koja kvota je bila?

Haha Coa čoveče bolesni