Prijava

Stručnjaci kažu da je da lestvici najjačih zavisnosti ona tik iza heroinske. Znači, katastrofalno jaka.

Ja se ne bih složio sa njima, pošto pušim već solidan niz godina (6, za sada) i zavisnost ne osećam ni u tragovima. Smatram da je tu sve stvar volje. Zanima me i vaše mišljenje. Navali narode! :)

Из искуства мојих родитеља знам да су ти стручњаци били итекако у праву. Моја кева је пушач са искуством дугим 30 година , ћале такође. Кева кашље по цео дан , а пуши све више и више. Сигуран сам , иако је подржавам да остави то , да никад неће да престане. И она и ја знамо да је то полако убија. Пуши у затвореном простору , нема потребу да отвори прозор...страшно. Пробала је са чувеним зибаном (лек против пушења) али је после пар дана одустала , лек је платила , ако се добро сећам , 5 'иљадарке. То срање је скупо , штети и не доноси ама баш никакво добро. Нико не може да ме убеди у супротно.

Да , никотинска зависност је озбиљна , и да гамби , то нећеш да схватиш као шестогодишњи пушач , схватићеш као и моја кева.

Moj ćale je pušio 30 godina. Bio je na nekom slavlju gde je prepušio. Probudio se, nakašljao se par puta i odlučio da ne zapali taj dan. Više nikada nije zapalio cigaretu.

Mislim da tvoja keva nikada zaista nije želela da prestane. To je moje mišljenje, svako ima pravo na svoje. Zato i otvorih ovu temu, jer verujem da različiti ljudi različito razmišljaju.

Stvar volje u odnosu na okolnosti i okruženje.

Stvar karaktera, pušio sam 3 god. neredovno, nikad nisam osećao zavisnost i batalio sam bez ikakvih problema, jer mi se tako ćefnulo. Mogu i danas da zapalim a da me ne vuče za sledećom posle toga.

Пушење је само превише извикано.Из мог угла,није ни мање ни више штетно него све друго што се сматра пороком(дрога,алкохол,секс,чоколада,коцкање,интернет,игрице итд.),само што некоме смета што се то дими.

Gamby, samo prestani da pusis, pa da vidim jesi li zavisnik ;)

Lestat, nije isto neredovan pusac i redovan, vjeruj mi...

Sa Dr Jankovicem se slazem, pusenje je smece i po meni je odvratno, ja pusim duzi niz godina, da zavisnik sam, ali treba veoma jaka volja i karakter da se prekine

итекаква зависност! само јака воља и добар разлог човека могу да натерају да остави цигаре. пушила сам 10 година без престанка, и оставила их, на 2 месеца, јер сам имала јак мотив, али баш јак.
сад поново хоћу да оставим, али не могу. тражи се, и мозак ми проналази милион оправдања што пушим. ђаво!
мислим да је потребно око 3 године да би се организам очистио од никотина.
а заиста, постоје људи који могу да пуше и да не пуше, без икаквих проблема.
али правим, загриженим пушачима је јако, јако тешко.

SMarko, pa bio bih redovan da sam osećao potrebu, u tome je poenta.

Na primer, ja mnogo volim da pušim. Uživam u tome iz dna duše. Opet, dešavalo se i da po nekoliko dana ne zapalim cigaretu (čisto da vidim da li mogu). Jedostavno, mogu i da pušim i da ne pušim. Jedina stvar zbog koje palim sledeću cigaretu jeste moja volja, a ne robovanje nečemu. To sam sebi obećao kada sam palio prvu cigaretu i još uvek nemam problema sa ispunjavanjem tog obećanja.

Stvar je (po meni) u tome da li si se predao i dopustio da postaneš zavisnik, ili još uvek sam držiš svoje konce. Mi imamo volju. Jedini problem je što njena jačina varira od osobe do osobe.

Мислим да којекакви стручњаци претерују. Ја, попут Гамбија, волим да пуши више него леба да једем. И не пада ми на памет да престанем. У шест година пушачког стажа, једном сам, у трећој години, престао на два месеца чисто да видим да ли могу, и успело ми је.

Мој савет - само гледај да будеш окупиран нечим, и све ће ићи глатко. Или нађи неку нову зависност.

Ја сам непушач и никад нисам имао жељу да пушим. 50% мојих другова пуши и навикао сам, мада и они не пуше као манијачки кад сам ја ту негде. Али сам једном приликом видео друга који је био мртав болестан, а ипак пушио. И још је причао да му не прија, али је ипак пушио једну за другом. Ја сам био потпуно шокиран. Знао сам да уз пиво или кафу иде цигара обавезно, али кад си болестан толико да кашљеш сваки секунд, а при том пушиш једну за другу, е то му дође зависност. И има фора, као ако је цигара нпр. црвени Марлборо онда се брже навучеш, а ако је нпр. нека друга слабија, спорије се навучеш. Не разумем шта је поента.

Ne znam, meni je kad sam bolestan muka i kad pomislim na cigarete. To mi je i neka vrsta indikatora bolesti - čim mi ne prija duvanski dim, znam da ću u narednih par sati dobiti povišenu temperaturu. Vidite, pušenje je dobro! :)

Većina tinejdžera u mojim godinama (16) počinju da isprobavaju razne stvari, neki čak i ranije, a mene cigarete ne privlače uopšte, šta više, smetaju mi. Ali, većina mojih drugova puši. Neki od njih popuše kutiju dnevno. Nalazim se u njihovom okruženju, naravno, ali mi nikad nije palo na pamet da povučem nijedan dim. Roditelji mi nisu pušači, pa je možda i zbog toga. Meni nijedan glasić u glavi :) ne govori da povučem samo jedan dim, kao, neće mi biti ništa. Ne želim, niti ću ikada povući dim.
A vama, dragi moji, savetujem da prestanete ako je to moguće. Jedna cigareta skraćuje život za pet minuta. :)

Лејди , поздрав , ценим људe који мисле тако као ти!

Е,овде морам да се сложим с Гамбијем.
Опште је познато да слобода једног угрожава слободу другог;тако да непушачи неће изумети топлу воду ако отерају пушаче са планете Земље;једног дана,пушачи ће се вратити и отерати њих...И тако укруг.Тако да мислим да је свака расправа на ту тему бесмислена.Свако има право да буде пушач или непушач,али не и да сматра да ће тиме померити Земљу из равнотежне осе.

Nikotinska zavisnost je jaka, ali mislim ni blizu heroinskoj.
Mislim heroin probao nisam, ali pretpostavljam kada gledam prosečnog narkomana kako pati.

Nekropostovanje, 3 dana bana. #Bohor

I treba realno, previse prdi ovuda