Prijava

Ma daj, gledali utakmicu tamo dole, pa kao bili mnogo vetrani. :D Mirko, man' da buniš narod. :)

Онолике рибиџоне на факсу, а они се набили у пирамиду да гледају утакмицу. Е, не бије нас за џабе глас да смо гејчине...

Е, жалости, а таман се човек зарадује и помисли да је изгорело све.

Тај рад. :)

Cula sam i ranije price o Filoloskom, neorganizovanost i tako to, ali kad sam dosla na fax odusevila sam se, mnogo mi se svidja ta haoticnost. :)

Трајаће ти то до средине првог семестра. :)

Ladno fakultet bibliotekastvo. Još malo pa će trebat fakultet da bi radio u butiku.

Заправо, људи код нас, а и сами студенти библиотекарства колико сам приметио, што је тужно, имају сасвим погрешну представу о том смеру. Имаш тамо студенте који размишљају ''Ја имам везу да радим у библиотеци, завршићу некако факс, забошћу се тамо и удаћу се за посао и живећемо хепили евр афтр.

Библиотекар, бре, треба да шије све остале људе у општој информисаности и да има ВЕОМА широко знање о свему и свачему. Нешто као професионални преводилац. То није занимање за свакога. Кад му дође неко у библиотеку и пита за литературу о, лупам, основима мостоградње, треба у глави да има све ауторе и све везано за то, да би могао да помогне клијенту да одабере право штиво. Ја сам на факсу срео зиљавуше са библиотекарства које нису знале шта је ''холокауст'', а да не помињемо нешто шире од тога. Има, наравно, људи који правилно доживљавају то што студирају, али такви су ретки. Углавном завршавају разни дудуци, па се после чудимо кад нас нека библиотекарка бело гледа на помен Љермонтова или Шелија.

Онолике рибиџоне на факсу, а они се набили у пирамиду да гледају утакмицу. Е, не бије нас за џабе глас да смо гејчине...

Па није било чисто мушко друштво. :)
Четири колегинице и двојица колега. Дакле, њих шесторо и ја седморо. :D

Џими, перхан је иначе опасан трол, само то ради на Вуки. :)
Скроз си у праву кад кажеш да библиотекарство није за свакога. Надам се да је Пуфна то схватила на прави начин.
И стварно сам сретао свакакве библиотекаре, имам осећај да доста њих ради без икакве дипломе.

Pa da, nisam upisala jer imam neke veze, da je tako odmah bih pocela sa radom u biblioteci, ne bih ni upisivala fax!
Iskreno se nadam da je bibliotekarstvo za mene, to mi je prva zelja, ali videcemo, ne bih da se sad opterecujem, na raspustu sam, zaboga! :)

Nekad sam mislio da je biti bibliotekar smorčina, sada mislim da je jedan od boljih poslova. Volio bih kad završim srpski da radim u biblioteci.

За то мораш да имаш партијску књижицу или тетку у матичној служби...

Šta da radi osoba koja zna savršeno engleski i ne može nikako da gi upiše zbog lošijeg uspeha u srednjoj? :/

da plati samofinansiranje... pa da odradi prvu i upadne na budzet... a za to vreme da odradi i par koleginica... da se otplati... racunaj jedno vece sa damom sumnjivog morala, od 50 do 100e... koliko koleginica treba da odradis da ti se isplati...

Šta da radi osoba koja zna savršeno engleski i ne može nikako da gi upiše zbog lošijeg uspeha u srednjoj? :/

Да добро спреми пријемни. Није толико тешко упасти ако се добро спреми пријемни, чак и ако је слаб успех из школе. Људи улазе на буџет са 82-83/100 поена. То није много, зар не?

Године кад сам ја уписивао је било потребно 88 поена за буџет.

Што се тиче колегиница, само ако си много туњав, смотан, незаинтересован или геј, нећеш успети ништа да збариш. :))

Узгред, шта то значи ''савршено знати енглески''?
Ево, ја знам боље од 90% колега и колегиница, сваким даном знам све више, пошто се и активно бавим језиком ван факса, и што га више знам - то сам више свестан да је то далеко од савршенства.

Moj brat od ujaka je takođe 'savršeno znao' engleski, samo kad je pošao u Ameriku, reka' mi je da je kurac zna' išta. Tako da to što Džimi kaže, što više znašto vidiš da fali sve više i više..