Prijava

Hvala druže Kosmajac

poceo da gledam paterson, dzarmus kao da mnogo voli sibice, u ovom filmu lik sakuplja sibice a u the limits of control ceo film likovi razmenjuju neke poruke u kutijama od sibice.bas bi ga pitao sta mu znaci to sa sibicama ali nemam njegov mail

inace, ako cenite zivot ne gledajte the limits of control

Još jedna preporuka za
http://www.imdb.com/title/tt4857264/?ref_=nv_sr_1 - Contratiempo

Nije lako napraviti baš dobar triler. Moraš da zajebavaš gledaoca ovako ili onako. Najviše mrzim kad dodaju neke elemente, kao "eee, zaboravih da kažem: tu se zadesio baš jedan moj drugar iz srednje, koji je ubijao mrave kao mali" i kao sad to je naknadni obrt.
Ovde je fora što tu neku naraciju glavnog lika prvo prihvataš kao istinu, a onda polako uvode neke alternativne scenarije i ti se polako gubiš, vidiš da može biti bilo šta, da su svi sumnjivi, da su ljudi besprizorni gadovi i spremni na sve i da niko nije nevin. Ne stvarno.
Onda te pri kraju filma okreću, obrću, majndfakuju i naposletku onako rezigniranog nataknu na masnu istinu. Koja je samo jedna.
Dobar scenario, solidna gluma - kad zamrziš nečiji lik i poželiš da ga gaziš walkmaxx patikom po licu, znaš da je dobro odglumljen.
8,5/10

E, gledam sad neki film i naletim opet na ovo Get Out i pročitam kratak opis, kaže:

A young African-American man visits his Caucasian girlfriend's mysterious family estate.

Haha, kad već nazivaju African-American crnce, belce moraju sa "kavkazijci", kakva retardija.

Da se ogradim, imao sam besplatno karte, a slab sam na naćose...

http://www.imdb.com/title/tt4630562/?ref_=nm_flmg_act_6

Do sada sam gledao samo prvi deo FnF franšize i neki koji sam uhvatio na TV nedavno (četvrti valjda), pa prvo što primećujem je da je ovo daleko odmaklo od klasične jurnjave kolima i uličnih trka. Više je u fazonu neke "Nemoguće misije" gde su prisutna i skupa vozila. Scene variraju od genijalnih, a realizovanih na ivici debilizma koliko su nerealne, do debilnih, ali genijalno zabavnih. Eto, tako nekako bih i opisao film. Akcione scene su stvarno vrhunske i kidanje je vizuelno generalno. Veliki minus su potenciranje nekih poruka kako je porodica važna i slično po deset puta u filmu i scene u kojima se žene tuku sa muškarcima.

Do jaja je kad je mozak na off, ili se ložiš na Šarliz Teron. Prvo je lako rešivo, drugo još lakše, a iz bioskopa sam izašao zadovoljniji nego posle nekih filmova koji se trude da budu "pametni".

TLDR, osim Šarliz Teron

http://www.imdb.com/title/tt0118528/ - Jeste Lametova verzija klasik i neke su replike preslikane, ali su ubacili malo modernih problema, plus Džek Lemon vs Džordž Skot - sudar titana. Vredno gledanja.

Naravno, Nikitin rimejk je neki drugi univerzum.

http://www.imdb.com/title/tt0813547/

Odlican film, zanimljiva prica, preporuka.

Zašto broto postaješ hipster :D

http://www.imdb.com/title/tt0164181/

Nista preterano originalno i malo predvidljivo al je ok gluma i ima neku atmosferu.

Nije lose,realna ocena.

Na b92 poceo american history x

Inglourious basterds u 22h na b92

Nije los. Kao Ves Anderson, bez dijabetisa, malo Vudija isto, bez Jeverjskih fora.

http://www.imdb.com/title/tt1440292/?ref_=nv_sr_1

Dajte neki sa prezajebanim plot twistom

pap, onaj španski od prije neki dan što je kačen