Prijava

Gledao ovo, a šćeri me pitaju: "Tata, ko će od dječaka prvi umrijeti?" Ostao bez teksta, jer sam na bilo kakvu muku i patnju djece toliko kivan da bih progrizo asfalt.

YouCantHandleTheTruћ
стварно? ја сам мислио да је то нека лимунада, па нисам ни гледао. погледаћу

Meni je bio onako. Previše zbrzan nekako. Dobro zamišljen ali mu fali tezina. Bas sam ceo film imao utisak da igra na kartu stradanja dece, a to mi se nije svidelo. Samo jos jedan od ok filmova sa tom tematikom. I u poređenju sa nekim drugim, ništa specijalno.

Dečak u prugastoj piTžami je odličan film. Nije Šindlerova Lista level, ali je odličan.

Bas sam ceo film imao utisak da igra na kartu stradanja dece, a to mi se nije svidelo.

Mislim jebote Reme, ne igra se na kartu stradanja dece, već je u moru pobijenih bila bar trećina dece. To je neizopštiva činjenica. Znači po tebi je onda Život je Lep isto išao na tu kartu i zato ti se ne sviđa? :)

Bolje odgledaj posle, posto Killing fields ne moze da se meri sa jebenim Ausvicem, a posle Ausvica sam bio u paklu ceo dan. Pa da ti ne pokvari utisak i ocekivanja. :D

Nemam pojma, nešto juče ceo dan razmišljam, pa možda i ne odem na polja smrti kada budem bio u Pnom Penh-u... Otkud znam nešto razmišljam da je mnogo loš trip i negativna energija, a i ovako kažu da ti već dovoljno bude bedak od gladne dece koja prose po Angkor-u i ostalim mestima u Kambodži... Nešto razmišljam možda i nisam toliki mazohista

Mislim jebote Reme, ne igra se na kartu stradanja dece, već je u moru pobijenih bila bar trećina dece. To je neizopštiva činjenica. Znači po tebi je onda Život je Lep isto išao na tu kartu i zato ti se ne sviđa? :)

Да, и управо игра искључиво на то. У фазону, тема је довољно сјебана да ми не морамо да се цимамо много. Филм је ок, али цео филм води као онаквом крају и као да те цео филм спремају за такав крај. Некако филм није дорастао тематици филма.

Живот је леп је са друге стране какве год да има моменте врхунски уобличена прича и заиста је један од најбољих филмова са том тематиком. Све. Много те бре више помери.

Pa da ali iako je priča verovatno fikcija , inspirisana je milionima događaja koji su se odigrali tokom Drugog Svetskog Rata, tako da ne možeš da kažeš da se "igra na kartu dece", kada je izginulo par miliona dece svakako... To je činjenica. I obično će se pre pričati o ubistvu deteta nego babe od sedamdeset godina. Jeste surovo, ali je tako. Imaš bistu male Milice koja je poginula 99', svi nju pamte, a poginulo je mnogo drugih ljudi. Kapiraš poentu? Ne bih rekao da se igra na tu kartu, već zločini nad decom pre dopiru do ljudi. Ne vidim ništa sporno u tome.
Da je Život je lep bolji, to je takođe istina.

http://www.imdb.com/title/tt1528100/?ref_=nm_flmg_act_6
Moderna ekranizacija Mojsija. Dobra gluma, odlična scenografija, dobri specijalni efekti.
Generalno, dosta skup fim i mislim da zaslužuje bolju ocenu.
Preporuka, vredi skinuti blu ray

http://www.imdb.com/title/tt0366777/?ref_=wl_li_i ovo isto je l gledao neko ?
http://www.imdb.com/title/tt0101516/?ref_=wl_li_i ovo sve isto odlazem, mora biti zanimljiva prica bagzi jbt plus 2 oskara ali me ocena odbija...
http://www.imdb.com/title/tt1174732/?ref_=wl_li_i a ovo ?

? ?

Kako se zove Američki glumac, mator je poprilično, sed, ima bele brkove, mršav, tražim jedan film i sl. a ne mogu da se setim ni naziva, ni njegovog imena.

доналд сатерленд?

Buš, filmu zameram što nije dobro preneo ni delić te tragedije, čini mi se. Uzgred, moje mišljenje je da film ima reputaciju odličnog baš zbog toga što smo svi osetljivi/osetljiviji na stradanje dece, a ne zbog nekih preteranih filmskih kvaliteta. Sama tematika filma je dovoljno jeziva i cela priča oko WW2 je već dovoljno poznata priča. Upravo je u tom pogledu ostao prosečan. Nekako, nedostaje gradacija u filmu, likovi su nekako šturi i nisu razrađeni kako valja, film je prekratak za tematiku kojom se bavi. Jednostavno, imam utisak prevelike konciznosti.

- Bio WW2
- Poginulo toliko i toliko ljudi.
- Poginuo taj i taj.
- Velika tragedija.

Veći efekat na moje raspoloženje je imalo to što sam siguran da su se dešavale takve stvari, nego što me je film naterao da "proživljavam" makar delić toga.

Pritom, nisam ja rekao da je loš film. Samo je onako, prosečan. Ne ostavlja te slomljenog, ljutog, sjebanog, ne ureže ti se u sećanje, već samo daje nagoveštaj svega toga. Budeš sjeban, ali kroz 20 minuta kao da ga nisi gledao. Neki drugi (gore navedeni ostavljaju mnogo jači utisak, i šamaraju te tim događajima kad god ti ti filmovi padnu na pamet).

Nekako, možda mi samo nije legao film u trenutku kada sam gledao, ali ne verujem. Jednostavno, Život je lep je remek delo u odnosu na ovo, i zasigurno jedna od boljih sa tom tematikom. Šindlerova lista isto.

Život je lep je remek delo u odnosu na ovo, i zasigurno jedna od boljih sa tom tematikom. Šindlerova lista isto.

Pa, da. Ovo je sigurno tako. Ne mogu da se setim ni jednog filma koji bi mogao da prismrdi što se te tematike tiče.

http://www.imdb.com/title/tt0110882/
odlican
osveta, krug, andric - samo u filmu. i kao sto uvek bude - svoji ubijaju svoje.
al spere kisa.

За тај сам већ више пута прочитао да кида.

skida se +1

donald saterlend americki majkl kejn