Prijava

E treba mi pomoc.. Koje zice da uzmem za ortaka tek je poceo da svira na nekoj staroj gitari, pa ne znam koje zice da uzmem ne razumem se bas... Metalne zice

Pretpostavljam da je akustična gitara. Ja bih lično stavio bilo koje jedanaestice za akustičnu gitaru, mada moš duzmeš i desetke ako je nježniji(xD) i neće mnogo da napreže prste na početku. Što se tiče brendova, biće mu isti kurac šta god da kupiš.

Ma, da, isti mu kurac, šatro različita legura, neće provaliti razliku, nema sile. Al, opet, ipak bih ja išao na jedanaestice, pretpostavljam da će uglavnom svirati otvorene akorde, ono, trzalicom rke-koke gore dole, imaće bolji ton. Ako mu i budu debele, a ne bi trebalo, nek stavi desetke za mesec-dva kad mu se ove ubajate i eto.

Ovo je pola softversko, pola muzičko pitanje.

Uzeo sam mikrofon AT2050 - http://recordinghacks.com/microphones/Audio-Technica/AT2050

E sad, stari mirofon radi, al' ovaj ne jebe živu silu. Imam eksternu zvučnu, imam fantomsko napajanje, sve uradim što kontam da treba, al' i dalje ne jebe živu silu.

E sad, ako neko ima neki konstruktivan savet, bio bih mu mnogo zvahvalan, jer lupam glavu s' ovim kurcem već 3 sata.

300e za mikrofon?
vrati Zhajku odma pare sto si mu oteo (70din)

E sad, ako neko ima neki konstruktivan savet, bio bih mu mnogo zvahvalan, jer lupam glavu s' ovim kurcem već 3 sata.

Jes' prob'o da ga lagano maziš usnama?

Imam par pitanja za vas. Los mi je zvuk kad koristim pojacalo i neku od pedala koje imam. Gitara je Squier Bullet Strat, pojacalo je Fender Frontman 10G, pedale su Double muff nano i metal muff nano. Zvuk je previse mutan, bas je izrazito naglasen cak i kada ga skroz smanjim na pojacalu. Koristim slusalice, mozda je zato problem, ali kad npr. ne koristim nijednu pedalu nego gain sa pojacala mnogo bolje zvuci. Jel imate neku ideju kako to mogu da razresim?
Drugo pitanje je da li se isplati uzimati Fender Mustang II pojačalo za gitaru? Trenutno je na rasprodaji, ima u sebi spremne efekte, malo sam istrazivao na internetu i ljudi ga uglavnom hvale, ali me interesuje da cujem da li je neko od vas imao iskustva sa njim?

Koristim slusalice, mozda je zato problem, ali kad npr. ne koristim nijednu pedalu nego gain sa pojacala mnogo bolje zvuci.

Нисам разумео, јесу ли ти прикључене слушалице кад користиш педалу? Питам те јер се и мени дешава исто да кад прикључим слушалице, невезано да ли користим педалу или овердрајв на појачалу, да ми је звук ужасан. Мислим да је проблем у слушалицама, али да сачекамо Селта и Чавеза, сигурно знају у чему је проблем.

znam kurac moj :)

znaš i moj ;) ;) ;)

Prikljucene su mi slusalice, nisu krs, neke studijske su. Samo pojacalo i nije neko, imam ga 4, 5 godina i nisam ga bas nesto cuvao. Mozda su i zice problem jer sam stavio neke desetke koje su uglavnom namenjene za drop tuning.

Pa vidi, ja imam studijske, kad ih na komp uključim, zvuk je do jaja, šta god puštao. Sad, ja ih mećem u eksternu, Focusrite 2i2, karticu, kontam da to pravi razliku. I klin i distorzija se čuju fantastično. Nisam ih stavljao u pojačalo jer ga sad retko i koristim, tako da ne bih hteo da lupam.

Moguće je da ti je skrnavo pojačalo. Ako imaš prilike, probaj ih na nečijem tuđem pojačalu pa uporedi.

Gitara je Squier Bullet Strat

У суштини, ово је одговор. Имам исту и скроз је никакав звук на појачалу, а кад прикључим другу, приметна је крупна разлика.

Pa verujem da je to glavni problem, ali trenutno nemam nameru da ulazem u novu gitaru pa trazim neko alternativno resenje. OK, hvala na odgovorima.

Играј се онда са еквилајзерима и на појачалу и на педалама, мислим да је то једина помоћ, све док не нађеш неки океј и солидан звук, који није мутан, а да опет није ни продоран и оштар превише.