Prijava

Armin, ja sam nabavio digitalni klavir pre neke dve godine, što znači da sam te početničke muke prešao relativno skoro. Najbolje je da gledaš par dana "absolute piano beginner" klipove gde te uči kako da sedneš za klavir i kako da držiš šake na dirkama jer i ovo možeš zajebati(ja sam isprva uspeo da zajebem), pa još par klipova gde te ovlaš nauči elementarnoj teoriji(šta je oktava, akord, skala...) i odma nakon toga da pređeš na "easy piano tutorial" klipove gde ti ide pojednostavljena verzija konkretne pesme na ekranu i pokazuje kad koju dirku da stisneš. Ne može jednostavnije, a zanimljivije, a usput se upoznaš s instrumentom bolje nego da ti čas drži neka babuskera, penzionisana nastavnica muzičkog.

na ovaj fazon
https://www.youtube.com/watch?v=aCJxjDzyAT8

Onda pređeš na teže verzije, a ako i njih prevaziđeš, već će ti i samom biti jasno dal ti trebaju časovi i koliko ozbiljno sviranje želiš da dostigneš.

pa problem je sto nemam na cemu da vezbam xD koliko je neki kurtonski klavir bar 10k e jbt, a za koliko moze digitalni da se uzme ?
nista ne planiram ozbiljno za sada, eto ideja mi se javila da bih voleo da naucim, gledao sam za pocetak kako se cita sheet music i polako gde je sta na klaviru, ali kurac kad nemas gde u praksi da vidis jbg

Ma kakav pravi klavir, teraj to u pizdu materinu. Ja uzeo ovo za 350 evra, imaš i ovo, ova dva su minimum minimuma, al više nego dovoljni za učenje, weruj mi. Doduše, sad mi žao što nisam uložio još stotinak evra preko za neke naprcanije dirke, al bože moj.

Može da se nađe povremeno neka sprava za 200-300 evra na oglasima, ali baš baš retko isplivavaju.

ali kurac kad nemas gde u praksi da vidis jbg

pakao, nema od toga ništa

pa da, ocekivao sam bar par stotina da je, bas mnogo sada da dajem za "hobi"
eh jednog dana

ako ne znaš šta ti je cilj, znači, da pokažeš prstom i kažeš: ovako nešto oću da umem da odsviram, onda ti džabe vežbanje

Pa sve sto znam, znam iz razloga sto sam uperio prst i rekaao, ocu i ja ovako ocu pesmu da sviram :`)

Onda si na konju. Sad upiri prstom u nešto zajebanije. ;-)))

Armin, svaki put kad čujem takvu izjavu, od tuge mi osedi jedna dlaka na glavi...JEBEM TI DRŽAVU

Možeš eventualno da se nakrpiš na 100-150 evra za midi kontroler s 88 dirki, al dirke nisu otežane i nemaš osećaj klavira s njim.

jbg moram biti REALISTA

hej @Radjard, može li neki update vezan za onu ozbiljnije produciranu verziju Đigola koju si nekad davno spominjao da planiraš da snimiš? Ono sa vokarua je prejebalo keve i sećam se da smo te pujdali da uradiš to u nekom finom kvalitetu da imamo za ringtonove i reko si da će biti (xD), pa ono... Ima li šta od toga? Pozdrav o/

Davno sam ovde postavio pitanje kad sam kupovao elektricnu gitaru starijem sinu, u medjuvremenu i mladji poso u muzicku, ide vreme.
E sad nesto stariji prica da kupi ukulele, svidja mu se sto je mali pa da ga lako nosi u skolu, ono zenske i tako, a ne bi da vuklja Yamahu.
Ja sam rad da im kupim da imaju razne gitare, za sad imaju dve zicane krsevi, Yamahu klasicnu, i Squire Bullet, i pojacalce neko Laney.
Koliko sam gledao, ukulelea ima u raznim stimovima, koji kupiti? Ili je za to sto on hoce mozda bolji gitalele sa sest zica? Vredi li to cemu? Jel vrsi posao za to sto on misli? Ili da ne bacamo pare na to nego da kupi krstenu zicanu (western) gitaru.

Ukulele je oko 25€, jbg sad ne razumem se u štimove. Super je za zajebanciju, ali ako već umeju da sviraju/kreću u muzičku školu, onda bolje krštena gitara.

Danas sam pokupio novu gitaru, custom made kod čoveka u Rumenci.

Gibson P-498T u bridge poziciji
Seymour Duncan SSP-90 3N u neck poziciji
Planet Waves locking čivije
Babicz bridge

Vrat i fretbord od javora, telo od lipe, sa slojem javora preko.

http://i.imgur.com/SMrBsF7.jpg
http://i.imgur.com/zYMoB3e.jpg
http://i.imgur.com/G9FpHhQ.jpg
http://i.imgur.com/dgF2joE.jpg

uvek sam se plašio hendmejd sprava, al ovo deluje jako ljubazno

tom anderson iz rumenke

kolko para

630 evra ukupno, odlično radi lik, Radovan "Ploughman" Jovičić, pogledaj na fejsu. Kupio sam na thomann-u sve delove, oko 370 evra me je izašlo (čivije, bridge, magneti, knobovi, jack, svič, ferule i šrafovi za vrat, kaiš, ferule za žice u telu, string trees i strap lockovi) i 260 evra drvo i ruke. Odlično radi, svakom ko ima para preporučujem da pravi gitaru ovako, dobiješ 10x bolje nego fabričku. Ne mora da se potroši ovoliko para koliko sam ja, može i malo jeftinija oprema da se uzme. Recimo ovaj magnet Gibsonov, P-498T ide u Les Paul Custom gitare od preko 3000 evra. Evo primer iz Mitrosa, gitara od 550 soma dinara ima isti magnet koji sam uzeo za 77 evra... lolčina.

http://www.mitrosmusic.com/proizvod/17661-Gibson-Les-Paul-Custom-AW/

Има у Параћину још један човек који прави гитаре, зове се Синиша Селић. Ово што Чак каже, неретко су тако прављене гитаре боље одрађене од фабричких. Сам одредиш модел, боју, магнете, одмах имаш добро искотирану гитару. Ако будем куповао нову електричну гитару, узећу ручно рађену.

Ja sam s matorim pravio sebi gitaru, nismo imali nikakvo početno znanje, al' eno vec čini mi se 5 godina da ima, drži se vrlo dobro. Uleteli mi solidni magneti, može komotno da se meri s gitarama u rangu 300-400 evra, shodno ulogu od nekih stotinak.

Ima li ko iskustva sa onim usb zvučnim karticama malim, treba mi nešto tako da mogu da povežem električnu na laptop, valja li to ičemu?