Prijava
   

Glava mu k'o šinik

Izuzetno glavata osoba. Inače, reč šinik ima više značenja. Negde je to mera za površinu (10 ari), negde se tako naziva oveća tepsija, a negde tako naziva i pojilo za stoku.

Lomnica kod Despotovca, utakmica Lomnica - Resava Bukovac

- OK, momci, došli smo po bod i moramo da ga izvučemo kako znamo i umemo. Šule, Dačo. Ima da se zalepite za njihove napadače, da ih bijete 90 minuta, al' pomalo, a ne onako kako umete pa da posle 10 minuta igramo sa 9 igrača. Aco, Mladene, 'oću da mi špartate uz aut liniju svih 90 minuta, ali nemoj da mi se ne vraćate, lično ću vam noge polomiti. Simke, ti znaš. Kvari igru, udaraj, ali ne previše. Deki, ti ne driblaj i ne zadržavaj loptu previše, čuvaj noge. Miki, ti levo, a ti, Dragane, kao i uvek desno.
- Šefe, je l' mogu ja da igram levo, a Miki desno?
- Munem, malo! Neću! Igraj ti desno, sam si tako hteo iako si levak. Nego nećeš da te čuva onaj njihov Mika.
- Jeste, Dragane, ti si sam rekao da 'oćeš da igraš desno, jer leva noga ti dalje od aut linije, pa ti je lakše da driblaš. Pa šta ako će Mika Drvoseča da te čuva?
- Ama šefe, gde da igram protiv njega? Pogledaj ga, koliki je! Pa samo mu je glava k'o šinik, a za noge i ruke da ne pričam.
- Pa šta? Sam si rek'o da si najbrži fudbaler i najbolji dribler u okrugu, pa tebe zovu Roben iz Strmosten. Trči malo više i malo brže, Arjen! Za šta smo dali dve krave simentalke za tebe?
___________________________________________________
NIJE PISANO ZA TAKMIČENJE KOMPAREJŠN

Komentari

Ахахаха!
Зидан из Багрдан!