Prijava
   

Glava šećera

Pripovetka Milovana Glišića koja svojim slatkim naslovom nimalo ne nagoveštava samu radnju i njen pomalo zastrašujuć razvoj.

Komentari

o cemu se bese radi tu?

То је прича о неком капетану Сармашевићу који глоби све своје сељаке, искоришћава их, (углавном се ради о друштвеној неједнакости), а највише од њих материјално и ментално страда сељак Радан-њега у филму одлично глуми Берчек, који чак и поремети памећу и стално му се привиђа неко црно дете које се церека, и које му је наводно једне ноћи на гробљу загризло главу шећера што је хтео да је поклони капетану и окрњило је види га у облацима, у бунару, у реци-човек потпуно скрене. Ја сам гледала филм као баш мала и сећам се да дуго нисам смела да заспим и да сам пар пута и сањала оно црно дете. Е да, имаш причу на овом линку: http://www.tvorac-grada.com/knjige/milovanglisic/glava.html

А имаш и на Јутјубу сцене из филма:

http://www.youtube.com/watch?v=P2ModvPim5c

Inace ova prica je (bar po meni) napisana kao komedija,i iskodao sam se od smeha kad sam je citao.Zbog cega je adaptirana kao horor/drama ne znam.

Да, ту си у праву, уопште немаш тај осећај страха док читаш причу, у драми је то све појачано до те мере да ако си мало дете не можеш после ноћима да спаваш.