Prijava
   

Glumci

Najodvratnija fela ljudi. Majstori proseravanja

Te, mi smo kultura, vidi kako sam ja kulturan idem u Prištinu da radim sa Albancima, imam šal, kosa mi razbarušena, glas mi baršunast, rečnik mi bršljanast, ova zemlja je baruština samo sam ja zlatna ribica. Te, nema para za kulturu, ček, ček, da skinem zlatan sat što pet minuta kasni u džepu mi burma mijanmar i mir-jam, te nama fale kostimi Gorica Popović sve raširila. Pa onda, te reprizirate Bulji život a nama ni dinara, nema Svetlana Bojković za votku u bifeu 212 a ne, ništa, ustvari ide u Finsku našla petog muža, Milana Panića čika Avrama ambasadora. Te onda, ne dajem ja izjave za medije al ajd za GloriHolijuLisuLeuSalmonelu da se slikam s novom pičokom pa da idem da živim na selo bez seljaka koje ću inače sam da podignem da izgleda ko Zlatibor al ne, ne, to je selo, Beograd je perbrz. Te ja ne gledam televiziju al ne izbivam s nje, milje me vazda šašolji po glavi Kusturica mi gatao na travi. Te ju, ju, ju, šta se nakotilo, nabujao šljam razvrat i poroci daleko negde ko zna gde Šerpadžija recituje Disa Džoliju, ti ljubiš a ja ne. A onda me evo sedim u emisiji između dve Starajine sise ispale iz Blica, ruzmarin još nosam na puloveru što ga nosio Tihi, saću vam odrecitujem Miku Antića pa da zajebavamo Mimu Karadžića za klempave uši i da ga pitamo dal je napoželjniji neženja. A on da šacuje Vasiljević Mirku, večno trudnu koju vara muž Vujadin Boškov il Aladin jebem li ga. Mislim ipak Vujadin. A tebe Muzafere što čitaš ovo nek još jebe Stojadin, kvačilo ti nisko hvata.

Sikter bre! Ko da ste vi jedino umetnici balego sujetna što vam zavide sitni brabonjci, koji balega neće postati, jer jebiga, iz drugog dupeta ispadaju ma koliko se uvlačili u ovo koje vas štancuje, a štancuje vas bogami, i to vas baš onako sere. Pa kad se, daske vam ispolirane jebem, što vam život višnji i nižnji novgorod znače i format 16 9 jebem pa mi na Kvadru svi ljudi dolikefalni ko Norvežani, neki slikar žalio na nešto ili kad je imao toliko prostora u medijima a da nije Tapi, il neki vajar, a da nije čuvar zoo vrta, ili šta znam, baletan, grnčar, kosmonaut il drugi neki umetnik. Pa kad je neki pesn... dobro o pesnicima da ne govorimo to je baš bedno, oni su, što se kaže, mukice.

I što bi reko neki časni pradeda da je živ sad (a pradede su po difoltu časne) more pre 100 godina to je bre sve bilo smatrano za cirkuzante, bilo sramota otići u glumce za ozbiljna čoveka tipa maramica markizet, a sad voleo me ceo džet set, i moj veliki drugar i prijatelj Kemiš. Pa, zar zbogom prvog nerođenog sina da dam u glumce, sestru i nevestu Miklošu Bikoviću što slabo poznaje Sentomaš al ipak stigne do Montevidea s Bjelom što se ispovraća po sred bidea.
Ajde bre, u dunđeraj ima svi da odemo kako tradicija nalaže, a i Pekić. Da gradimo fabrike i dimnjake bre! Odnosno, zgrade od pet spratova za investitora koji želi da ostane anoniman, ko i svi dobrotvori. Pardon, Dobrootrovi. Dobrotvorovi. Smradovi.

Da, iz ovoga izuzimam glumce iz pozorišta po manjim gradovima, njima svaka čast, a i Milana Srdoča.

Literatura:
Živojin Pavlović, Ispljuvak pun krvi - dnevnik "68

- U Srbiji je, znate, jako teško biti glumac, svome detetu to nikad ne bih dozvolio, ali znate kako, sva tri sina upisala glumu a da nisam znao, sad smo kolege i takmičimo se ko će da bude bolji, mada kažem vam, ova najmlađa ćerka ima tek da nas šije, sad je na drugoj godini, zvao me Ivan Bekjarev sa Megaglume da potvrdi karte za Zvezdu pa kaže bokte ova tvoja bolja i od tebe i od mene...

Tanja Peternik u predorgazmičkom stanju: A šta kaže supruga?

(A suprugu boli ćošak od lajsne da glumi više, uzela nacionanu penziju, pa zebava po ceo dan Evu Ras telefonom što ova nema leba da jede, ni đevrek u pičku da stavi, a ova joj psuje na mađarskom placentu krvavu)

- Pa supruga kaže ono što je Šekspir jednom rekao... pa kaže...
Bogovi, oče, daju krompir ljudima
od svih blaga što je blago najveće!

-Tanja Peternek piški i skvirtuje u gaće i na vrhuncu se preobražava u...

...Leposavu Kiš!: ajde Sale kreni i ti s pesmom da podržiš Šejkspira!

Sale: Pogled mi tvooooj srce Dačije
jer ja sam glumac govno pačije!
I gotov sam za pare sve da uradim
i svako dupe izljubim!
Oooo za tvoje me daske boli...

Komentari

zato sto je vise od 2000 reci +

bravo+ pročitala, iako je dugačka.

Fala, a jes podugacko te dodaj ovo te dodaj ono, al reko ono, zebancija, aj da šibnem ovde kad sam već piso...

Baš si se potrudio.+++

Kad se džabalebarenje podigne na umetnički nivo i začini visokim obrazovanjem-to je gluma.

Glumac, bre, glumi i ne kenja. Ko je pročitao intervju Zorana Radmilovića u kome opisuje kako se skijao u nekom Kirhenu?!

Koga boli uvo što im je teško na setu, što su odbili do sada tri scenarija za poslednjih 7 minuta?!
Isti su kao sav običan svet.
Nemaju posla pa rade kao voditelji bljutavih kvizova i kvazivesti. Mora, bre, od nečeg da se živi. Aplauzom se ne kupuje lebac.
E, baš...

Popij pivo, iščiliraj.

Патрик ко из топа....+

Има јаких момената.

Fala jevđo i ostali. Baš to, majav, i što su bre poznatiji to više kukaju. Zbog toga i rekoh ovo na kraju za ove nepoznate glumce. Inače ovaj rabarušeni na početku je Miki Manojlović. Skoro ga negde slušah, ono je stepen proseravanja ne znam koji. Na stranu što je glumčina.

Jebem ih u usta smrdljiva, najveci seratori ti glumci. Pluscina

ја дадок плус, па нек цркну душмани! само, нећу ти опростити што ниси поменуо како раде рекламе за Најлепше жеље и иду на ждеру за Џ кад неки грандовац отвори кафану....ма шта курац, ево и омиљена!

Fala, fala... Jebiga, Vukohod ima tu još svašta da se doda :)

Plus, zvizda (hehe), naklon, aplauz +*

Hvala Mile, hvala hajlenderu :)

Сергије Троицки, „Услови за ступање у клир” (из Канонског права):
"...Свето Писмо тражи да он (кандидат за свештеника) има 'и добро сведочанство од оних који су на пољу, да не би пао у срамоту'". Због тога, како фактичка, тако и правна инфамија представљају сметњу за рукоположење. У вези с тим, сметњу представљају и професије које се сматрају инфамним. На пример, у Риму и Византији инфамним су се сматрали глумци и лакрдијаши. Правила забрањују не само да таква лица буду клирици, него и лица која су ожењена глумицама."
Инфамија (lat. infamia): ружан глас, нечасност, бешчасност, бесрамност, нискост, гадост, срамота, ругло.

haha eto frajkore nekad se znao red, sve je nekad bilo bolje sad ništa ne valja... da da samo sada su glumci prvosveštenici tzv građanskog klira...

sad čitajući ovu definiciju imam mali transfer blama al ok suština tu je, al moglo je to lakše malo... i dalje mislim da su najveći majstori proseravanja nema tu šta

btw proveri poruke

Листао, занимало ме да ли је нешто дефинисано, па нашао ово.
Шта год да се на ту тему напише, све је "лакше" од њихових неподношљивих особина које си описао. Приватно, има међу њима нормалних, чак и драгих људи, али претежу они који своју надобудност не могу да сакрију.

btw proveri poruke

Проверио, нису се стекли технички услови.