Prijava · Registracija
63 : 7
16-em-plus     16-em-minus
64 : 7
63 : 8

Gradić Pejton (Peyton Place)

Prva maratonska televizijska serija(514 epizoda) koja je prikazivana u našoj zemlji krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih godina XX veka i koja je kod nas doživela neviđenu popularnost.
U to vreme se smatrala totalnom sapunicom, šundom i sramotno komercijalnom, ali ako se uporedi na umetničkom nivou sa današnjim sapunicama, deluje kao da su "Gradić Pejton" režirali Almodovar, Bunjuel i Felini zajedno.
Inače, u toj sapunici su glumci bili Mia Farrow, Ryan O'Neal, Dorothy Malone i tako to...

Slavu "Gradića Pejtona" nije uspela da pomuti nijedna druga TV serija i nema čoveka koji nikada nije čuo za "Gradić Pejton", pa makar mu ni roditelji nisu bili rođeni onda kada se on prikazivao...

Na prostorima bivše Jugoslavije, i posle 40 godina od poslednjeg prikazivanja, još uvek je veoma čest naziv za naselja ili kvartove gradova sa stanovnicima koji su po nečemu zanimljiviji ili živopisniji nego što je to uobičajeno.

Fejsbuk komentari

Komentari

Thumb_steve_o
16-em-cross

Duče

+, ћале ми увек спомиње.

Thumb_kurd_borbensince
16-em-cross

Kurd

Ma ja sam rođen '68 i samo pamtim opsednutost tom serijom, ali nikako ne mogu da se setim da sam to i nekada gledao na TV-u.
Jbg, imao sam 4 godine kad je prestala da se prikazuje. :-)

Thumb_karikatura
16-em-cross

Bruce

u mom selu jedno naselje zovu gradić Pejton... jebemliga zašto...

Thumb_7084
16-em-cross

Akrоbata

Ha, živim u kvartu koji se tako zove :)
+

Thumb_kurd_borbensince
16-em-cross

Kurd

Pa svako "specifično" naselje ima taj naziv.
Skoro svaki grad ima neki svoj "Gradić Pejton" ili kao svoj deo ili negde u svojoj blizini...

Thumb_kajgana
16-em-cross

deky_aod

Ima na Vračaru, Čubura, onaj jedan blok što ga zovu Pejton, mislim da je ulica Dubljanska, nekada sam stanovao tu. Sećam se da je u oglasima pisalo, "Garsonjera, gradić Pejton, novo, 150E..."

Thumb_scarlet_leto
16-em-cross

Natnat

Ne sećam se ni ja serije, rodila sam se kad je prestala da se prikazuje, ali znam da su moji stalno govorili da joj ni jedna posle nije bila ravna...i sećam se tatinih singl ploča sa muzikom iz serije.