Prijava
   

Izbušen stolnjak

Esencija enterijera svake tvrdokorne kafančuge koja drži do sebe. Znak memle i oronulosti mesta ali i pokazatelj dobrog provoda: jelo se, pilo se, slavilo se i pre svega - živelo se. Otuda i rupčage na kariranim stolnjacima, da svedoče o prolaznosti i pijanstvima koja su se prepričavala. Svaka progorela rupa je priča za sebe, bilo slučajna ili namerna, u momentima kad pesma i život bace u sevdah.

Jeb'ga bajo, kad cigani opletu Angelovu ''Priču o nama'' ili Tomino ''Dno života'' vadi se ono malo preostale mesečne plate iz skrivenih štekova u jakni i lomi ionako oskudan inventar - ko će još da misli o tome gde je završio žar cigarete...

- Aj' banemo ovde, vidi kako dobro mesto.
- Ma zajebi me s ovim pederskim kafićima za dokonu studentariju, ako nema probušenog stolnjaka ne ulazim!

Komentari

svi moji slavski stolnjaci progoreni +

Esencija enterijera svake tvrdokorne kafančuge koja drži do sebe. Znak memle i oronulosti mesta ali i pokazatelj dobrog provoda: jelo se, pilo se, slavilo se i pre svega - živelo se. Otuda i rupčage na kariranim stolnjacima, da svedoče o prolaznosti i pijanstvima koja su se prepričavala. Svaka progorela rupa je priča za sebe, bilo slučajna ili namerna, u momentima kad pesma i život bace u sevdah.

Kako je ceo kontekst dobar. Pečat kafane s dušom, bravo!

Dobro je dok nijesu farmerice ili sicevi u auto +

Kosmo, tako i treba!

Kvejk, gledao sam da što verodostojnije prikažem, a da opet ne bude Rat i mir. Ali sama ta memla, enterijer se teško može opisati rečima, jedini koji bi to umeo sa Vuke da sastavi je Nitkov zvizdi sa svojim deskriptivnim defkama :)

Ovo je istinita priča... ja i ortak kao studenti, pre koju godinu u Nišu, nalutamo onako bzvz u jednu prčvaru oko ponoći... naručino tamo onako socijalno, čevape i vino neko najjeftinije... i sve je bilo ok. Kad da krenemo kući i da platimo dolazi konobar tj. kuvar, pi-ar, gazda... on je tu sve, i kaže... momci ja ovde častim kad mi dođu novi gosti. Neverovatno, to nikada ne videh do tada... gazda nama plaća račun... Insistarali mi da platimo, ali ne biva...
Posle smo išli tamo mnogo puta, sve skromno, starinski, kao iz spotova Tome i odnesenog Sinana... ali cela ta atmosfera sa dušom, maltene jedna ekipa gostiju, obavezno sto za laureate i sve to... neprocenjvo!

Neđe piješ dvije godine i nijednu turu pića te ne časte.

Klasa. Živeo kafanski realizam! +++

За освојено прво место на такмичењу "Појзенизам".

a i da nije za nagradu, trebalo je odabrati davno +

Konačno odabrana.

Bravo, mada moram malo cepidlaciti, bez drugog pasusa bi bila savrsena.

Esencija enterijera svake tvrdokorne kafančuge koja drži do sebe.

Оно кад већ прва реченица објашњава.

jao zestoke kafandzije...
kladim se da ovde medju ovim komentatorima ima ukupno 6-7 odlazaka u ovakve kafane ukupno.

Dokle vise sa tim vukajlijaskim preterivanjem i proseravanjem oko ovih muzijackih tema, pogotovo onih koji uopste nisu takvi zapravo nego na silu pokusavaju da glume muzijake.

Nabijem vam stolnjak sa rupom od cigare sestrinom keru u dupe

Nabijem vam stolnjak sa rupom od cigare sestrinom keru u dupe

Jel ovo onaj momenat kada ja tebi treba da kažem ''nabijem te na kurac majmunčino''?

Ko ovde glumi ''mužjake''? Na osnovu čega se to da zaključiti?
Idi u bilo koju kafanicu od Ustaničke do Grocke, svaka druga ima probušene stolnjake. I u skoro svakoj sam bio. I u svakoj pijani matorci smaraju konobarice, toga sam se nagledao.
Na tv-u ako ga uopšte ima piči neka tekma ili dm sat, unutra vrelo ko u rerni, zadimljeno i obavezno neki ''žestoki kafandžija'', obično redovan gost, pravi sranja ili se dernja dok pepeo i žar pljuge leti na sve strane.

Da, obilazim takva mesta. Rado. Ne, nisam jedan od tih tipova ljudi koje sam opisao niti to želim da budem. Ali dovoljno sam ih se nagledao i naslušao da znam kako razmišljaju. I znam koliko ''Priča o nama'' ume da pogodi.

Poenta je preneti duh atmosfere, a to radim kao ''posmatrač'' (onaj koji popije par piva ili tursku svejedno, vidi svakakve scene i ode), ne kao akter (onaj koji zapravo buši stolnjak i peglira po 306-ici u šest ujutro).

sta sad ti meni pojasnjavas kako treba da izgleda rupa od kafane...naposecivao sam se i takvih krdo, poenta je da je na ovom fejk sajtu sa fejk ljudima ustaljeno misljenje da ako se ponasaju kao retardirane kamiondzije da ce to da ih deklarise kao neke muzijake...a istina je ustvari da zive od 5000 dzeparca sto im matorci posalju, tj od tih muzijaka balkanskih kako se predstavljaju ovde nema nista u stvarnosti.

Poenta je i sto onda neki pajser koji nema svoje ja vidi kako ovde svi pljuju te fensi kafane ili kako se vec zovu, pa pocne i on sebe da ubedjuje kako je uber kul sedeti u nekoj rupi od kafane gde zenska noga ne kroci nikad, a pored tebe ispod radijatora stoji otrov za pacove...uuu kako je to samo kulll

Mi koji wolimo kafanitze sa otrowom za patzove lajk :* ^^ <3

poenta je da je na ovom fejk sajtu sa fejk ljudima ustaljeno misljenje da ako se ponasaju kao retardirane kamiondzije da ce to da ih deklarise kao neke muzijake...

Pa ovo si ti jedini uradio. I deklasiran si kao uber kul lik, mužijak, imaš svoje ja, itd. ne moraš da nastavljaš, preobjasnio si.

Poenta je i sto onda neki pajser koji nema svoje ja vidi kako ovde svi pljuju te fensi kafane ili kako se vec zovu

Hahaha, lik objašnjavaa psihologiju stereotipa mase. E sad si još kulji!
p.s

Jel ovo onaj momenat kada ja tebi treba da kažem ''nabijem te na kurac majmunčino''?

Bilo bi preuranjeno, evo tek sad je momenat.

Xaxaxa šta se primate na Pezosa?

Samo noob može neke dizelaške enterijere i konobare u crne košulje staviti kao prioritet nad jelom i pićem. Paninaro će potvrdit.

Имаш кафане где идеш да једеш к'о човек. Неки их зову ресторанима.
Имаш кафане где идеш да попијеш коју брљу, да скачеш по столовима и ваташ певаљку док јој на дисплеју мобилног показујеш да ти пева "Авлије, авлије". То су ти класичне крчме, механе и биртије са живом музиком које се на Вукајлији често називају правим кафанама.
Имаш кафане које су уствари клабане, неуспели хибрид ноћногклуба и кафане, које нити имају људски храну, често не држе до хигијене иако делују налицкано (газде потроше паре на ентеријер, а немају ни исправну славину и водокотлић у ВЦ-у), а музику чешће пуштају (неке имају Ди Џеја), него што свирају.
Ди Џеј и кафана - не, никако!

Ретке су кафане које држе до хигијене и квалитета хране и које истовремено нуде добру живу музику,

pezos preobjasnio

Ретке су кафане које држе до хигијене и квалитета хране и које истовремено нуде добру живу музику,

To se sad zove etno konoba - krcma.