Prijava
   

Kada se sve kockice slože

Firenca, Italija. Ekskurzija u četvrtom razredu gimnazije. Već je sredina novembra i poslednji znaci toplog vremena i miholjskog leta su prošli. Posle laganog doručka i obilaska nekoliko istorijskih lokacija posetu nastavljamo u galeriji Ufici. Posle više sati boravka u zatvorenom prostoru konačno izlazimo napolje. Istog trenutka oštar jesenji vazduh zamenjuje ustajali vazduh iz galerije i uzbuđuje čulo mirisa. Topli zrak sunca posle ko zna koliko vremena prvi put pada na lice, lagano ga milujući. A u pozadini virtuoz na gitari svira ovu stvar, koja se odbija od stare zidove renesansnih zgrada budeći ponovo duh stare Italije. Žmarci ti prodilaze celim telom. I tada se to događa. Jedan od onih retkih trenutaka apsolutne euforije, blagostanja i sreće. Ne znaš zašto ali jednostavno si srećan. Kao da je neko rukom odneo svaku moguću brigu na svetu i ostavio te u tom jednom neverovatnom trenutku, kojih nećeš doživeti previše u životu ali za koje vredi živeti. Hrišćani kažu da su nam ti momenti Božji način da nam pokaže kako je živeti u raju. Na dalekom istoku bi to možda nazvali nirvanom. Ja ipak tome ne pridajem toliko na dramatičnosti. Jednostavno takve trenutke volim da nazovem Kada se sve kockice slože.

Komentari

Чекај, био сам убеђен да си Корнелије. Или си његов дупли?

Његов пријатељ. Ово је уствари његово искуство мало прерађено са моје стране, али дао ми је одобрење да дефинишем, тако да немој да ти буде жао што си дао плус :)

Нема везе ко је написао. Видим да сте под утисцима, а лично немам ништа против да неко овако нешто и напише. Ако ништа друго заинтересовао си ме мало, а и још по неког...

vrhunska defka matori
plusina,omilj
prevrh osecaj

ne za italiju i tu pesmu,nego za osecaj taj,skroz ali skroz lepo opisano

Врхунски!
Заиста Врхунски!

Bravo! Hvala za atmosferu i muziku!

Ja to zovem žurka.
- Brate reci!
- Žurka!
- Taj rad maćori!
- ŽUUURKA!!!

I na severu kad ostavljam svoj glas, kućo, onda kad krene da srce kuca u ritmu bubnjeva, zuji elektrika, gledam u poda pod se pomera, tad, isto žurka.

Хвала, хвала свима :)

Пренео си баш како сам ти и испричао и доживео :) *
Само једна мала исправка, у Уфицију смо били неколико сати а не десетина минута :)

Пренео си баш како сам ти и испричао и доживео :) *
Само једна мала исправка, у Уфицију смо били неколико сати а не десетина минута :)

Исправио :)

i dalje mi nije jasno kako onaj covek ne svira u nekoj koncertnoj dvorani.da mi ciganka nije trazila evro i klepila me po kolenu istopila bih se od miline na majskom Suncu.

savršen osećaj, isto takva defka+

Odlicno, upotpunio si atmosferu muzikom +

Nisam imao para za trecu i cetvrtu godinu ekskurzije, ali je ovo lepo pisanije.