Prijava
   

Kairon sa rezultatima na SOS televiziji

Ulatimativni izvor sportskih rezultata za kladioničare do pre 5-6 godina, kada je još TV sa teletekstom bio dostupao samo u kladionici. Sosov kairon se odlikovao time što je u isto vreme pokazivao 3 rezultata u donjem delu ekrana, s tim što se poslednji par menjao sa novim na svake 3 sekunde.

Veliki problem je bio kada se prate rezultati nedeljom oko 2,3 sata kad se igraju sve veće lige, od italijanske prve, druge i treće do švajcarskih, engleskih i škotskih divizija. Svim nestrpljivim kockarima to je bio veliki problem jer moraš da provedeš bar pola sata bez sklanjanja pogleda sa ekrana kako bi saznao šta rade Jang Bojsi ili Ankaraspor.

Posebnu draž davao je procenat tačnosti, s obzirom na to da se često dešavalo da vidiš rezultat na Sosu, misliš da si proš'o tiket, odeš u kladionicu i provališ da je kairon gori prognozer od tebe. Jebiga, ipak je u to vreme celim SOS kanalom upravljala Pentium "trojka" sa dajl-ap konekciom.

(Zvono na vratima)
-Napreeeeeeeed!
*Zvrrrrrr*
-Napreeed! E, evo me u sobi! Uđiiii!
-Alo čoveče, šta radiš to?
-E, ajde sedi, doneću ti sok, čekaj samo da vidim šta rade Kolčester i Gretna, ako se okrenem propustiću krug, moram posle opet da zurim pola sata u ovo sranje.

Komentari

ovo me je podsetilo na one kladionicarske pocetke u zemlji kad celo vece presedis kraj radija slusajuci rezultate.

Gde da se seti :) + i omiljena

jujuju,a najgore je kad stigne na red tvoj rezultat,a ono REKLAME!!!!!!!

Čoveče, sećam se ovog...