Prijava · Registracija
1199 : 80
16 em plus     16 em minus
1200 : 80
1199 : 81

Kasni mi

Rečenica koja te zatekne nespremnog, izgovorena od strane devojke, paničarke, koju poznaješ taman toliko dugo da joj broj telefona još uvek ne znaš napamet. Niti njenu prirodnu boju kose.
Grom iz vedra neba!
Smak sveta! Kraj, ništa više neće biti kao pre.
A verovao si da su šanse da ti se ovako nešto desi, baš sada, jednake verovatnoći da je vetrenjača iz Servantesovog Don Kihota, zaista div.

- Halo?
- Ja sam bubili. Izvini što te zovem ovako kasno, ne špijuniram te više, svega mi. Znaš da te ne bih budila u ovo doba da nije nešto hitno.
- Ooo da, znam.
- Znaš, danas sam ceo dan nešto nervozna i preosetljiva. Tri puta sam zaplakala na „Oči boje duge“. Mamin ručak nisam mogla ni da pipnem, sve mi nešto muka bilo, a znaš koliko volim podvarak. I još na sve to, ceo dan na TLC-u puštaju neke emisije o bebama, kao da znaju. Bubili? Je l’ ti to hrčeš? Ladno hrčeš! Sram te bilo, svinjo bezosećajna! KASNI MI!
- Čččč...čekaj, stani. Kako kasni? Zašto kasni? Jesi li ti sigurna?
- Nego šta sam! Sve simptome trudnoće imam, nisi me slušao!
- Dooobro, polako. Samo bez panike!
- Ne paničim!!!
- Slušaj, jutro je pametnije od noći. Lezi lepo, spavaj, pa ćemo sutra ujutru da rešavamo to, m?
- Kako to misliš da rešavamo?! To? Beba je za tebe TO?! Hoćeš da abortiram, jel?! Kao znamo se mesec dana i te priče? Nema šanse! Rodiću ga!
- Halo, halo...Jelena?

Ok. Spustila mi je slušalicu. Nema veze. Bolje je tako...
I šta sad u pičku materinu? Jebote, imam 22 godine, još sam na faksu, moji me izdržavaju. Ma nema šanse, ne mogu da je oženim. Znamo se mesec dana. Nismo mi jedno za drugo. A nismo ni neki par, k’o kera i bandera smo. Ne znam ni kako joj se pudlica zove, koliko ispita ima do kraja, koje joj je boje kapija. Jebote, pa ja ne znam ništa o njoj! Smiri se, Nikola, smiri se. Pokušaj da odspavaš, tri sata je, ustaješ u pola sedam...
Čekaj, pa gde ćemo živeti? Kod mene nema mesta. Šta ako nosi trojke? Moraću da se zaposlim na građevini kod ćaleta. ĆALE! Jebote, ubiće me ćale! Dobro, pa i on je mene napravio sa 20. Znam, reći će: "To su bila druga vremena!". Kako da mu saopštim uopšte, ima slabo srce, neće izdržati. Juče mu se slošilo kod kuma Ranka na svadbi. Svadba! Sigurno će hteti veliku svadbu, pričala mi je da ima mnogo rodbine. Mrzim ta opštenarodna veselja! Ma ne, nećemo se uzimati. Priznaću dete i gotova priča. Plaćaću elimentaciju, nisam ja nikad bio skot. Viđaću ga vikendom. Pa da, vodiću ga i u vrtić ako treba, odlaziti po njega. Pa kad ga odvedem prvi put na pecanje, a on onako mali, jedva 5 godina, pa se kikoće pored vode. Vodiću ga i na upis u prvi razred, moj junak mali, veća torba od njega. Tačno ga vidim. Grli me na hodniku i gleda njegovim malim bečatim okicama i kaže: „Biću dobar, tata.“ TATA! Pa ja sam nečiji tata! Moram da zapalim pljugu, razbio sam san.
Dobro, moram reći mojima. Ljutiće se par dana, pa će ih proći. Kao i ono kad sam pao godinu i kad me murija uhapsila posle Derbija. Derbi! Jedva čekam da ga odvedem prvi put na stadion. Kupiću mu šal i duksić, biće pravi mali navijač. Junak tatin! A šta ako bude žensko? Šta onda? Nikada sebe nisam video kao oca devojčice. Mada, slatke su onako male, u haljinici i šnalicama u kosi. Biće lepa devojčica. Samo da ne povuče na mene velik nos. Biće bečata na mene, garant. Princeza tatina. Vrtirep mali, sa dugom crnom kosicom. Smaraće me da je vodim na balet i ritmičku gimnastiku, vodiće je taja njen. Učiću je od malih nogu šta je prava muzika. Izbaciću Pink iz memorisanih kanala. Ja ću joj izvaditi prvi mlečni zubić i staviti joj ga pod jastuk. Čitaću joj Andersenove bajke pred spavanje...
Nikola, o čemu to razmišljaš? Otišao si predaleko. Ništa to još nije sigurno. Nema veze, svanulo je, moram da odspavam makar ovih pola sata dok ne zazvoni alarm...
A šta ako mi zabrani da viđam dete? Ako se odseli u drugi grad? Ne daj Bože uda za nekog drugog?! Neki rmpalija da mi vaspitava dete! Nema šanse! Oženiću je, pa da. Nije ona toliko loša. Nije čak ni ružna. Ako izuzmemo klempave uši i krive noge. Dobro, i govornu manu. Al’ ima lep osmeh. I oči su joj lepe. Ima koji kilogram viška, ali nije to ništa. Pa eeej, nisam ni ja žgolja, fin smo par, onako kad stanemo jedno pored drugog. Nije čak ni ljubomorna. Preterano. Samo dva puta je pravila scene do sada. Ništa to nije. Čak je i palačinke pravila za moju ekipu kada smo se okupili da gledamo tekmu. A slatka je... To je to! Rešio sam! Provešću sa njom život! Rodiće mi malo voljeno biće. Imam plan. Saopštiću mojima ujutru, pa kud puklo, da puklo. Oni nam sigurno neće odmoći. Uselićemo se u babin stan, stanare ćemo otkazati od sledećeg meseca. Ja ću sam da ga okrečim. Mića će da mi uradi stolariju. Nebojšu ću zvati da mi sredi kupatilo. Duguje mi. Dečiju sobu ćemo da uredimo sami nas dvoje. Srušiću i onaj krivi zid, napraviću šank. Gajba će nam biti ko bombonica. FLEKICA! Tačno, Flekica joj se zove pudla. ŽENIM SE! Ako treba svadbu, dobiće i veliku svadbu! Moram sutra da javim ortacima. Ko ga jebe, jednom se živi! Biću prvi ćale u našem društvu. Jebote, ponosan sam na sebe. Tražiću da prisustvujem porođaju.
Alarm?! Kad pre? Toliko od spavanja. Nema veze, sredio sam svoj život. VOLIM JE! Savršena je! Zaprosiću je. Danas. Odmah! Moram da je pozovem!

- Halo, ljubavi. Jesam li te probudio? Nisam? Dobro je. Slušaj me. Sve sam isplanirao. Dolazim večeras do tebe. Što? Izlaziš sa drugaricama? Pa dobro, dolazim onda popodne, da se dogovorimo nešto. Otkud sad to? Što da ne dolazim? Boli te stomak? Nema veze, ovo ne može da čeka, rešio sam da te...aham, dobila si, pa dob...ŠTA?! DOBILA SI! Kako dobila?! Zašto dobila?! Jesi li sigurna?! Ne vičem! Noćas dobila? Kako možeš to da mi uradiš? Kako šta?! Pa jel znaš šta si mi sad uradila? Jel znaš?! Sve si mi snove srušila! Da, ti meni! Sinoć si mi rekla da ti kasni! Koliko?! Kasnilo ti je dva dana?! DVA DANA?! Eeej! Pa jesi li ti normalna?! NE VIČEM!!! Ja sam noćas već vodio decu u školu i na balet, a ti mi kažeš da ti je kasnilo samo dva dana?! Ti se bre igraš sa mojim osećanjima! Ne mogu da se smirim! Kako da se smirim?! Ne znam kad se vidimo. Zvaću te. Ajde.

I šta sad? Nemam više dete. Nema ni svadbe...ničeg više nema. Opet sam sam. Sa podočnjacima od neprospavane noći. Nema veze. Kad malo bolje razmislim...i nije bila neka riba.

Komentari

Thumb casla santo
16 em cross

SnoopDoggyDogg

Skupljam oči po podu. +

Thumb 12828403 10208933476762506 8538358691493639173 o
16 em cross

sunshine

Nadgenijalna, slutio sam kraj al sam navijao da se uzmu :D +

Thumb presentation1
16 em cross

Reservoir dog

:+D
Predugačak primer za moj (ne)čitalački ukus, ali jbg sve pročitah.

ne špijuniram te više

VIŠE pobedilo.

Thumb bla
16 em cross

Ajvarnaleba

Tri puta sam zaplakala na „Oči boje duge“.

Ovde sam dao plus. :)

Thumb index
16 em cross

Glavni

Meni se ovo desilo u četvrtom srednje +

Thumb untitled24
16 em cross

Johnny Kurajber

Svaka čast bejbe.
Pošto obožavam da pročitam kvalitetnu dugu defku, a ova je stvarno kvalitet ovde ide jedna * od mene.

Thumb parni valjak
16 em cross

TucanKamen

ne špijuniram te više, svega mi.

Hahahhahahhaha

Derbi! Jedva čekam da ga odvedem prvi put na stadion.

Odma na JNA :) kad razmišlajm o deci to je jedino pozitivno čega mogu da se setim,odvesti ga na stadion i u Pionir :)

Ostao sam bez teksta, svaka čast od mene + i patrik

Thumb harry plopper 2
16 em cross

HariPloper

hhahhahhahhahhahha +

Thumb 04ughe1mec
16 em cross

Месечарка

Mnogo je dobro. Omiljena odmah, primer je objasnio više puta. Svaka čast! ++

Thumb 104817
16 em cross

Ella Kurajberka

Hvala ljudi.
Tačnije, hvala vam što ste uopšte imali strpljenja pročitati ovoliku "knjigu" :)

Thumb untitled24
16 em cross

Johnny Kurajber

Hvala ljudi.

Nema na čemu, mada ja tražim da se zahvalnost izrazi sa dva "doga" kada stignem kući :)

Thumb default
16 em cross

akak

inače mi se ne da čitati i kraće definicije 10 puta bukvalno od ove od ove. al moro sam + odlicna je

Thumb medium l
16 em cross

Манијак

Jebote, imam 22 godine, još sam na faksu, moji me izdržavaju. Ma nema šanse, ne mogu da je oženim. Znamo se mesec dana

ah,sećanja...doduše, imo sam 23 tada,al to je to,da.
omilj svastiks.

Thumb 104817
16 em cross

Ella Kurajberka

ah,sećanja...doduše, imo sam 23 tada,al to je to,da.
omilj svastiks.

Zete, sam ti pogodila žicu, a? ;)

Thumb medium medium 543px gonzo redhotcheckeredpeppers
16 em cross

gonzo

Pa dobro bre Kurajberi ne može više ovako. Mnogo dobre definicije pišete, je l' vi mislite da je lako stalno udarati krs' sunce mu poljubim. Zaboravio sam i gde se nalazi minus na vašim defkama 'lebac mu ražani. :)

Thumb 115032305244182
16 em cross

Џафтара

Е, ова ти је стварно одлична!

Thumb images
16 em cross

Niko Ćosavić

Ово је једна од ретких које сам прочитао у невероватно лаганом цугу! Како је написано, јебе све живо и мртво! Звезда!!!

Thumb 104817
16 em cross

Ella Kurajberka

Ово је једна од ретких које сам прочитао у невероватно лаганом цугу!

Možda zato što je i pisana u cugu. Nekako su se stvari same od sebe pisale :)
Zahvaljujem :)

Thumb 13230294 1537183729922321 4383549793170298324 n
16 em cross

пероксид

Ела, ко ја риба на аватуу твојему?

Thumb 104817
16 em cross

Ella Kurajberka

Ела, ко ја риба на аватapу твојему?

Marina Mišević :)

Thumb images
16 em cross

Niko Ćosavić

Možda zato što je i pisana u cugu. Nekako su se stvari same od sebe pisale :)
Zahvaljujem :)

Како јебено живо делује пример, чудом се чудим... Опет сам морао да прочитам...! :-Д
Кад биднем дошао до шест месеци, ово ћу да предложим за одабране! :-)

Thumb 104817
16 em cross

Ella Kurajberka

A' će da radi gugl sad, a? ;)))

Thumb 13230294 1537183729922321 4383549793170298324 n
16 em cross

пероксид

Пи, како је добра!

Thumb 104817
16 em cross

Ella Kurajberka

Како јебено живо делује пример, чудом се чудим... Опет сам морао да прочитам...! :-Д

Lažeš da si čitao ponovo? ;)
Svaka ti čast! :)

Thumb 13230294 1537183729922321 4383549793170298324 n
16 em cross

пероксид

Могу само да се нервирам јер не води љубав са мном већ са неким другим. Да, она се не јебе, она води љубав. Сва је чедна. Заљубијо сам се! ><

Thumb images
16 em cross

Niko Ćosavić

Lažeš da si čitao ponovo? ;)
Svaka ti čast! :)

'Де нисам, јако ми се допада...! Сад ћу брату да средим систем на компу, па зовем га да и њему прочитам! лололо

Thumb tele
16 em cross

Champy

Pročitao još kad je neko objavio na Fejsu, evo sad da komentiram. A zna se šta je dato. +

Najduža do sada. :)

Thumb crni gruja i kamen mudrosti
16 em cross

crnigrujan

Mnogo bre dobro, Kurajberka je u zamahu ovih dana.

Mnogi su se ovako zajebali, dobro kaže srpska keva 'pazi koga spavaš'. Ovaj iz primera se izvuko.

Thumb leopard
16 em cross

boysie

Odlično, Elo! +++

Thumb 104817
16 em cross

Ella Kurajberka

Fala vam svima.
Nisam očekivala da će ove dužine defka, biti toliko čitana :)

Thumb sah
16 em cross

syngrafeas

Hahaha, Ela legendo! Koje joj je boje kapija!
Odlično praćenje toka misli, ozbiljno.

Thumb bdvx6slf
16 em cross

Bruce

ovo je čisto iskustvo, vidi se iz aviona... zato ja nisam ništa spavao do 23 godine...

Thumb sah
16 em cross

syngrafeas

ovo je čisto iskustvo

Slažem se. Ja bih ovo na naslovnu. Samo da nahvatam nekog moda.

Thumb 104817
16 em cross

Ella Kurajberka

Bruce

ovo je čisto iskustvo, vidi se iz aviona

Ovim komentarom si samo potvrdio koliko si ti jedan inteligentan čovek, kog je život naučio svemu! :)

zato ja nisam ništa spavao do 23 godine...

Nisam ni ja do 23...nijednu devojku spavala ;D

Thumb bdvx6slf