Prijava
   

Kod tašte na Slavi

Nešto kao: naći se u kopu rivalskih navijača u dresu svog kluba. I navijati iz sveg grla. I baklju zapaliti.
Neprijatelju se mora pokazati da smo sa papučarstvom, jednom za svagda, raskrstili, i da smo, uz malu pomoć šljivinih derivata, pustili muda da se vuku po podu i da zezanja više nema!

Uredno si posađen negde pred kraj sofre, između Zdravka, tastovog kolege s posla, dobričine, i taštine komšinice Slavke koja te mrzi skoro isto koliko i sama g-đa Iskonsko Zlo. Preko puta su taština sestričina i onaj njen šmokljan, dakle - idila.
A teren poznat, stolove si svojim rukama sklapao, prase ipek'o i isek'o, piće na svojim leđima izneo. One pileća čorba i dve vrste kolača su jedino što tvoja žena zna da napravi i tebi su se davno ogadili. Zato zanemaruješ klopu, fokusiraš se na tečno agregatno stanje pri ruci (jer tebe ne služe, piješ šta ima na stolu). Forsira te Zdravko, a i tebi milo da ga bocneš: ''Zdrav se, Zdravko!'', ali prekaljeni je to borac, mezi on: red sira, red suvoga mesa. Jok ti!
Pričaju gosti kako se nekad ovde slavilo, kako je ova kuća časna i poštena, kako tašta uvek najbolje ukrasi Slavski kolač i kako je njena rozen torta ipak malo bolja od ostalih, kao da kore ne kupuju od istog proizvođača. Od usiljenih hvalospeva tebi se povraća na lakat, a skoro i na usta, jer Zdravko samo doliva, šta dohvati.
Utom te alkohol stiže svojski i ti se neoprezno upuštaš u zamku zagorele sarme, iako tvrdiš da fil još uvek može da se jede. Streljački vod u obliku taštinih očiju te odmerava od grudi prema temenu. Ti mahinalno sa čela brišeš fiktivno 'H' kojim si obeležen, navrćeš još jednu na eks i preko mobilnog naručuješ pesmu na ''Radio Gogiju'' sa čestitkom sledeće sadržine: ''Dragoj tašti Grozdi i njenim gostima, Slavu čestita zet pesmom 'Nek crknu dušmani', a svojoj familiji želi bezbedan povratak kući i nek pretresu džepove da im stara veštica nije opet nešto navračala''. Tu ti se već prekida film, Zdravko sipa li - sipa, kažu da si naredio svima da ćute dok gledaš tekmu LŠ koju ni nemaš na tiketu, obuzima te alko-navijački delirijum i u grotlu vrućeg, gostujućeg stadiona, ponovo se, iz jednog glasa, ori ona stara, što u srce dira:

''PUNE TRIBINE LUDIH NAVIJAČA...''

Komentari

ali radio gogi! to bre!
++++++

Sto bre tako Bata Mile? Zasto gubiti vreme na mrznju, kada lepo mozes da prekines sve kontakte...+

@tora
lako je tebi kad si naoruzan do zuba, pobijes govna i gotova rstva :)))
ma ja to tako cuo, pricaju ljudi...

Au kako odlično opisano to zajebano gostovanje+

Direktno ukljicenje sa slave: zdravko nije normalan. Rez 1:2 pp. Moram da mezim, zajebi. Srecna slava onima koji slave Sv Stefana!

г-ђа Исконско Зло

To već pao plus. Sjajna defka i još jedared da istaknem lično oduševljenje stilom tvojih tekstova. Bravo!

О! О-О! Ооооо-О! +

Мого би и афтер парти да опишеш, кад стигне прва јутарња кафа, глава мало мања од собе, жена седне поред кревета у ком беспомоћно лежиш и крене...

Direktno ukljicenje sa slave: zdravko nije normalan. Rez 1:2 pp. Moram da mezim, zajebi. Srecna slava onima koji slave Sv Stefana!

@Aleks,
zena je odusevljena sto nismo zaginuli, ipak je radni dan danas. brate, 36 stepeni sinoc napolju + vlaga, kad izadjoh na terasu dispusim, odmah sam bio 20% pijaniji, nazad u klimu i tako vise puta.
al imam jedan after parti sto vredi da se opise, videcemo ovih dana...
ja sam ladno dva put stavio isti koment sinoc, koji sam tenkre...

kod tašte mora da bude super :)
+++