Prijava
   

Korporativna devojčica

Zanimljiva pojava i sve češći primerak pripadnica ženske populacije zaposlenih u marketing i PR agencijama, kao i istoimenim sektorima velikih kompanija. Svakoj je zajednička gotovo ista životna priča, sa sitnijim varijacijama… najčešće u izboru cipelica.

Od rođenja su predodređene i vaspitane da budu uspešne, te se odlikuju egzotičnim imenima poput Ekaterina, Stela, Marta, Darija… Kao male su obavezno svirale klavir, a omiljena reč im je bila solfeđo. U pubertetu su se šepurile konstantno podignitim nosićima, pod omiljenom parolom da devojčice sazrevaju znatno brže od muškaraca.

Nakon gimnazije, po pravilu postaju uber-moderne cice studirajući na FON-u, ili Megatrendu, a svoj marketing i lični PR grade na tome da vole pripadnice istog pola, jer je to tako in i urbano. Velika je istina u pitanju, jer su se sigurno pijane stidljivo poljubile sa koleginicom na brucošijadi i momenat ovekovečile fotografijom.

Zapošljavaju se u kreativnim sektorima cenjenih agencija i ponosno forsiraju svoj novi specifični stajling protkan kontrastima, koji čini obavezno barem jedan uštogljeni komad odeće, koji bi odavao utisak ozbiljnosti, ali i niz šarenih, neozbiljnih. Obavezne su ljubičanstvene tašnice, ili ciklamica minđušice veličine omanjeg lustera. Štaviše, šareni HP "Seks i grad" laptop pod miškom se negde podrazumeva. Bile su jednom radnik meseca.

Njihov novi život postaje baršunast, a njihov novi dečko flafičast.

Na žalost, sve to je maska. One obitavaju u konstantnoj borbi za napretkom i boljom funkcijom. One grizu u borbi za nekom višom pozicijom, menadžerskom titulom, ili makar pišljivim igzekjutiv zvanjem. Uglavnom ne ide kako su planirale. Mrze sekretaricu koja je previše prisna sa direktorom, a rado bi mu i same poblajvale zarad napredovanja.

Udaju se iz nezadovoljstva, a obavezno zadržavaju i svoje prezime, kao da su neke tamo doktorke. Nemaju zbog posla vremena ni da naprave decu, mada i statistika kaže da se inteligentniji ljudi kasnije odlučuju na ovaj korak. A ona je pametna, jelte. Nesrećne su, svaki dan im se ponavlja. Ujedaju i histerišu samo na one sebi bliske, iako strancima i pored svega toga deluju srećno i nasmejano.

Na posletku, život im se svodi na to da sve njihove frustracije trpi onaj flafičasti jadničak, neki ženski frizer, il' šta ti ja znam čime se bavi... Mukica.

Komentari

Uuuu, surovo realno :) +

Ala tebe nervira koleginicaaaa :))))

Ово је све истина! :) +++

Treba češće da pišeš baš ovakve defke. Ova je odlična i brutalno realna.
+

Аги је појебао! Волим причице. Пљус.

Au kako dobra i surova defka!!!
Srećom ne poooznam lično nijednu od te sorte, ali sam imala prilike da slušam o jednoj takvoj... +

extra..
bas zato i pratim!

Колега, ниси ми ову пријавио!

Ovo sam turio u omiljene!

Ма ову сам линковала! А плус сам давно дала ;)

Auuuuuuu, kakva surova istina, svaka ti čast :) Pratim te.

Neverovatno, poznajem DVE takve +++

Е вала ако си је Луксе нахвалио! Заслужила је! :) Честитам Аги! :)

Е вала ако си је Луксе нахвалио! Заслужила је! :) Честитам Аги! :)

Eto, malo je izreklamiram na Fejsu i odabere se defka... ;-) Baš mi drago, ovo je jako dobra definicija, ma nije definicija - TEOREMA!

teorema željna dokazivanaja!+++
to majstore

Ljudi, hvala, hvala.

Hvala i tebi, Lukse, kad si je tako reklamirao. Ova defka je krenula poprilično jadno kad sam je objavio, valjda mrzelo ljude da čitaju.

Ja ipak više volim da pišem nešto drugačije i kraće od ovoga, ali izgleda da imam uspešne izlete u razne žanrove. Heh, teorema :)

Bravo Agilni. Odlična je stvarno. * +

To је тај тип људи што поништава деветке.

Dobro, ovo je davno plusirano, samo da se baci čestitka za štiklu :)

Jes' da me uglavnom mrzi da čitam ovako dugačke defke, ovu sam pročitao i vredelo je +

Ja sam pre par godina napisala pesmu na ovu temu, i nije mi jasno zašto baš pesmu. :))) +

uuuuuuuuuuuuu IZUVA! svaka čast, vonja na starog cara :D +++

ahahhahha mukica :D XD +

Кокардно! Теби чича одма даје кокарду за овај четнички упад у ненаоружану ПР нејач, да коље и касапи. Не секирај се, једну једину дефиницију коју су ми метнули у одабрне је неки фег-модератор брисао 2 ПУТА! А после се прославила. Према томе, квалитет гурај и успећеш да нас опет обрадујеш! Да могу дао бих ти једно велико америчко војно гробље, али може само један +.

da da..prepoznao sam mnoge iz ove defke!...sjajno samo napred!

alal vera majstore! ziva istina...

au dečko pa ti si rasni analitičar. plus!

+ za pogodak skoro svake stavke

Batice, ovakvi eseji idu na tvoj blog, a ne u rečnik slenga.

Xomoseks, cool ti nick, lololo.

Nego, reci ti meni, gde piše da je ovo rečnik slenga?

Ovde žešći plus! +++

Iz prve tačke uslova korišćenja ovog sajta:

"Vukajlija.com je internet servis namenjen razmeni definicija reči modernog slenga (definicije) i fotografija sa komentarima (posteri) bezbednog, zabavnog, prijateljskog i neuvredljivog karaktera i može se koristiti pod uslovima kako sledi:"

A nekad je i pisalo na naslovnoj strani koliko se sećam.

E, Xomo, zajebavam se, znam da je ovo rečnik slenga (doduše, pomogao si mi da saznam gde to sada piše). Da si virnuo makar malo u moj opus pre prvog komentara, verovatno ga ne bi ni napisao. Doduše, ne biram ja šta će moje na naslovnu.