Prijava
   

Kremče

Najslađa reč koju svi pamte iz detinjstva. Deminutiv eurokrema. Bilo da je u pitanju Takovo, Cipiripi, Nutela ili Fineti, sve zajedno ih je krasila ova prekrasna reč koja je govorila mnogo toga. Kremče.

Za kremče su se mnoge suze prolile, sa čime su pogotovo upoznati oni koji imaju stariju braću i sestre ili pak oni koji su muku mučili sa bar jednim halapljivim roditeljem, da ne kažem alom. Najslađe je nekako bilo ono malo pakovanje od sto grama, ono što baka kupi kada ujutru ode po hleb, kao iznenađenje za sanjivo dobro jutro. Da l' što je bilo maleno, ko će ga znati, ali imalo je neku draž pa je tako i najviše boleo nestanak istog.

Što se tiče vedrije strane, o tome ne treba mnogo trošiti reči. Kremče je bilo glavni faktor podmićivanja od strane te iste braće i sestara. Momentalno zaboravljaš koga si video sa pljugom, ko gde krije "Pan erotiku" i ko se kad iskrao kroz prozor za u grad posle zabrane roditelja koji su ovaj magični proizvod koristili kako bi te motivisali da pojedeš i najomraženije jelo. Ti si jeo, zaboravljao na odvratan ukus neke smrdljive čorbice i ko zna čega još, a jeo si jer si znao da te čeka negde, u nekoj fioci, samo tebe da ga malom plastičnom, nazovi kašičicom koja je išla uz njega, pojedeš i doživiš trenutak koji ćeš da prepričavaš i svojim unucima.

Sinonim za sreću i radost, ukus koji se ne zaboravlja, reč koja se zauvek pamti, antidepresiv koji i dan danas deluje. Jednom rečju - Kremče.

Komentari

Магистрирао си намазе за лебац...

Патетично и носталгично, али тако мора зато +

Hvala, potrudio sam se.... :)

Eeeeeeh.... :)) +++
Sad mažnjavam euroblok.

Mene su kao klinca vodili jedno 5 puta na klistiranje... jer sam se prejeo istog tog kremčeta... jeo sam ga tako što uzmem kanticu od 3kg i krenem udarnički :)

+

Nostalgija.. Divna definicija, namaže! :) +

Mene su kao klinca vodili jedno 5 puta na klistiranje... jer sam se prejeo istog tog kremčeta...

Meni je prababa stalno govorila "Mani se sinko toga, dobićeš šećer!"

Nostalgija.. Divna definicija, namaže! :) +

Hvala :)

mislio si na ovo ?
svakako plus i na tvoju, odlično napisano +++

Јес добра, плус и тамо и вамо :)

mislio si na ovo ?

Upravo. Ali ništa bez plastične kašičice :)))

i babe koja ne zna đe ih je skrila :)

http://forum.cdm.me/attachment.php?attachmentid=23142&stc=1&d=1220984052

Је л' био један исто овако упакован, само Ципирипијев? Не могу да нађем слику на Гуглу, само http://www.youtube.com/watch?v=HoenJN4T_8g

+

idi bre u kurac, naježih se!!!
odavno oću da te pročitam al sve nekako... jebemga, nemam pojma... ovom defkom si me ubedio!!!

Iskren da budem, meni je ovo malo sranje. U suštini previše patetike, ali na dečiji način. Kao dete da je pisalo definiciju. Nekako su nevešto sklapanje rečenice. Nismo.

A i Paninarova mi se ne sviđa. Zasniva se na izlizanom fazonu i na previše konciznom telu, totalno mi nije u duhu sajta. Tako da minus i tu.

Baš dobra. Pukla me emocija. +

bas transfer defka i izraz

Prvi put da dam - na defke ajvarnaleboa...

Jedna je bila Kinder-lada (to pamtimo mi malo stariji), sve ostalo su kremčići.
U svakom slučaju +

realno govno defka. minus