Prijava
   

Kult ličnosti (Cult of personality)

Cult of personality predstavlja neorganizovano, odnosno stihijsko obožavanje određene osobe. U ovoj Nedođiji koju mnogi nazivaju "Srbija" obožavana ličnost je Novak Đoković, na Vukajliji poznatiji kao Đolub.

Narod, sav u rasulu, problemima i brigama ne može da nađe rešenje za svoje probleme. E, zato nam služi naš dragi Đolub. Đolub će sve da reši! Ako svi čvrsto navijamo za njega i ako ga svi volimo celim srcem, problemi će nestati, baš kao i u reklami: brzo, lako i jednostavno. Oće kurac! Grdno ste se zajebali ljudi ako sve nade polažete u Đoluba.

Ponašanje srpskog naroda je metaforički opisano u pripovetci "Vođa" Radoja Domanovića. Obuzet slepilom, narod će pratiti svog vođu (Đoluba) bez obzira na to šta on radi i šta je njegov cilj i da li je on uopšte pogodan za vođu! Sam Đolub nije ni svestan svoje pozicije, baš kao i "mudrac" iz pripovetke. Približno pet miliona davljenika se hvata za jednu đolubovu slamčicu spasa i svako misli da će baš on biti spasen (kao i što smo svi dobitnici na lutriji). Srbija je more u kojem se skoro svako davi a niko ništa ne radi povodom toga, čak se ni ne praćakaju, svi čekaju Đoluba da im dođe.

To što je Đolub prvak sveta u tenisu ne znači da je on i svetac koji će nas izbaviti iz svih muka!!!

Po ekonomiji kao nauci smo svi mi država, svaki jebeni, nebitni pojedinac čini državu. I zato ne znači da će nam biti bolje ako dolivamo u državni džet, biće nam bolje ako svako krene od sebe i pomogne samom sebi, a ne da čeka nekakvog Đoluba koji je došao iz vasione da vlada Srbijom!

Tekst pesme.

Komentari

Djovak jeste smorio, ali ja ne znam ko jos vidi svetlo u Djovaku. Djovak ne pampraci. -

Nek' si rekao! Svaka ti cast! :D

Промени култ особе у култ личности, то се тако зове код нас. Иначе +++

И још један плус за линк у примеру :)

Promenjeno. Hvala. x)

Đolub nije kult ličnosti niti ga iko doživljava kao "znak" odozgo i spas iz govana.
Jednostavno, trenutna vukajlijaška zajebavancija, a ti ode u crnilo ko da je neko umro.
Zbog depresivnog razmišljanja i generalizovanja, majnusčić na ovo pisanije.

Na Vukajliji je zajebancija. U Srbiji nije. U Srbiji svršavaju na Đoku.

Što ne bi svršavali jbt? Pa ja ga gledam i navijam za njega. Naš sportista jebeni. Probala sam ja da putem voršipovanja njegovog lika a posebno dela, prikupim keš za novi mob. i ništa se nije desilo. Nema para, nema telefona. Teorija ti je isprazna. Ja sečem vene i na Bolta, pa su ga diskvalifikovali, ali pošto sam se skenjala zbog tamo nekog čamuge, to se ne računa. Nije Đoković.

I ja volim našeg Đoku, i drago mi je što pobeđuje, ali me užasno iritira to tripovanje u narodu. Dopizdilo mi je kada sam video onu "novčanicu" od 2k dinara sa đolubovim likom.