Prijava
   

Mlada bukovina

Trend je da se ide u prostorije sa ogledalima i diže izuzetno teško gvožđe. Sa jednim jedinim ciljem - da se privuče pažnja ženskadijama. Pošteno. Ali i taj većinski deo "sizifovaca", koji odlazi u specijalizovane prostorije za dizanje ega i skretanja pažnje sa glave i onoga unutra (ako ičega i ima) na izvajanu, često ne baš skladnu figuru, nema mrvu pragmatizma da taj plemeniti cilj usmeri ka nečemu što će biti svrsishodno i prirodno.

Dakle, majstor može svake nedelje da privređuje svome domaćinstvu. Pranje prozora je bogami podvig. Ako dižeš iz bendža 150 000 grama probaj da opereš prozore spolja i unutra, detaljno. Sve držeći se za ormane, garnišle, zidove... Noge su na šporetu/tea peći/frižideru/lavabou/bratu... Ili probaj da oribaš bilo šta što ti izgleda kao da nije prano decenijama. Ono iza ormara ili kuhinju. Ranije si se plašio da zaviriš tamo plašeći se da ne pronađeš slaninu koju si bacio u petom razredu kad nije gledao otac, jer nisi voleo slaninu.Ako nisi za indoor aktivnosti izađi napolje i kosi travu, kopaj iza kuće tako će te videti ona mlada komšinica što je već imala aluzije na tvoju šahovsku tablu na leđima i priznala ti pijana da nema sreće u ljubavi pa bi mogao da je otpratiš kući i smestiš u krevet i ostala paleta mogućih događaja. Nacepaj drva, složi drva, gledaj drva... Ali ja ovo i pričam drvetu.

Komentari

Recimo, bio je košarkaški klub Svislajon iz Vršca, verovatno još uvek postoji. Vlasnik, izuzetno praktičan čovek je uvek angažovao košarkaše da istovare šta treba iz kamiona (obično sirovine) ili utovare robu, a ujedno su i jeli u pristojnoj radničkoj menzi. Inače, klub je igrao prvu ligu tada, znači nije ameterski, beton liga nego profi klub.