Prijava
   

Nazvati stvari pravim imenom

Metodom dlake na jeziku bez, glasno reći ono što svi, pak, misle. Isterati na čistac sve eufemizme i idiome i streljati ih sačmom autentičnih narodskih reči i izraza. Demistifikovati, jebiga, tj. ako među vama ima i onih koji će u neodređenoj budućnosti pretendovati na mesto u SANU.

Jer naš narod iznad svega i posle svega najvoli istinu. Pa, čak i kad laže. E sad, to što su kroz eone nad istim opštili, opšte ali i opštiće raznorazni demagozi (eto, na primer, sad ne nazvah stvar "pravim imenom") samo dokazuje onu čuvenu krilaticu da izuzetak potvrđuje pravilo. Čak i kada isti traje eonima. Prijatan dan.

Evo primera primene tehnike iz naslova kroz analizu razgovora vođenog između dve, naizgled, zaljubljene nebeske jedinke:

- Znaš, Milane...ti si jedan jako sladak i dobar dečko... - hoću da raskinemo
- Znam, dušo, i ti si, hehehe... - mislim da te volim zato što se jebeš sa mnom
- ...ali mislim da bi trebalo da napravimo malu pauzu u viđanju... - hoću da raskinemo
- Što, Marina? Zar ti nije lepo sa mnom? Mislim...lepo nam je zajedno, super se slažemo, juče smo bili i u Zoološkom Vrtu, hehe... - mislim da te volim zato se jebeš sa mnom, juče smo se po'vatali i kod one bare sa patkama
- Da, ali...(hoću da raskinemo)...zar ne misliš da bi oboje možda trebalo da upoznamo neke nove ljude? (već sam upoznala nekog novog i ima bolji kurac) Mislim, čisto da proverimo da li je ovo što imamo prava stvar? - čisto da proverim da li gosn Boljikurac deli moje mišljenje o "ekskluzivnom viđanju"
- Štaznam, ja sam mislio da je ovo što imamo na dobrom putu da bude "prava stvar", kako ti reče...- pitao sam najboljeg ortaka da mi bude kum, on mi zveknuo šamarčinu, al' boli me kurac jer te volim...a da - KURVO RASPALA!
- Pa, "na putu" jeste al' gde će taj put da završi...- jebote, stvaaarno želim da raskinem sa tobom, vibrira mi telefon, znači, sigurno me ON zove, jebote!
- Dobro, Marina, ako si tako odlučila...ono, nisam ja neki debil koji na silu želi da te zadrži pored sebe...- udaram ti čežnju al' džaba kad si već pušila drugom, KURVETINO JEDNA!
- Znala sam da ćeš razumeti, Milane! :cmok u obraz: Ništa, vidimo se po gradu, ok? - Vidimo se na fejsu dok te ne izbacim iz prijatelja
- Vidimo se...Marina...- KURVETINOOOOO!!!!!

Komentari

zar ovo vec nije bilo, nesto kao za kuhinju i to?

E a profe, nemoj svega ti da koristis ovo '' jeziku bez'' , ''kondoma bez'' , tako je prostacki, ne lezi ti.

Ok za savet, a to na šta ti misliš nema veze blage sa značenjem izraza, pogle' i sam:)

nego profo ojebo si...stvarno:D

znam, sad sam vidija :)

Курвооо.....+

Užas šta nejebica napravi od čoveka, bre...

Има човјек харем, о нејебици прича... Одлично одрађено, чисто да оправда човјеков надимак.

П.С. Гдје је моја руска плавокоса солисткиња?

Ih, kako bi mi prijalo da čujem nečije misli umesto recitacija.

Mitke, ne kukam JA, brate, već lik iz primera, 'nači, šta ti je?:)

Može ova?http://www.belcantoglobalarts.com/churilova/churilova_small.jpg Znam je lično...veoma dobro, hehehe

Znam je lično...veoma dobro, hehehe

'начи опробана роба? Оћу плаво, к'о Жељко Јоксимовић! :)

ŠILJEM! EL MOŽE POUZEĆEM, BRATE?