Prijava
   

Njen je grašak k'o nijedan drugi

Kako sudbina miluje i zapoveda, i od najgoreg uvek ima gore, a jedino gore od nabeđene veganke jeste nabeđena veganka sa širokom paletom splačina koju propagira kao alfu i omegu kulinarstva.

To je riba koja je u "Lepoti & Zdravlju" pre jedno godinu dana pročitala da je kuvanje "in" i da je odlično za građenje samopouzdanja, na opšte gađenje matere joj propale biseks vajarke i njene najbolje drugarice Nataše Kandić, dok se otac ne bi pitao ništa jer mrtva usta ne govore, a baba koja poseduje neophodne veštine i znanja je poslata u luksuzni dom za stare u Višnjičkoj banji, sa pedes' pet godina.

Uglavnom ta odluka je rezultirala eksperimentima u loncu zbog kojih bi galski druidi hitno sazvali sabor na kojem bi se razmatrala konkretna likvidacija radi očuvanja balansa u prirodi.

A ti si to brzopleto oženio, uselio, i sada blago ocu i majci puši taj maleni kurac života i "pravdaj" se pred ljudima ovom visprenom doskočicom dok sedite u nekoj od ustanova od nemerljivog značaja po tvoj organizam i blagoutrobije generalno.

-Vi gospodine?
-Šopska, dve porcije krompira, čaša papričica, jedna bela vešalica, jedna roštilj kobasica mala, jedno pet ćevapa, slobodno gomilu polu-dinstanog luka preko svega sa sve sokom i ako polivate somun čorbom onda dva somuna uz to, mada i ne mora da se poliva ako ne polivate.
-Polivamo, to je sve?
-Jašta.

...

-Jebote Isus nenormalni prevrnućeš se ovde od svega toga, presešće mi ručak, hrani li te Valerija čime god?
-Brate, njen je grašak k'o nijedan drugi, ako neću da lekari po krvnoj slici pomisle da sam koala ovo su standardne mere.

Seng Rup 2016

Komentari

Volim kad se ovako lako čita +++

Šta očekivati, kad se zove Valerija :D ime ko stvoreno za hipster veganku koja sprema zdraw bućkuriš na 1001 način (izvinjavam se vukajlijašima čija se baka, mama, devojka, ćera ili sestra zove Valerija. Ako takvog ima.)
+