Prijava
   

Peglana

Ugostiteljski objekat kafanskog tipa sa gratis uslugom peglanja. Hardkor masovnjak: ne zna se ko bije a ko plaća, ko koga pegla a ko baca peglu. Uđeš na vrata, izađeš kroz prozor. Pod je popio više krvi i srče nego neke barske mukice alkohola za života.

- 'Oćemo do Mićka na po jedno?
- Sti lud? Jes' ono poslednji bastion autentike, al' bre peglana najgora. Na poklon dobio monokl, a izgubio đušu sa sve komadom uveta. Aj' završimo nešto pa do Džamajke, nismo dugo a i manje štetno po zdravlje.

-------------------------------------- SK 2o!6 - Renesansa --------------------------------------

Komentari

ne zna se ko bije a ko plaća, ko koga pegla a ko baca peglu.

хахахахаха +++

Ovo je vrlo kul, s tim što mene pre asocira na rigoleto momenat negu na tuču al svakako odlino pisanije. I ja bih istakao ovaj Čegijev citat kao hajlajt rečenicu.
+

Slažem se sa tobom u potpunosti. Može i jedno i drugo. Zato sam i odlučio da ubacim i požutim bacanje pegle. Jbg zbog ograničenja u pisanju nisam mogao da se fokusiram i na taj aspekt izraza više, već tek toliko da ga samo spomenem...

Izraz zvuči moćno i logično, ali mi je ipak nekako nezgodno da neka kafana unapred bude obeležena kao mesto za tuču. To se desi spontano. Nisam siguran koliko se ovo može koristiti.

Da je ovo što je Prof napisao, imalo bi mi više logike (recimo kafana u kojoj prodaju neke brlje sumnjivog porekla od kojih se obavezno pegla) i to bi bila apsolutna pobeda u duelu, bez obzira na drugu definiciju... a sad moram porediti dalje.

Da, ali mesto koje posećuju sumnjivi tipovi, koje prosto važi za problematično, može se nazvati peglanom. Dakle nije unapred obeležena, već je od strane onih koji su imali negativno iskustvo u njoj.

I jebalo vas onih 500 karaktera :D Uveren sam da je to tvoje maslo Agi :) Da je moglo bar 1000 mogao bih da dodam i drugo značenje - povraćanje.

Ujebaste me sad. A baš sam mislio da definišem iz tog ugla. Samo što bih to uradio: peglana - povraćanje posle ogromne količine alkohola... vrv ne bih povezao sa:

kafana u kojoj prodaju neke brlje sumnjivog porekla od kojih se obavezno pegla

ne bih se setio...

Uveren sam da je to tvoje maslo Agi

Bez insinuacija, molim, nije prvi put da se radi "hendikep" na sajtu, 500 karaktera mi se učinilo sasvim dovoljnim za ispunjavanje zadataka u biti...i kul što ste ispoštovali to:)

Osetio sam adrenalinski rush ko nekad uz igrice dok sam igrao... Uff da li će prekoračiti 500 ili ne, šta da izbacim, šta da doradim... Bar kao izazov, ovaj hendikep je super. :)

Lol ja sam piso po osećaju (ko žena u radnji kad ti meri rinfuz nešto), proverio jednom, dopiso još par grama reči - i ende. Iz jednog neprekinutog kucanja po tastauri izbacim 484 karaktera, mislim da se prijavim za Ginisa :)

Wunderbar! nije ti džabe nick the Prof :D

Nie, also nie werdet ihr wissen warum meine Spitzname ist so wie es ist, es hat nicht mit "unterichten" zu tun, ich bin kein verdammter Lehrer, Brueder:)

Ja, ich verstehe dass du bist kein real professor aber musiker oder etwas anderes, weis ich nicht :) Aber txe prof ist metaphor fuer etwas, zB. fuer cool sein, oder random nick name, vielleicht

Ja sam jednu trimovao da je uklopim na okruglo 500, već kod sledeće je to išlo rutinski, čak sam imao prostora da dodajem na preliminarnu verziju.

Ovo ostalo ne znam šta serete.

Vidi ga jocko što "špraha", pa fino bruder:)

Das Ag, što si ljubomoran što ne znaš?:)

Je parle francais aussi, c'il te plait...