Prijava
   

Prioriteti iz ugla jedne babe

Baba je osoba koja odiše iskustvom. Više nema zube, pa teško grize. Ona zna šta je bitno i od suštinske važnosti za srećan, udoban i život ispunjen zadovoljstvom. Ona je proživela. U najgoru ruku, rećiće ti „Mrš svinjo!“ ako si debelo zagovnao. A ako si glavu udario, uvek će da se nađe da rečenicom „kam baba da vidi“ prebaje da ne boli. Ti nikada nećeš razumeti babu, jer to iskustvo nemaš, nisi složio svoje prioritete, „bitni su ti Britni i Fifti“, a ima još soli da jedeš dok ta mudrost do tebe dođe.

Ona je imala prioritete, slagala ih red poredak, kućila se, uspela je u svom životu da se snađe, i danas, kad iz nje progovara iskustvo, uspela je da složi svoje prioritete pod stare dane na dva najbitnija:

Tvrd kurac i meko sirenje.

Unuka: Baba, šta bi mi ti preporučila da ja uradim za ovog mog? Dal valja, šta ti misliš, lep na oko, al kilav mi malo, a i posao nema? Da mu porađujem na crevu il da bataljujem?

Baba: E moja ćerko, da ti kaže baba: ako možeš da si u moje godine priuštiš tvrd kurac i meko sirenje, završila si posao.

Unuka: U pravu si baba, sve mu noge o parket proklizavaju kad zapinje, ništa od toga.

Komentari

e, ovako, a ne mudroserije i plitak humor koji je zgovnjao sajt

Hvala za odabranu i hvala na komentarima!
Pisacu jos, samo da se dokopam kompa.

каква ТАТКО дефиниција

Neki ljudi retko pišu, ali zato dobro. Skribomani, propale posterdžije i jadni izggovori za reakcioniste - edukujte se! Svaka čast!!!

Priznaj, početna ideja za naslov bila je "tvrd kurac i meko sirenje" :D

Hteo sam da se edukujem, počeo sam da čitam i stigao do drugog reda. Nije to za mene

Jeste bila, al ne bi bila fora, do ovakve mudrosti se ne dolazi s neba pa u rebra. A i ne umem da napisem kratez.

A sto se tice duzine definicije, imao sam jednu na dve strane u wordu, al sam odustao, ko ce to da cita lol.

Baba zna +

Баба зна најбоље!
+++

Solidna defka. Moglo je to i bolje, nešto mi je mlak primer, bez humora a izraz je jak. Zaslužen plus ali nije za trud, jer se i nisi pretrgao. :p :)
Zapinješ o parket. Ne klizi. ;)