Prijava
   

Prokleta kočijo stani

Kad seosku mladu odveze mercedes jumbaš, prašnjavim seoskim putem, naočigled uplakanog, pijanog te tugom skrhanog i nesretno zaljubljenog nesuđenog maladoženje.

Svadba je počela. Elegantno popunjena mlada sa ojačim kuvarskim podlakticama privlači poglede napaljenih rumenih seljana sa krezavim osmjesima. Mladoženja je sretan, nazdravlja sa svima dok mu 100 maraka viri iz džepa sakoa.
Za to vrijeme duboko ganut nesuđeni mladoženja kod kuće poteže, jednu, drugu, treću rakiicu. Bori se sam sa sobom da ne uzme kalaš i da ih sve redom ne pokosi pod čadorom zarad nesretne ljubavi.
Svadba je već u punom jeku, narod se veseli, igra se toliko da se ’lače deru od igranja. Puca se iz pozamašnog arsenala oružja, slika se pored pečenice...
Međutim, u određenom trenutku je naš nesuđeni mladoženja ’prebacio’ i odlučio da krene u akciju. Izlazeći iz kuće nogom nabija kera i - pravac svadba!
Nakon scene koju je napravio, gledajući kako mu dragu odvoze stigao je još samo da izgovori PROKLETA KOČIJO STANI, i onda je popio šaku u glavu od nepoznate osobe i nastupio je mrak.

Komentari